Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Konec seriálové sezóny: Vítězové a poražení


ikona
Spooner
serialy
Hlavní sezóna na celoplošných stanicích je u konce. Kdo se vrátí na podzim, a jaké seriály si balí kufry?  
Ano, zase tu máme polovinu května a s ní přichází i konec hlavní seriálové sezóny na celoplošných amerických stanicích. A s ním také již klasické vypořádávání jednotlivých stanic s úspěšnými či méně úspěšnými kousky. Nebylo to pak ohlédnutí nikterak veselé. Ratingy i sledovanost klasických stanic totiž stále klesají k zemi a čím dál více divácké pozornosti se upíná na kabelovky a streamovací služby. O čemž ostatně vypovídá také fakt, že většina loňských novinek proběhla pod diváckým radarem a nikoho příliš nezajímala. Ostatně, ani my jsme se jim v recenzích moc nevěnovali Není se proto čemu divit, že letos to zase padalo ve velkém a rozloučilo se s námi hned několik známých titulů. Ostatně, podívejte se na výčet seriálových mrtvol a přeživších sami.
 
ABC:

OBNOVENO:
Agenti SHIELD (Agents of SHIELD)
American Housewife
Black-ish
For the People
Huangovi v Americe (Fresh off the Boat)
Goldbergovi (The Goldbergs)
The Good Doctor
Chirurgové (Grey's Anatomy)
Vražedná práva (How To Get Away With Murder)
Taková moderní rodinka (Modern Family)
Roseanne
Speechless  
Splitting Up Together
Station 19
 
ZRUŠENO:
Alec Inc.
The Crossing
Deception
Designated Survivor
Inhumans
Kevin (Probably) Saves the World
The Mayor
Průměrňákovi (The Middle) – poslední řada
Bylo, nebylo (Once Upon A Time) – poslední řada
Quantico
Skandál (Scandal) – poslední řada
Ten Days in the Valley
 
Na ABC vládne letos asi docela spokojenost. Sice zde nekompromisně (a malinko nečekaně) zavřeli dveře loňskému hitu Designated Survivor s Kieferem Sutherlandem a dali definitivně sbohem třem svým velkým hitům (Průměrňákovi, Skandál, Bylo, nebylo), ale dvě novinky jim to bohatě vynahradily. Tou první je Roseanne, jež při svém návratu zbořila nejeden rekord a tamní kravaťáci se z nádherných čísel stále tetelí blahem. A tím druhým je lékařský The Good Doctor s Freddiem “Karlíkem“Highmorem, jenž na podzim svými vysokými ratingy mnohé doslova šokoval a diváckou oblibu si dokázal udržet. Ano, i na ABC si připsali pár failů, jež prakticky nikdo neviděl. Tyto dva hity na ně však dávají hodně rychle zapomenout. A nám dělá radost aspoň fakt, že comicsoví Agenti SHIELD se přeci jen ještě dočkají šesté, a pravděpodobné i poslední, série.
 
CBS:
 
OBNOVENO:
Teorie velkého třesku (The Big Bang Theory)
Spravedlnost v krvi (Blue Bloods) 
Bull
Myšlenky zločince (Criminal Minds) 
Jak prosté (Elementary) 
Hawaii Five-0 
Instinct
Rodinka na kousky (Life in Pieces)
MacGyver
Madam Secretary
Man with a Plan
Máma (Mom)
Námořní vyšetřovací služba (NCIS) 
Námořní vyšetřovací služba L.A. (NCIS: Los Angeles) 
NCIS: New Orleans
SEAL Team
SWAT
Young Sheldon
 
ZRUŠENO:
9JKL
Kevin Can Wait
Living Biblically
Me, Myself & I
Tým Škorpión (Scorpion)
Superior Donuts
Wisdom of the Crowd
 
NEROZHODNUTO:
Code Black
 
CBS pak opět bez problémů obhájila titul nejsledovanější stanice. I když i zde ratingy nebezpečně padají, oni si pořád mohou opravdu hodně pískat. Nejen, že se stále mohou spolehnout na své nejslavnější značky s nekonečně mnoho řadami, ale navíc se jim tentokrát podařilo přijít i s několika úspěšnými novinkami. TBBT spin-off Young Sheldon ratingově dokonale navázal na svého geekovského bratříčka, David Boreanaz (Angel, Sběratelé kostí) v SEAL Teamu opět potvrdil svou úspěšnou seriálovou auru a zabodoval také remake SWAT. Co na plat, že my se těmto rutinním kouskům raději vyhýbáme. Hochům ze CBS bude sázka na podobné kousky prostě vycházet pořád.
 
CW:
 
OBNOVENO:
The 100
Arrow 
Black Lightning
Crazy Ex-Girlfriend
Dynastie
Flash
iZombie
Jane the Virgin
Legends of Tomorrow
Riverdale
Supergirl
Lovci duchů (Supernatural)
 
ZRUŠENO:
Life Sentence
The Originals – poslední řada
Valor
 
To nejmenší z celoplošných stanic si stále nemá na co stěžovat. Sázka na comicsovky tu pořád vychází (letos přidali i údajně solidního Black Lightninga) a také ostatní zajeté značky šlapou jako hodinky. Jenže až na prvního afroamerického hrdinu to s novinkami zase tak veselé nebylo. Life Sentence a Valor to balí už první řadě a nová verze Dynastie může za své prodloužení vděčit hlavně relativnímu úspěchu na internetu a streamovacím službám. Uvidíme, jak se v novinkové sekci zadaří na podzim s rebootem Roswellu a Čarodějek.
 
FOX:
 
OBNOVENO:
911
Bobovy burgery (Bob's Burgers) 
Empire
Gotham
The Gifted
The Orville
Lethal Weapon
The Resident
Simpsonovi
Star
 
ZRUŠENO:
Brooklyn 99 (Brooklyn Nine-Nine) – přesunuto na NBC
Exorcista (The Exorcist)
Lucifer
The Mick
Nová holka (New Girl) – poslední série
Poslední chlap na Zemi (The Last Man on Earth)
 
NEROZHODNUTO:
Ghosted
LA to Vegas
 
Nejvíce rušno bylo toto období jistě u FOXů, kde zase jednou potvrdili, proč jsou u mnoha diváků asi nejnenáviděnější stanici na světě. Tady totiž nekompromisně padaly hlavy u značek s velkou fanouškovskou základnou a jiní zase měli dost namále. Brooklynu 99 sice nakonec podala záchranné lano konkurenční NBC, konec Lucifera budou ale náctiletí oplakávat asi dlouho. Gotham pak jen tak tak dostal zelenou pro finální sérii a seriálová Smrtonosná zbraň to po nuceném vyhazovu hlavní hvězdy nebude mít taky dvakrát jednoduché. A z novinek se více chytlo jen záchranářské 911 a startrekovský Orville. No, vzhledem k tomu, že ze zajetých značek televizi v hrané tvorbě zbylo snad jen Empire a žádné velká novinka na obzoru není, je to fakt velká bída. Jenže zde si za ni mohou zcela sami.
 
NBC:
 
OBNOVENO:
AP Bio
Černá listina (The Blacklist)
Blindspot
Chicago Fire 
Chicago Med
Chicago PD
Good Girls
The Good Place
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (Law & Order: SVU)
Superstore
This is Us
Will a Grace
 
ZRUŠENO:
The Brave
Great News
Rise
Taken
 
NEROZHODNUTO:
Champions
Law & Order True Crime
Timeless
 
Na NBC jsou pak asi rádi, že od nich image největšího otloukánka definitivně převzali právě Foxové. Této stanici se po předchozí bídě totiž konečně začalo docela dařit. This is Us je pořád hit, který dojímá Ameriku, trojice seriálů z Chicaga funguje na jedničku a také vzkříšení sitcomu Will a Grace naplnilo velmi vysoká očekávání. A navíc to vypadá, že společně s chváleným Good Place a příchodem poldů z Brooklyn 99 bychom tu mohli mít po letech opět zaděláno na solidní komediální blok. A zrušené tituly, včetně seriálových 96 hodin či návratu Joshe “Mosbyho“ Radnora do bedny v Rise, asi moc lidem chybět nebudou.
 
A co říkáte na uplynulou sezónu vy? Nabídla podle vás nějaké příjemné překvapení, nebo už taky sledujete jenom kabelovky a streamovací služby?

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (4)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace