Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 8: Kámoši, se kterými byste chtěli uvíznout na opuštěném ostrově


ikona
do_Od
top 8
Máme pro vás další TOPku. Tentokrát jsme dali do kupy ty nejlepší seriálové kámoše. Najdete se mezi nimi? 

„Potřebuji tvojí pomoc. Nemůžu ti říct, o co jde. Nesmíš se mě na to v budoucnu ptát. A budeme ubližovat pár lidem.“

Tohle sice není věta ze seriálu, jako definice správného přátelství však poslouží naprosto dokonale, a přesně o tom bude pojednávat i dnešní článek. K jeho sepsání přitom stačila jednoduchá myšlenka. Kde by asi byl takový Frodo, bez odvážného Sama? Co by si počal velký Heisenberg, bez svého Jesseho? Tyrion, bez Bronna? Sherlock, bez Watsona? A tak bych mohl pokračovat dál a dál. Zkrátka si přiznejme, že za každým velkým hrdinou, stojí jeho dobrý přítel, který ho provází jak v dobrém, tak ve zlém. Aniž by po něm chtěl peníze, čas, děti nebo trávit obědy s jeho matkou. A je na čase, aby tyhle kámoše konečně někdo vytáhl na světla reflektorů a dal jim trochu lásky. Koneckonců, tahle sestava si to setsakramentsky zaslouží.

8. Marshall Eriksen – How I Met Your Mother
Dávno předtím, než potkal Ted svojí vyvolenou, potkal svého nejlepšího kámoše. Vejška, koleje - Marshall měl za to, že mu do pokoje právě vešel děkan, když v pravdě šlo o jen o jeho nového spolubydlícího. Jejich přátelství vzniklo na základě sandwichů, společné obliby Marshallovi nové holky, nějaké Lily, a jedné zaseklé písničky. I přes Barneyho velké námitky zůstal Marshall vždy Tedovým kámošem číslo jedna a kdyby si měl Ted vybrat, jestli by radši s ním, nebo s Barneym… a já to vlastně ani nechci vědět.

Požadavky na přátelství: Musíte si rozumět s jeho přítelkyní.
Oblíbená hláška: „Lawyered!“
Proč ho nechat v pátek večer doma: Marshall je všechno, jen ne dobrý wingman. Vážně, holky raději choďte balit bez něj.

7. Bronn – Hra o Trůny
Umí se dobře ohánět s mečem i jazykem a nikdy nebojuje fér. Možná po vás za to bude chtít tu a tam nějaký hrad nebo bohatou nevěstu, jeho přátelství však nelze zvážit penězi. Nasadí za vás krk a ještě se u toho bude usmívat na přítomné dámy. Víceméně loajální chlapík, se kterým se v hospodě nikdy nudit nebudete, zazpívá vám a pokud budete mít kliku, sežene i nějakou společnost pro chladné večery. Jen nesmíte zapomenout, že nežijete v pohádce. Život je krutej a konverzace s Bronnem jsou nejlepším způsobem návratu do reality.

Požadavky na přátelství: Zlato. Spousta zlata.
Oblíbená hláška: „Když budeš ztrácet čas snahou přimět lidi, aby tě milovali, skončíš jako nejpopulárnější mrtvola ve městě.“
Proč ho nechat v pátek večer doma: Bronn je jediným člověkem z této osmičky, kterého chcete mít na každé párty sebou.

6. John „Trapper“ McIntyre – M*A*S*H*
Zpátky do Vietnamu aneb kultovní seriál vašeho mládí. Pravděpodobně. A hlavním důvodem nejspíš bylo legendární duo Alana Aldy v roli sarkastického Hawkeye a jeho věčného kamaráda ve zbrani, kapitána Johna "Trappera" McIntyra, kterého ztvárnil skvělý Wayne Rogers. Potřebujete pomoct někoho setřít? Přichystat někomu důmyslnou past? Sbalit pár sestřiček? Pak je Trapper kámarád přesně pro vás.

Požadavky na přátelství: Prostorný stan a názor, že každá válka je zbytečná.
Oblíbená hláška: Nemá, přesto hlásí pořád.
Proč ho nechat v pátek večer doma: Pokud nechcete strávit celý večer posloucháním historek z války, vyražte za zábavou raději sami.

5. Ron Swanson – Parks and Recreation
Ron je příkladem ideálního chlapa. Takového, co se holí sekyrou, spí s polštářem pod zbraní a ze všeho nejraději si loví své vlastní jídlo. Na první pohled samotář, jehož bude vaše přítomnost alespoň z počátku vyloženě otravovat. Dejte mu ale pár let. Zvykne si na vás, třeba vás začne i respektovat a potom z něj bude přítel, kterého chcete mít za zády, kdykoliv půjde do tuhého. Nikdy nejde daleko pro dobrou radu a vždycky ví, co je pro vás nejlepší. Zná vás možná líp, než vy sami sebe a nebojí se říkat věci na plná ústa. Je to prostě správňák.

Požadavky na přátelství: Brát ho takového, jaký je. Práce v soukromém sektoru výhodou.
Oblíbená hláška: „Jsem prostý muž. Mám rád tmavovlasé ženy a snídaňové jídlo.“
Proč ho nechat v pátek večer doma: Ron nevyhledává společnost ostatních lidí. Ostatní lidé vyhledávají jeho společnost. A vy jim v tom musíte bránit.

4. John Watson – Sherlock
Celým jménem Dr. John H. Watson je jedinou postavou v tomto výběru, které se ujalo hned několik herců a jejíž charakter byl hned několikrát pozměněn. Nám se však nejvíc líbil v podání dokonalého Martina Freemana z produkce BBC. Jeho Watson byl starostlivý ale odvážný, vtipný ale na úrovni, chytrý ale ne příliš. Tak akorát, aby nezastínil svého partnera, pardon, kolegu a zároveň zůstal sám o sobě silným a výrazným charakterem. Není nad to, když máte soběstačné přátele. Jenom pozor, aby nebyli až příliš soběstační. Než se nadějete, už se žení a vy jste opět sami.

Požadavky na přátelství: Byt v Londýně a schopnost zůstat stále o tři kroky napřed.
Oblíbená hláška: „My. Nejsme. Pár!“
Proč ho nechat v pátek večer doma: Kvůli zranění je pomalý a kvůli povaze ostražitý. Jestli raději řešíte zločiny rychle a bez zbytečných otázek, pak mu hoďte prášek na spaní do pití a je po problému.

3. Joey - Přátelé
V prvé řadě, Joey se s nikým nedělí o jídlo, umí výborně francouzsky a v žádném, ale žádném případě, nespí v posteli s plyšovým medvídkem jménem Hajánek. Na druhou stranu, asi byste ke studiu balení holek nenašli lepšího učitele, než jakým je on. Je sice trochu pomalejší, chováním má blíž k dítěti, než k dospělému herci ale je to ten nejupřímnější a nejsrdečnější kámoš, se kterým byste si mohli přát bydlet. Jediné, na co si dávejte bacha, je kartáček na zuby a lžičky. Možná bude lepší, když koupíte plastové.

Požadavky na přátelství: Zásobená lednice, pohodlné křeslo, dálkové ovládání a kanál, na kterém stále poběží Pobřežní hlídka.
Oblíbená hláška: „Čau, tak jak to jde?“
Proč ho nechat v pátek večer doma: Joey balí holky i když spí. Existuje tak velká šance, že domů nakonec budete odcházet sami a obě ty roztomilé servírky skončí s ním.

2. James Wilson – House M.D.
Jste v depresi? Potřebujete nahlas slyšet něco, co vám je už dávno jasné? Trpíte závislostí na drogách? Pak je James Wilson vaší volbou č. 1. Mezi jeho dovednosti patří placení obědů, zábavné sázky, kanadské žerty a schopnost ustát i vaši nejhorší náladu. Je to kamarád do nepohody, o to větší sranda s ním však je v dobách, kdy jste relativně šťastní. Jen mu říkejte Jamesi, ne Jimmy a když vám bude radit, dbejte na to, že má většinou pravdu. Dospělý člověk kolem sebe potřebuje i dospělé přátele.

Požadavky na přátelství: Tu a tam mu připomeňte, jak je život mizerný a jeho práce zbytečná. A že všichni lžou.
Oblíbená hláška: „Housi, jseš nemocný.“
Proč ho nechat v pátek večer doma: Umí být občas trochu suchar. Pokud se však zlijete do němoty, přijede vás vyzvednout on, nebo jeho přítelkyně.

1. Hugo „Hurley“ Reyes - Lost
Hurley je těžkej borec. Vedle toho, že má hrozné štěstí (nebo smůlu?), vlastní ohromnou sumu peněz, dokáže vám taky na opuštěném ostrově opravit auto, postavit golfové hřiště nebo ohlídat ledničku. K tomu přidejte fakt, že je s ním vždy hrozná sranda a máte jasného vítěze dnešního žebříčku. Letadlem byste s ním nejspíš neletěli, nechte ho ale pronést řeč na vaší svatbě a zaručeně vás dostane do kolenou. Je to prostě ten správný kámoš s dobrým srdcem a hřejivou náručí, jehož přítomnost není nikdy na škodu. Navíc sepsal vlastní scénář k Impérium Vrací Úder, který by podle mě celou ságu zvedl na úplně nový level. No řekněte sami

Požadavky na přátelství: Zachraňte mu život. Nebo poslední tyčinku Snickers. Poté už vás nikdy neopustí.
Oblíbená hláška: „Awwwww maaaaaan.“
Proč ho nechat v pátek večer doma: Vedle Huga se sice neztratíte. Spolu s ním už byste ale mohli.

A s kým byste nejraději hned teď vyrazili na jedno vy? Dejte vědět v diskuzi. A pokud vás zajímá, proč v žebříčku není žádná zástupkyně něžného pohlaví, nebojte. Dámy si šetřím na pokračování.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (8)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace