Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Děsivý Pennywise se vrátí


ikona
Jax
Bill Skarsgårdmaxpennywisestephen kingto
Bill Skarsgård míří zpátky do městečka Derry. 

Knihy Stephena Kinga jsou na celovečerním a seriálovém poli jako doma a neexistuje takřka rok, abychom se nedočkali aspoň jedné adaptace jeho děl. S jedním románem ovšem přeci jen boduje u diváků podstatně více než se zbytkem. Jedná se samozřejmě o hororovou legendu To, v níž mocná bytost aka klaun Pennywise vždy jednou za 27 let vtrhne do městečka Derry, aby zde způsobil menší krveprolití a děsil své oběti i tím, že se převtělí do jejich největších strachů či traumat. Nedávný dvojdílný film od režiséra Andyho Muschiettiho, v němž partička hrdinů čelí zabijáckému klaunovi nejdříve v dětství a poté v dospělosti, byl v obou případech komerčním hitem, i když druhá část už doplácela na přepálenou stopáž a nebyla tak atmosféricky uceleným dílem jako jednička.

Úspěch se ale počítá a producenti pochopili, že diváci mají zkrátka tuto Kingovu značku rádi, a proto ji hodlají ždímat i po vyčerpání předlohy. Prequelová série s pracovním názvem Welcome To Derry je v přípravách už delší dobu a Warneři ji chtějí na streamovací službu Max vypustit nejlépe v příštím roce. Až nyní začíná projekt dostávat výraznější obrysy. Seriál se logicky podívá do minulosti, kdy zabijácký klaun řádil ještě před knižními a filmový událostmi. Zatím ovšem není jasné, jak daleko do minulosti nás tvůrci zavedou, nástřel příběhu si totiž nechávají stále pod pokličkou. Jedno je však jisté, tvář Pennywise se nezmění.

Do své nejděsivější a nejslavnější role se totiž vrátí Bill Skarsgård. Ten je sice vycházející hollywoodskou hvězdou, co jde aktuálně z role do role. Akčňák Boy Kills World ovšem skončil ošklivým propadákem a ani s remakem Vrány to nevypadá zatím dvakrát pozitivně. Není proto jistě na škodu se vrátit k charakteru, který ho u diváků nejvíce proslavil. Nevrací se ovšem sám, za kameru čtyř z chystaných devíti dílů totiž znovu usedne Andy Muschietti a vrátí se také jeho sestra/producentka Barbara. Právě s ní a producentem Jasonem Fuchsem vytvořil režisér filmových hitů nový příběh, jenž vychází z Kingovy knihy a jejích motivů. Kromě Skarsgårda se pak v obsazení objeví James Remar (Dexter), Taylour Paige (Zola), či Chris Chalk (Perry Mason, 12 let v řetězech). Zda z toho nakonec bude děsivý seriálový zářez, se musíme nechat zatím překvapit. 

---

Autor: Adam Poslušný
Foto: Warner Bros.
Zdroj: Deadline Hollywood

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace