Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriály a koronavirus


ikona
Diego.Dorlan
2020academykoronavirusmandalorianodloženéprodukceseriályumbrellawitcherzaklínačzrušené
Jaký dopad má současná situace na náš oblíbený koníček? 

V poslední době se tématu “koronavirus” člověk nemůže vyhnout. Dopad do našeho běžného života jsme již pocítili všichni. O této rychle se šířící nákaze se nyní píše všude a zasahuje téměř každý aspekt našeho běžného života. Dalekosáhle dopady se ovšem nevyhnuly ani seriálovému světu. Díky této pandemii se začaly rušit produkce po celém světě a dotklo se to značného množství velmi očekávaných seriálů. Pojďme se tedy spolu podívat na současnou situaci.

Mezi streamovacími službami jsou ztráty velké a na mnoho očekávaných kousků si budeme muset počkat ještě déle, než jsme očekávali. Netflix přerušil natáčení Zaklínače. Z této produkce bylo oznámeno, že herec Kristofer Hivju (Hra o trůny) byl testován pozitivně na koronavirus. Pozastaveno bylo také natáčení Stranger Things. Disney + odkládá produkci svých Marvel seriálů. The Falcon and the Winter Soldier, WandaVision i Loki byli dočasně odloženi. Apple taktéž pozastavil práce na svých seriálech jako jsou například The Morning Show, Mythic Quest či See.

Celkově nás tak bude pravděpodobně čekat relativně chudý seriálový rok, jelikož naprostá většina seriálů, která neměla před propuknutím pandemie dokončené natáčení, je pozastavena. To má samozřejmě ještě větší dopad na tradiční televizní stanice. Ty totiž v tomto období většinou dokončují natáčení sérií, jež potom běží až do května a června. Mezi zasaženými v této kategorii jsou například Fargo, Euphoria, Atlanta, ale také řada pořadů. Mezi těmi například náš oblíbený Co týden dal a vzal s Johnem Oliverem.

Streamovací platformy nejsou v tomto ohledu tolik svazovány, ale i na jejich letošní nabídce to bude pravděpodobně znát. Pro rozsáhlejší přehled seriálů, které zastavily produkci se můžete podívat na tento článek z portálu Deadline. Ten je průběžně aktualizován. List seriálů a pořadů je obrovský, ale pokud svého oblíbence nenajdete, tak je dost možné, že se vše stihlo dokončit včas.

Do prekérní situace se dostaly zejména seriály jako Lovci duchů a Empire. Oběma seriálům totiž chybělo dotočit pouze finální epizody. Tím, že se v obou případech jedná o úplné finále seriálů je to tak velké zklamání jak pro diváky, tak pro týmy, jenž na seriálech pracují. Aktuální předpoklady jsou, že by seriály mohli udělat speciální událost, kdy by uvedli finální epizody jako jednotný celek v létě, pokud by se dalo v rozumném čase vrátit k natáčení. Nicméně zatím je příliš brzy na to dávat jakákoliv pevná data a sliby.

Samozřejmě není všem dnům konec. Natáčení některých seriálů se stihlo včas a bude pro nás tak letos určitě přichystaná druhá řada Mandaloriana či The Umbrella Academy. The 100 také stihlo natočit finále série sotva pár dní před tím, než začala gradovat současná situaci. Zároveň určitě máte v záloze slušný seznam restů, které byste rádi dohnali a teď bude ten pravý čas, se do toho pustit. Co plánujete sledovat v současné karanténě?

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace