Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Chystá se další adaptace Agathy Christie


ikona
tomasmy
Kdo to schytá tentokrát? 

BBC a BritBox pokračují v adaptacích knih Agathy Christie. Tahle tradice začala v roce 2015 minisérií Až tam nezbyl žádný, od té doby přenáší BBC příběhy královny detektivek na obrazovky vcelku pravidelně, nutno ale podotknout, že kvality jednotlivých adaptací jsou vskutku velmi rozdílné. Občas se to povede více (Proč nepožádali Evanse?, Zkouška neviny), občas méně (Vraždy podle abecedy, Plavý kůň). Loňskou adaptací byla Murders Is Easy (česky jako Vždyť je to hračka) a ani letos nepřijdeme zkrátka.

 

Tentokrát je řada na jednom z nejlepších Agathiných románů. Nultá hodina (Towards Zero) poprvé vyšla v roce 1944. Odehrává se na sklonku léta v malé přímořské vesničce, kde má své sídlo lady Tressillianová. Právě v něm se schází - jak už to tak bývá - trochu zvláštní společnost. Slavný tenisový hráč Neville Strange, jeho dvě manželky (minulá a současná) a dvojice mužů, které mají s oběma ženami nedořešené milostné záležitosti. Není tedy divu, že v sídle začne být trochu dusno. Napětí pak vyvrcholí vraždou hostitelky. Motiv k tomuto činu se samozřejmě zpočátku hledá těžko...

Hlavním pátračem je v Nulté hodině inspektor Battle, který v knihách pátral samostatně, ale párkrát se potkal i s Poirotem. Příběh byl v minulosti již zfilmován francouzskými filmaři, kteří děj přenesli do současné Bretaně a v roce 2008 také doma, kde byl součástí televizního cyklu se slečnou Marplovou. Zpracování to bylo věru povedené, to, na kterém se právě pracuje ale může být ještě lepší a věrnější předloze, koneckonců Agathin vnuk Matthew Pritchard už stihl vychválit jeho scénář. Seriál bude mít tří díly a už se natáčí napříč Bristolem a Devonem, takže samozřejmě už známe i hlavní hvězdy. Nevilla Strange ztvární Oliver Jackson-Cohen z Flanaganovy minisérie Dům na kopci, jako lady Tressillianovou si užijeme - doufám, že co nejdéle - hvězdnou Anjelicu Huston (Morticia z devadesátkové Addamsovy rodiny),další role ztvární Mimi Keene (Ruby ze Sex Education) a Ella Lily Hyland. A aby toho nebylo málo, v domě na pobřeží se budou pohybovat ještě Matthew Rhys či Jack Farthing. Režíruje Sam Yates. Lákavé je to extrémně, tak snad se výsledek nepokazí. Byla by to škoda.

---

Autor: Tomáš Mysliveček
Foto: BBC, ITV
Zdroj: The Hollywood Reporter 

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace