Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

BBC bude znovu putovat s dinosaury


ikona
tomasmy
Dinosauři budou znovu čelit dramatickým a sakra napínavým osudům. 
Pokud jste se stejně jako já narodili ve druhé polovině devadesátých let, dost možná, stejně jako v mém případě byla jedním z nejdůležitějších a nejzásadnějších seriálů vašeho dětství nestárnoucí a stále fascinující dokumentární klasika BBC Putování s dinosaury. Teď přestaňte číst, poslechněte si v hlavě znělku, a pak pokračujte dál. Hotovo? Výborně. Putování s dinosaury se vysílalo v roce 1999, v dalších letech na něj navázaly další speciály a neméně kvalitní minisérie, v nichž se postupně putovalo s pravěkými zvířaty, lidmi a monstry. A skvělé na tom všem je, že tyhle dokumenty zub času nikterak neohlodal (někteří jedinci možná namítnou, že animace dávno zastarala, ale já ZÁSADNĚ nesouhlasím). A tahle legenda teď dost možná vychová novou generaci fanoušků, protože se vrátí. 

 
 
Nové Putování s dinosaury vzniká v koprodukci BBC, americké PBS, německé ZDF a francouzské France Télevisions. Seriál už se natáčí, každý z dílů bude samozřejmě podložen nejnovějšími vědeckými poznatky a dinosaurům pomůžou na svět nejmodernější vizuální efekty. Série znovu bude kombinovat faktografickou stránku s úchvatnými a napínavými životními příběhy jednotlivých akterů, takže to bude zase napínavé jako kšandy - tvůrci už teď odhalili, že každý díl nabídne dramatický osud jednoho vybraného ještěra, už teď se můžeme těšit na masožravého spinosaura, mladého triceratopse či zamilovaného lusotiana. Napříč celým světem uvidíme, jak tito tvorové žili, lovili a umírali, přesněji než kdy dřív. A já věřím tomu, že výsledek bude minimálně stejně úchvatný jako před čtvrtstoletím. Těším se také na odhalení narátora - u původního seriálu jím byl Kenneth Branagh v britské verzi, Avery "Benjamin Sisko" Brooks v americké a v české samozřejmě nikdo jiný, než legendární Alfréd Strejček. Premiéra bude v příštím roce.
 
 
---
Autor: Tomáš Mysliveček
Foto: BBC
Zdroj: Deadline, BBC 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace