Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Sitcomový výběr: „Bitch“, Community a Modern Family


ikona
mcb
Do koho se převtělil Abed? S kým souloží June? A kdo umřel v Modern Family?  

Sitcomový výběr je nová rubrika, se kterou byste se měli na TV Zone setkávat každou středu. Pokusíme se vám v ní přiblížit to nejdůležitější, co se během uplynulého týdne stalo v nejsledovanějších amerických sitcomech – tedy jestli se už konečně našla matka, jaké problémy řeší čtveřice geeků, co se aktuálně děje na Greendale, co se děje v rodině Pritchettových nebo kolik dolarů vydělala Max a Caroline pro svůj obchod s koláčky. Zkrátka informace, bez kterých se každý týden neobejdete.

Vážnější seriály řešíme ve víkendové Seriálové náloži

Community S03E16 – Virtual Systems Analysis

„Dual-a-dean-a-man.“ Děkan si opět vystřihl parádní nástup ve svém dosud asi nejšílenějším kostýmů, který vypadá jako transvestitní verze Harveyho Two-Face, a v podstatě udal směr zápletky. Studijní skupině odpadla hodina biologie, takže mají v podstatě volné celé odpoledne. Co s ním? Zatímco se jdou ostatní věnovat „smysluplnějším“ aktivitám, Abed chce využít čas ve svém „dreamotoriu“, kde si bude s Troyem představovat epizodu Inspektora Časoprostora. Troy má však jiné plány a chce si s Brittou vyjít na oběd. Zklamaný geek se tak musí spokojit s Annie, která se stane součástí jeho experimentu. Parodování Pána času však nabere nečekané obrátky, když si Abed není schopen připustit, že Troy netráví čas s ním a po hádce se začne převtělovat do různých členů studijní skupiny a napodobovat jejich typické zvyky. Annie se tak ocitá v nové simulaci, tentokrát v prostředí seriálu z nemocničního prostředí, jehož zápletka má jediný cíl – ukázat Abedovy pochybnosti o něm samém a o celé studijní skupině. Epizoda tak více cílí na emoce než na epizodní humor, i když několika parádních bonmotů se jako vždy dočkáme. V podstatě je to hodně podobné vánočnímu stop-motion speciálu. 8/10 (mcb)

Don’t Trust a B---- in Apartment 23 S01E02 – Daddy’s Girl...

OK, tak tohle by šlo. Po nevydařeném pilotu, který nám nabídl předzvěst ohrané zápletky plné nesympatických postav, se druhá epizoda seriálu s krkolomně zdlouhavým názvem dala bez problému přežít. Zatím u obou dílů platilo, že to nejlepší tvůrci vybalí ve scéně ještě před znělkou a poté kvalita začíná postupně klesat. Sledování dítěte v kočárku podbarvené známou písní „Hello“ od Lionela Richieho mezi tyto momenty jistě patří. Zápletka poté sleduje June, která si padne do oka se záhadným cyklistou, ze kterého se nakonec vyklube ten nejnepravděpodobnější člověk, se kterým by chtěla být. Chemie mezi holkami se obecně zlepšila a začínají se lépe doplňovat, vedlejší postavy jsou ale stále trapné karikatury s jednou typickou vlastností – to mluvím zejména o voyeuristickém sousedovi, vzhlížející korejské nájemnici nebo afro maníkovi z kavárny. Nejen já, ale i diváci by nejspíše chtěli vidět více Jamese Van Der Beeka, který tentokrát rozehrává vtipnou epizodku s hodinami herectví, při nichž se stále nemůže vymanit ze své image Dawsona. Vyvstává tak otázka: neměla by jeho postava dostat raději vlastní spin-off? (mcb)

Taková moderní rodinka S03E20 – The Last Walt

Minulý návrat rodince Pritchettových moc nevyšel a ani tentokrát to stále není žádná sláva. Zápletka se nyní točí okolo smrti starého souseda Walta, se kterým se Luke kamarádil. Jeho rodiče ale zarazí, s jakým klidem Luke smrt svého přítele bere. Za Camem mezitím přijede jeho farmářský otec, se kterým se Jay zrovna moc nemá v lásce a Hailey chystá za Mannyho účasti soukromý večírek. Zápletek je zkrátka víc než dost, ale téměř žádná není dostatečně využita. Jen ten zmíněný večírek a hlavně Mannyho postava vám vyčaruje nějaký ten úsměv na tváři, ale toho je zde bohužel hodně málo. Spor mezi dvěma otci je zde nedotažený a příběh okolo Lukea vyšumí do ztracena. Zkrátka o malinko lepší než minule, ale na v předchozích sériích nastavenou kvalitu se to stále nechytá. (spooner)

Tentokrát nebylo moc z čeho vybírat, ale mimóznost Abeda protlačila na vrchol Community.


 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace