Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Dexter se dočká prequelu a nabírá obsazení


ikona
Jax
dexteroriginal sinshowtime
Jak začala krvavá cesta nejpopulárnějšího televizního vraha? To se brzy dozvíme. 

Už je to dlouhých 18 let, co se na kabelovce Showtime poprvé objevil vrahoun Dexter Morgan a prostřednictvím dnes již kultovního seriálu zabíjel jedince, kteří si to kvůli své kriminální minulosti zasloužili. Se záporáky jednotlivých sérií zahájil často hru kočky s myší a do toho se musel věnovat své práci u miamské policie či snahám začlenit se do normálního života. A zejména v prvních řadách z toho byla velmi svěží, napínavá a originální podívaná, u níž se takřka nedalo dýchat. Kvalita ovšem začala klesat a osmá série zakončila seriál nechvalně proslulým dřevorubeckým finále, jež naštvalo fanoušky natolik, že se původní tvůrce Clyde Phillips před třemi lety k látce vrátil a snažil se Dexterovi nabídnout důstojnější zakončení minisérií Nová krev. Pro Showtime se jednalo o další velký hit, a tak měli tamní kravaťáci jasno – Dexterův svět ještě neřekl poslední slovo.

A jak řekli, tak konají. Na cestě je tudíž prequel s názvem Dexter: Original Sin, jenž nám ukáže mladého antihrdinu a jeho vraždící počátky. Podíváme se 15 let před začátek původní první série. Adoptivní otec Harry přijde na Dexterovu temnou stránku a bude se snažit jeho krvavé choutky usměrnit pověstným kodexem. Jeho zabíjení tedy začíná dostávat jasné obrysy, on se snaží zkrotit svého temného pasažéra a do toho se pohybovat mimo hledáček policie. Což bude dosti těžké, když začíná svoji stáž coby forenzní expert u miamské policie.

Showrunnerem se opět stává Clyde Phillips, jenž má s látkou nejvíce zkušeností a měl by snad doručit odpovídají kvalitu. Mladého Dextera si pak zahraje Patrick Gibson z druhé série fantasy Světlo a stíny. Zde patřil mezi sympaťáky, navázat na charisma a práci Michaela C. Halla však bude pro něj sakra těžké. Otce Harryho si zahraje hvězda devadesátek Christian Slater z Pravdivé romance, Operace: Zlomený šíp či seriálu Mr. Robot, za který má doma Zlatý glóbus. Stěžejní obsazení pak doplňuje nepříliš známá Molly Brown jako mladá Debra Morgan. Natáčení je tedy dle všeho na spadnutí a Showtime hodlá seriálový hit ždímat dál. Je podle vás prequel v tomto případě dobrý nápad?

---

Autor: Adam Poslušný
Foto: Showtime, Netflix
Zdroj: Deadline 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace