Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálové střípky: Další Penny Dreadful se blíží


ikona
Spooner
game of throneshbohranetflixpenny dreadful,tv-trůnyseriálystřípkythrones
Kdo si zahraje v sequelu oblíbeného hororového seriálu? 

Se seriálovými střípky jsme se poslední týdny malinko flákali. V uplynulých dnech se však vyrojilo takové množství nenápadných novinek, že je opět na čase šlápnout do našich televizních pedálů. V seriálovém rybníčku se zase hodně obsazovalo, oznamovalo, obnovovalo, ale i rušilo. A my pro vás máme ty nejdůležitější novinky samozřejmě hezky na jednom místě.

 

Už jste asi postřehli, že Showtime chystá sequel seriálu Penny Dreadful, tentokrát s podtitulem City of Angels. Novinka se totiž z Londýna přesune do Los Angeles roku 1938, kde se zaměří na zpracování amerických a mexických strašidelných historek. I když nás pak čekají nové postavy i příběh, minimálně jednoho člena původního obsazení se dočkáme. V sequelu se totiž objeví Rory Kinnear, jenž si ovšem nezahraje Frankensteinovo monstrum, ale doktora Petera Crafta, lídra americko-německé společnosti, jenž drží Spojené státy izolované před hrozbou blížící se války v Evropě. Kromě Kinneara se v seriálu objeví již dříve oznámená Natalie Dormer ze Hry o trůny, herecký veterán Nathan Lane či Daniel Zovatto z oceňované Lady Bird, jenž si zahraje hlavní roli.

 

Vycházejí mladá hvězdička Anya Taylor-Joy z Rozpolceného, Skleněného či hororové Čarodějnice si zahraje v šestidílné minisérii The Queen’s Gambit od Netflixu. Ztvární geniální šachovou hráčku Beth, která se chce stát tou nejlepší na světě. Předtím ovšem bude muset porazit svou závislost a překonat velké životní překážky. Projekt má na starosti Scott Frank, scenárista Logana, zejména však režisér parádní westernové minisérie Godless.

Prequel Hry o trůny s pracovním názvem The Long Night vítá další nadějnou posilu. Zahraje si v něm totiž Miranda Richardson ze čtvrtého Harryho Potera či blížících se Good Omens. Hvězda devadesátek Freddie Prinze Jr. se pak bude snažit resuscitovat kariéru v seriálové verzi mladé vyšetřovatelky Nancy Drew. Zahraje si otce titulní hrdinky, jenž ovšem před všemi, včetně své dcery, skrývá temné tajemství.

 

Michael Douglas se v druhé řadě oceňované dramedy The Kominsky Method po letech setká se svou dávnou parťačkou z Honby za diamantem a Války Roseových, Kathleen Turner. Zahraje si jednu z jeho bývalých manželek. Kromě ní se k obsazení druhé řady přidává také Jane Seymour aka doktorka Quinnová či Paul Reiser z druhé řady Stranger Things a devadesátkového sitcomu Jsem do tebe blázen. Tento dávný seriál se mimochodem vrátí. Jeho pokračování po více než 20 let, s Reiserem i Helen Hunt, si totiž objednala prakticky neznámá stanice Spectrum.

Režisér třetího Thora, Taika Waititi se “objeví“ v prvním hraném Star Wars seriálu, Mandalorian. Tedy vlastně jen jeho hlas. Namluví totiž podle všeho droida IG-88, jenž se mihnul po boku Boby Fetta už v Impérium vrací úder. Půvabná Alexandra Daddario z nové Pobřežní hlídky, Percy Jacksona a samozřejmě prvního True Detective se pak představí v novince Why Women Kill od tvůrce Zoufalých manželek, Marca Cherryho. Seriál nabídne příběhy tří žen odehrávající se v třech rozdílných dobách. Budeme zde sledovat život domácí hospodyňky v 60. letech, společensky uznávané paničky z osmdesátek a respektované právničky ze současnosti. Daddario si pak zahraje lesbickou milenku zmiňované právničky. Což už samo o sobě stačí, abychom tomuto kousku věnovali pozornost.

 

A na závěr si dáme menší shrnutí nedávno obnovených a zrušených seriálů. Že se s námi příští rok rozloučí neskutečnou 15. sérii duchařské Supernatural, už asi víte. Poslední řady se ale dočká také kriminálka Tin Star s Timem Rothem či Protiúder (Strike Back) od Cinemaxu. Na Showtime to ovšem už po pouhých dvou řadách balí kritiky chválené Smilf a YouTube bohužel zařízl sci-fi sérii Origins. Na stanici FOX se však obnovovalo, další sezónu zde totiž budeme potkávat jak záchranářské 911, tak lékařské drama The Resident. ABC nepřekvapivě odkleplo druhou řadu spin-offu Roseanne, The Conners, na Hulu pak můžeme očekávat třetí řady komiksovky Runaways.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace