Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálový Vetřelec má název


ikona
Jax
alienfxnoah hawleytimothy olyphantvetřelec
Vetřelčí sága představí novou hrozbu. 

Série o vraždícím emzákovi sice schytala s nepovedenými filmy Ridleyho Scotta Prometheus a Covenant solidní ránu, letos by ale mohla chytnout druhý dech díky novince Vetřelec: Romulus, která bude kombinovat prvky ze Scottova originálu a Cameronových Vetřelců. Na případný úspěch pak brzy naváže první seriál z vetřelčího universa. Ten kabelovka FX schválila již před čtyřmi lety a renomovaný tvůrce Farga na projektu pracuje tak dlouho (z velké části i kvůli covidu), až už se mnozí obávali, že se ho nikdy nedočkáme. Nyní už se ovšem seriálový Vetřelec přeci jen točí a fasuje název a příběhovou premisu.

Seriál se bude jmenovat Alien: Neverland, čím se název odchyluje od zajeté antiky k Peteru Panovi (nebo chcete-li, tak k Michaelu Jacksonovi). Už nějakou dobu se ví, že se bude jednat o prequel, jenž nám nejspíš ukáže vraždící počátky oblíbené potvory. Již dříve pak Hawley prohlásil, že svým příběhem a zřejmě i vetřelčím původem hodlá ignorovat Promethea a Covenant. Rozhodl se totiž držet retro-futurismu ze Scottovy jedničky, a tak se vydá v originu vlastní cestou. 

Série se bude odehrávat na Zemi 30 let před Vetřelcem a emzák tu evidentně nebude tou největší hrozbou. Hlavní hrdinové se totiž ocitnou v konfliktu s ranou umělou inteligencí a dojde ke střetu mezi vývojáři a uživateli. Což je nečekaný úkrok k sice čím dál aktuálnějšímu tématu, ale i tak nečekaným směrem. Bude se nám Hawley snažit namluvit, že za Xenomorphem stojí umělá inteligence? Uvidíme, ale snad nás v tomto dokáže scénář překvapit. Hawley v seriálovém Fargu a komiksovce Legion několikrát prokázal, že šokování diváka a nezvyklé příběhové kličky mu nedělají problém. Seriál, v němž se objeví mimo jiné Timothy Olyphant, se momentálně natáčí a dočkáme se ho nejspíš v první polovině příštího roku.

---
Autor: Adam Poslušný
Foto: 20th Century Fox
Zdroj: World of Reel
 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace