Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Naštve Zaklínač fanoušky?


ikona
Spooner
cirigeraltnetflixwitcherzaklínač
Očekávaná fantasy od Netflixu možná přijde s nečekanou změnou proti předloze. Jaké postavy se týká? 

Okolo seriálové adaptace Zaklínače od Netflixu bylo dlouhou dobu ticho. Showrunnerka projektu Lauren S. Hissrich si v klidu sepisovala scénář a svým nadšením do světa Andrzej Sapkowského strhla nejednoho fanouška knih či populárních her. V posledních dnech se ovšem kolem projektu začínají dít hodně zajímavé věcí a zdá se, že pro mnohé čtenáře se může Lauren stát hodně snadno nepřítelem číslo jedna. Obsazení Henry Cavilla do titulní role Geralta vzbudilo sice rozporuplné, ale nakonec malinko spokojenější ohlasy, protože byl zatraceně cool v novém Mission: Impossible (a mnozí jako by tak rázem zapomněli, že všude jinde byl necharismatické dřevo). Jenže obsazením další klíčové postavy by mohli tvůrci u fanoušků narazit už mnohem více.

 

Na webu britské organizace National Youth Theatre se totiž objevila tzv. castingová výzva, v níž se hledá představitelka klíčové postavy Ciri, princezny s vznešeným původem a magickými schopnostmi, jež je sudbou spjata právě s Geraltem. Tvůrci pak podle inzerátu hledají dívku mladší 18 let, již nebude problém uvěřit holku ve věku 13-14 let. Zároveň však do této role hledají herečku pod zkratkou BAME. Což znamená, že se musí jednat o černošku, Asiatku či minoritní etnikum. A to je trochu problém, jelikož Ciri má v knihách popelavě bílou pleť a světlé vlasy. Na adresu showrunnerky se proto na Redditu a Twitteru spustila obří vlna hejtu a mnozí nemohou změnu barvy kůže u tak klíčového charakteru zkrátka jen tak přejít. A nutno říct, že zrovna v tomto případě se hejtrům vůbec nedivím.

 

V případě Ciri totiž opravdu nejde o výkřiky “přiblblých rasistů“, ale spíše menšího vytírání si s předlouhou. Barva kůže je totiž jedním ze základních rysů jejího charakteru. A možná patřím v tomhle směru do staré školy, ale opravdu nejsem rád, když k této změně v hraných adaptacích dochází. Nemluvě o tom, že se touto volbou se bude muset překopat i otázka jejích předků a dalších věcí z knih. Vtipně pak v tomto ohledu působí pár měsíců status Lauren na Twitteru, v němž tvrdila, že rozhodně nebude měnit barvu kůže či pohlaví postav kvůli tomu, aby byla “liberální“. Vzhledem k tomu, že podle castingu zatím ani ona nemá jasno, jaké etnikum by měla Ciri v seriálu zastupovat, se ovšem podle kritiků jedná jen o způsob, jak být prostě co nejvíce korektní a zavděčit se všem. Tedy všem, kromě skalních fanoušků. Uvidíme, jak nakonec tato kauza dopadne. Netflix ani Hissrich se zatím ke castingu nijak nevyjádřili a vše může být nakonec zcela jinak. A taky zde přeci jen existuje šance, že nám i tato nečekaná Ciri může vyrazit dech. Už teď je však jasné, že kolem obsazení a následného natáčení Zaklínače bude díky bedlivé pozornosti fanoušků ještě zábava.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (45)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace