Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Pravá blondýnka se vrátí


ikona
Jax
amazonpravá blondýnkaReese Witherspoon
Co se dělo předtím, než americké soudní síně zrůžověly? 

Když se řekne jméno herečky Reese Witherspoon, naskočí vám zřejmě okamžitě její silné role v Sedmilhářkách, hitu The Morning Show, Bahnu z Mississippi či řada jejích romantických hitů. Na počátku této slávy stála ovšem role, kterou dnešní mladé generace už možná neznají, mileniálové ji však budou mít s Reese asi navždy spjatou. Ano, mluvím samozřejmě o Pravé blondýnce, tedy konkrétně o milovnici růžové Elle Woods, která se rozhodla vzepřít stereotypům i svému vlastnímu povrchnímu životu a stala se právničkou. V roce 2001 z toho byla celkem roztomilá jednohubka, posléze vytěžena ještě druhým dílem, která katapultovala herečku mezi hollywoodské hvězdy, mezi nimiž září dodnes.

Není proto divu, že se jedná o roli, na niž herečka dodnes s láskou vzpomíná a jednou za čas se spekuluje o tom, že se do své nejslavnější role do třetice přeci jen vrátí. Šuškalo se o tom i v posledních měsících, kdy se objevily informace, že Reese a streamovací Amazon začíná kolem značky znovu kroužit. A spekulace měly pravdu, i když jen částečně. Reese a její produkční společnost Hello Sunshine nechystají filmový návrat, ale seriálový prequel jednoduše nazvaný Elle.

V něm se podíváme do devadesátek, v nichž budeme sledovat středoškolská léta známé hrdinky, kde prožije životní zkušenosti, které z ní udělají růžovou ikonu, co si diváci tak zamilovali. Je tak evidentní, že Reese se do své ikonické role nevrátí (maximálně může být ve hře cameo), celý projekt však pohlídá z pozice producentky. Showrunnerkou projektu se pak stává Laura Kittrell, jež má za sebou např. oceňovanou komedii Nesvá. Zasazení do školních lavic ovšem zatím nezní moc lákavé, a i když návratem do 90. let už se bude jednat v podstatě o retro, nejspíš nás čeká klasická středoškolská teenagerská jednohubka. Na druhou stranu, k této látce to vlastně sedí a pod šikovnými tvůrci se může novinka hezky svézt na aktuální tvůrčí „Barbie vlně“, Nechme se tedy překvapit, zda bude návrat Pravé blondýnky stát za to.

---

Autor: Adam Poslušný
Foto: MGM
Zdroj: The Hollywood Reporter 

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace