Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Další historický velikán bude dobývat televizi


ikona
Spooner
alexandr
Tvůrce Tudorovců a Borgiů si poddá makedonského dobyvatele. 

Po amerických televizích asi v současnosti nepobíhá zkušenější tvůrce, co by měl historická témata v malíku tolik, jako Michael Hirst. Tohle na první přečtení nenápadné jméno má za sebou většinu historických seriálů, na které si vzpomenete. Podíval se na zoubek Jindřichu VIII. v Tudorovcích, dohlíží na osud historické pecky Borgiové, momentálně chystá u nás již zmiňované Vikings a prsty má tento uznávaný autor bohužel i v průserovém Camelotu. Je toho dost a to jsem ještě nezmínil jeho dvě filmové Královny Alžběty s Cate Blanchett. Hirst zkrátka nezahálí a tímto tempem pomalu brzo dojde i na našeho bezokého Honzu Žižků. Nyní si navíc tento milovník minulosti vybral další ambiciózní projekt, který bude doslova veliký.

Dalším historickým velikánem, jenž skončí pod Hirstovým televizním drobnohledem, bude totiž samotný Alexandr Veliký. Seriál Alexander se bude zabývat klíčovými momenty v éře tohoto nechvalně proslulého makedonského dobyvatele a Hirst by chtěl nejvíce pozornosti samozřejmě věnovat tomuto legendárnímu charakteru a představit nám ho zase o něco blíže. První sezóna bude mít kolem osmi až dvanácti epizod a v případě úspěchu bychom se měli dočkat celkem tří sérií. Samotný seriál ovšem uvidíme nejdříve příští rok. Tvůrce Tudorovců zkrátka opět netroškaří, po jeho předchozích zkušenostech mu ale přece jenom docela věříme. Legendární vojevůdce by si navíc nějaké to napravení reputace po kasovně zklamavším Alexanderovi Velikém od Olivera Stonea taky zasloužil.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace