Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Komiksová Třístovka míří do seriálu


ikona
Jax
300bitva u thermopylzack snyder
Dozvíme se, co se stalo před bitvou u Thermopyl? 

Komiksový výlet do antického Řecka 300: Bitva u Thermopyl zastihl Zacka Snydera v počátcích jeho kariéry, kdy jeho snímky budily výrazně větší očekávání než dnes. A nutno říct, že tenkrát to ještě bylo oprávněné. Snyder byl po výtečném Úsvitu mrtvých slušně rozjetý a v podobě Třístovky potvrdil pověst talentu s obřím vizuálním cítěním a citem pro správně blockbusterovou akci. 300 patří dodnes mezi jeho největší hity, v níž dokázal patřičně vytěžit komiksovou předlohu Franka Millera, udělal hvězdu z Gerarda Butlera a přelomový komiksově přepálený vizuál se stal vzorem pro další tituly včetně seriálového Spartaka. Hláška „Tohle je Sparta!“ pak samozřejmě zapůsobila a na fotbalových hřištích u nás je slyšet dodnes.

Snaha o druhý díl s podtitulem Vzestup říše s Evou Green nedopadla kvalitativně nijak katastroficky, přílepku zbytečného pokračování se ovšem titul úplně nezbavil a v kině dvakrát neoslnil. I přesto si však producenti myslí, že stylisticky přepálený výlet do starověkého Řecka ještě má co říct. Warneři proto aktuálně chystají seriálovou verzi, jež by měla být prequelem k původnímu snímku. Měli bychom se tedy dočkat nových bitev a příběhu ještě předtím, než se král Sparty Leonidas vzepřel perskému dobyvateli Xerxovi a se svými věrnými vojáky zatápěl jeho nekonečné armádě nepřátel v soutěsce Thermopyly. 

Zatím však není jasné, o kom a o čem byl měla novinka pojednávat. Čeká nás příběh mladého Leonida, nebo se snad tvůrci pokusí oslovit samotného Butlera? Do takových dohadů je ještě daleko. Podle všeho by však u toho měl být samotný Zack Snyder i jeho manželka Deborah, kteří se touží spojit s původním produkčním týmem. Zatím není jasné, zda i Snyder se bude podílet na projektu jen coby producent, nebo v něm bude mít i režijní či scenáristické prsty. Vzhledem k jeho aktuální „formě“ doufáme spíš v tu první variantu. Otázkou samozřejmě zůstává, zda je podobný seriál vůbec potřeba a jestli má tato látka ještě co nabídnout. Lepší obrázek si ovšem asi uděláme až s dalšími detaily.

---
Autor: Adam Poslušný
Foto: Warner Bros.
Zdroj: Deadline 

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace