Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 8: Předčasně zrušených seriálů


ikona
do_Od
top 8zrušené
Zamilovat se do těchto seriálů (by) byla velká chyba. 

Znáte to, běží poslední epizoda dané sezóny. Hlavní postava, říkejme mu Bob, pracuje dejme tomu jako tajný agent, který má za úkol chránit nějakou přísně tajnou zbraň. Na poslední chvíli se ale všechno pokazí. Nejdřív Bob zvedne telefon a neznámý hlas mu oznámí, že jeho dceru právě unesli. V tom se jeho manželka dozví, že je těhotná, ale banku, ve které pracuje, akorát přepadli lupiči. Mezitím se přísně tajná zbraň, kterou měl Bob chránit, samovolně aktivuje a vyšle laserový paprsek, který cíleně vyhladí jakýsi malinkatý stát někde uprostřed Afriky. A do toho všeho nad Bílým domem právě přistáli mimozemšťané. Střih, zatmívačka, konec série. Sakra, okay, tak snad mi to v té další všechno vysvětlí. Počkat, cože? DALŠÍ UŽ NEBUDE?! #$@&%

Tolik k navození atmosféry. O čem má dnešní topka bude už vám jistě došlo, takže tentokrát přejdeme raději rovnou k věci, dřív než to někdo před koncem-

8. Almost Human (2013)

Stanice FOX v posledních letech příliš mnoho dobrých seriálů nevypouští. A když, tak většinou skončí dřív, než bychom si bývali přáli. Almost Human bolel o to víc, že se po delší době jednalo o zajímavou sci-fi, která nebýt epizodních záplatek, operovala s jinak celkem napínavou ústřední linkou a především sebou pak nesla i plno nosných témat, které bychom jednoho dne určitě rádi viděli rozebrané do větších detailů. V základu se ale pořád jednalo o tzv. "cop show", která vedle atraktivního prostředí nutně taky potřebovala solidní herce. A teprve tady byl seriál opravdovou trefou do černého, když hlavní role skončila na stole Karlu Urbanovi a Michaelovi Ealymu. Parádní chemii mezi dvěma herci doplňovaly výborné hlášky a seriál tak rychle nacházel nové a nové fanoušky, kterým něco podobného v televizi zoufale chybělo. Ti se ještě navíc mohli utěšovat faktem, že seriál vznikal pod dohledem samotného J. J. Abramse a tudíž bylo postaráno nejen o něj, ale vlastně i o ně. Nebo si to alespoň mysleli. Ani J.J. totiž nakonec neměl šanci ustát nepřesvědčivé ratingy a neochotu FOXů dávat svým seriálům druhé šance. Věčná škoda. Dohánět kterýkoliv seriál z tohoto seznamu se samozřejmě doporučuje jen na vlastní nebezpečí, v případě Almost Human to ale kvůli neuzavřeným zápletkam platí dvojnásob.

Celkový počet odvysílaných epizod: 13
Proč byl zrušen: Ratingy a taky marnost stanice. Hlavně ta marnost.
Šance na oživení: 0% - Tuhej jako hadrovej panák.

7. Flashforward (2009)

Měl to být druhý Lost. Nakonec se z toho vyklubal... skoro druhý Lost. Říkám skoro, protože tvůrci nikdy nedostali šanci své dílo dokončit. Námětem seriálu byl svět, ve kterém na krátký okamžik došlo k tzv. Blackoutu. Světovému výpadku, přičemž celé lidstvo na krátký okamžik upadlo do bezvědomí, během kterého spatřili svou budoucnost. Sounds cool? Si pište. Hlavní postavou byl agent FBI (vynikající Joseph Fiennes), který se celé záhadě snažil přijít na kloub. Proti němu pak stála nejen tajemná organizace, která o Blackoutu věděla až podezřele mnoho, ale také lidé (včetně něj) samotní. Spousta z nich totiž nebyla se svou vizí úplně spokojena, nebo naopak jí chtěli dosáhnout co nejrychleji a to samozřejmě některé z nich nutilo dělat celkem šílené věci. Seriál postupem času nabíral jak na hloubce, tak i na zvratech a celé to postupně gradovalo až k silně cliffhangerovému závěru. Závěru, který mě jako diváka nesmírně vytočil, jelikož už se nikdy nedozvím, jak to bylo dál. 

Celkový počet odvysílaných epizod: 22
Proč byl zrušen: Překomplikovaná zápletka, nevýrazné vedlejší postavy, mizerné ratingy.
Šance na oživení: -10% - Nikdy neříkej nikdy. Nicméně jo, nikdy.

6. Terriers (2010)

Seriál, o kterém jste pravděpodobně nikdy neslyšeli, i když ho přitom všichni, kteří měli tu čest, chválí kudy chodí. Já sice nejsem jedním z nich, ale v tomhle případě jim hodlám věřit. Proč? Protože stanice FX a Donald Logue. Seriál vypráví příběh bývalého policisty a odvykajícího si alkoholika Hanka (Logue), který se dá dokupy s jeho kámošem, bývalým zločincem a nyní soukromým detektivem bez licence, Brittem Pollackem (Michael Raymond-James). A tyhle dva polosympatické charaktery pak spolu řeší zločiny. Jo, nezní to příliš originálně, pointa nicméně stála na těch polosympatických charakterech. A podobně jako u nich, i celý zbytek seriálu stál tak nějak na tom, že všechno bylo jen na půl. Humor, šarm, dialogy, všechno tam je. A všechno je to sympatické. Problém je, že je to sympatické nenápadně. Nevtíravě. Uvnitř vás to bude postupně sžírat. Na venek se to ale bude až do konce prezentovat jako seriál, který jede jen na půl plynu. A nejspíš i proto nakonec nikdy nedojel do svého cíle. V tomhle případě ale asi stojí za to, přesvědčit se o tom sami. 

Celkový počet odvysílaných epizod: 13
Proč byl zrušen: Špatná proma, matoucí marketing a výsledkem i nejnižší sledovanost v historii FX.
Šance na oživení: 10% - Kočky prý mají devět životů. Psi se můžou honit za vlastním ocasem.

5. Deadwood (2004-2006)

HBO, Timothy Olyphant a Ian McShane. Western datovaný do pozdního 19. století, točící se okolo drsného městečka Deadwood, Jižní Dakota. Městečka, které je tak prohnilé, až to není hezké. Deadwood se stal kultem velmi rychle a ačkoliv já sám doteď neměl šanci jeho kvality posoudit, těm zvěstem dost dobře věřím. Důvodem byť třeba jen ta má první věta. HBO si kvality hlídá u všech svých projektů a špinavý western je něco, co na téhle kabelovce prostě chcete vidět. I proto mě zajímalo, proč vlastně seriál skončil už po třech řadách, když se fanoušci tak hlasitě dožadovali pokračování. A nejspíš vás to nepřekvapí. Mohli za to samozřejmě peníze. Ukázalo se, že dobové drama v té době ještě nebylo tak lukrativní, jak by se mohlo zdát a vzhledem k náročné a především drahé produkci, se rozhodli kravaťáci zamávat stopkou. Doteď na internetu nicméně kolují zvěsti, že by se seriál mohl v nějaké podobě ještě vrátit. Otázkou je v jaké a kdy, HBO už jeden nový western chystá (i když sci-fi) a příliš se mi nechce věřit, že by chtěli vsadit všechny svoje karty na jeden žánr, ještě k tomu takový, který už má své nejslavnějši dny dávno za sebou. Třeba se ale pletu. Uvidíme.

Celkový počet odvysílaných epizod: 36
Proč byl zrušen: Peníze. Jestli tedy máte pár desítek miliónů navíc a jste fanoušci, určitě neváhajte a volejte HBO.
Šance na oživení: 50% - Jedna z možností je i varianta, ve které by Deadwood přešel z malé obrazovky na velká plátna.

4. Freaks and Geeks (1999-2000)

Asi byste nenašli člověka, kterého štve zrušení tohoto seriálu víc, než jeho tvůrce a producenta, Judda Apatowa. A není se čemu divit. Znáte všechny ty klasické, pubertální, přitroublé a vlastně i mírně retardované filmy a seriály o středoškolácích? Co kdybych vám teď řekl, že existuje jeden, který se podobným definicím vyhýbal. Byl chytrý, byl vtipný, hrály v něm hvězdy dnešního stříbrného plátna a přestože je z roku 1999, asi byste si ho zamilovali i dnes. Možná hlavně dnes. Aspoň já si ho zamiloval, už od první epizody a díky faktu, že se dočkal pouze jedné sezóny o osmnácti epizodách, si ho plánuji přes prázdniny pěkně pomalu vychutnávat. A vy byste měli taky. Teda aspoň pokud vás zajímá, jak vypadala sexy Linda Cardellini v mládí a jací floutci byli Jason Segel, James Franco, Seth Rogen, Ben Foster a další, když jim bylo asi dvacet. Jo, budete se smát. Rozhodně doporučuji.

Celkový počet odvysílaných epizod: 18
Proč byl zrušen: Kravaťákům z NBC se nezdály ratingy a vlastně ani seriál jako takový. Tak ho prostě škrtli.
Šance na oživení: 60% - Reuniony jsou v dnešní době v módě. S tímhle obsazením by dnes NBC udělala díru do světa.

3. Vinyl (2016)

Co? Mysleli jste si, že tady seriál od Martina Scorsese, Micka Jaggera a Terence Wintera nebude? Po tom, co ho HBO nejprve tak zákeřně prodloužilo o další sezónu, jenom aby ho v zápětí před zraky celého světa kuchli? Nene, Vinyl je tady právem. A to nejen proto, že se jednalo o něco unikátního, on to byl v prvé řadě opravdu parádní seriál. V roce plném vynikajících novinek to ustál naprosto s přehledem a už teď je jasné, že bude ve spoustě našich žebříčků hodně vysoko. Pro ty, kteří o něm však doteď neslyšeli, ještě jednou ve zkratce. Bobby Cannavale hraje hudebního producenta, který vzešel z ničeho a stal se králem. Nyní si své království ale bude muset udržet. Je tam hodně sexu, drog a rock'n'rollu, Olivia Wilde vystřihne full-frontal a... to asi stačí. Určitě si to dejte. Funguje to i jako komplexní jednohubka a obzvlášť pro hudební maniaky je to povinnost. 

Celkový počet odvysílaných epizod: 10
Proč byl zrušen: Zase ty peníze. Nedivíme se, ale brečíme. A pokud fakt máte těch pár mega navíc, pořád volejte HBO, jenom to ale raději investujte sem. Náš redaktor Sam.Vimes vám bude obzvlášť vděčný.
Šance na oživení: ?% - Je fakt brzy na nějaké odhady. Spíš ale ne. Bohužel.

2. Studio 60 (2006-2007)

Judd Apatow je loser, ani on totiž nedokáže plně chápat jaké to je, když mu někdo vezme seriál, který miloval. A milovat Studio 60 on the Sunset Strip nebylo vůbec těžké. Scénář od Aarona Sorkina, v hl. rolích Matthew Perry, Bradley Whitford, Amanda Peet a Sarah Paulson. Seriál z prostředí americké sketch show (jako Saturday Night Live, akorát lepší), plné typických Sorkinovských dialogů a témat, které se skrývaly pod jinými tématy, které zase ležely na dalších tématech a tak dále, dokud se vám z toho netočila hlava a nevrněli jste při sledování tiše blahem z toho, jak je to boží. Tady šla veškerá kritika do kopru, seriál byl tak prolezlý šarmem, důvtipem a inteligencí, že se mu nedalo ubránit. Skoro jako Newsroom. Jenom lepší, mnohem lepší. A souhlasili nejen diváci, ale i kritici. Bohužel to byli ti samí kritici, kteří paradoxně seriál později pohřbili. Pilot sledovalo v Americe 13 miliónů diváků. Nice. Všechno se zdálo býti krásné, pak ale z ničeho nic kritici začali publikovat články o tom, jak dlouho podobný úspěch může seriálu vydržet. To odstartovalo vlnu paniky a předčasných závěrů, které seriálu věštily brzký konec. Nepochopitelně a neprávem. Diváci to samozřejmě nemohli nechat bez povšimnutí a s pocitem, že tenhle nový seriál pravděpodobně stejně brzy skončí, ho pomalu ale jistě přestávali sledovat. To vedlo k nižším ratingům a to vedlo k jeho zrušení. Prostě jen tak. Only in America.

Celkový počet odvysílaných epizod: 22
Proč byl zrušen: Lidem hráblo.
Šance na oživení: 0% - Mr. Sorkin je až příliš pyšný člověk, aby takovou křivdu někdy zapomněl a ještě se k ní vracel. Navíc teď točí svůj režisérský debut a soustředí se na nové projekty. Prostě jste ho urazili!

1. Firefly (2002)

A teď to nejlepší nakonec. To se mělo tak, v roce 2002 se-

A to je z mé strany pro dnešek vše, díky a zase někdy s další topkou čau.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (17)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace