Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Co přinesl vánoční speciál Panství Downton?


ikona
Krasa
Hodinu a půl dlouhý speciál výrazně posunul dějovou linii. Líbil se nám? 

Česká televize se rozhodla zařadit od počátku roku Panství Downton znovu do svého vysílání. Každé soboty tak od 5.1. běží na ČT2 toto vynikající historické drama, byť v 11:55, což není právě nejatraktivnější doba. Můžeme se tak domnívat, že opakováním prvních dvou sérií touží Česká televize navázat na tuzemskou premiéru řady třetí. V listopadové recenzi jsme se vůči současné formě seriálu vyjadřovali vcelku obdivně a zároveň jsme divákům připomínali, aby nezapomněli na dodatečný devátý díl, který televize ITV uvede během vánočních svátků. Naposledy v tomto roce jsme se tedy podívali do Downtonu, abychom si zpříjemnili poslední dny roku 2012. A Jullian Fellowes, scénárista a tvůrce seriálu, nás rozhodně nešetřil.

 

Devadesátiminutový díl zavedl rodinu Crawleyových na skotský zámek Duneagle, kde sídlí známá nezbednice Rose se svými rodiči. A zatímco šlechtická část postav si užívá společenské návštěvy, služebnictvo včetně Toma Bransona zavítá na pompézní vesnický jarmark. Zřejmě nejzajímavější rovinou je netradiční romance mezi kuchařkou, paní Patmorovou, a obchodníkem Josem Tuftonem. Kromě opilého pana Molesleyho, tancujícího prvotřídní dupák na loveckém plese, se rozhodně jedná o nejveselejší linii tohoto vánočního speciálu. Autoři se snažili zaměřit na veškeré postavy, včetně lady Edith a jejího vztahu s londýnským novinářem. A ačkoliv se z počátku zdálo, že tento delší díl nenabídne výraznější dějový posun, závěrečná pětiminutovka nám vyrazila dech. Náš žebříček důvodů, proč sledovat Panství Downton, se pro již oznámenou čtvrtou sezónu bude muset chtě nechtě výrazně upravit.

 

Vánoční speciál nabídnul kvalitní standard. Humor Maggie Smith byl nahrazen vizuální atraktivitou skotských vřesovišť a legrací na vesnické pouti. Vzhledem k závěru navíc nelze vyhlížet čtvrtou řadu s chladnou lhostejností. Těšíme se.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace