Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 10 herců, které bychom chtěli vidět v The Last of Us


ikona
do_Od
Kteří herci by se mohli chopit známých herních postav v adaptaci The Last of US od HBO? 

Od vydání druhého dílu herní pecky The Last of Us už uběhlo hezkých pár týdnů a já stále nemám svoji platinovou trofej. Pořád ve mně totiž rezonuje ten první průchod, díky kterému se mi Part II letos zapíše do žebříčku viděných filmů nejspíš dost vysoko. A vůbec mě nezajímá, že to technicky není film. Ona už jednička byla totiž hodně filmová a můžou za to pochopitelně tvůrčí ambice Neila Druckmanna, který se zavázal k tomu skrz ni odvyprávět neskutečně dospělý příběh z pandemií zničeného světa o tom, jak si k sobě dva lidé – postarší muž, který přišel o svoji dceru, a mladá holka, které nikdo jiný nezbyl – našli cestu. Bylo to dojemné, místy trýznivé, a vyvrcholilo to v hořkosladký happyend kamuflující poměrně drastický čin, který o sedm let později slouží coby hlavní zápletka dvojky.

Jinými slovy námět na seriálové drama jako dělaný. Uvědomil si to koneckonců i Druckmann, jehož dávno opustily představy filmové adaptace a raději se dohodl s kabelovkou HBO a tvůrcem Černobylu Craigem Mazinem, že příběh prvního The Last of Us přenese právě tam. A záměrně píšu děj jedničky, protože přesně tam by měl chystaný seriál začínat, přičemž stejně jako ve hře bychom měli sledovat osudy Joela a Ellie. Ačkoliv – kdybych si měl tipnout, pravděpodobně nás v seriálu čeká i pár nových postav a dalších překvápek, které ve hře nebyly. Ale to je jen můj skromný odhad. A teď už k důvodu, proč tohle všechno píšu.

Od oznámení seriálu internet doslova zaplavily nejrůznější články o tom, kteří herci by si mohli ústřední dvojici zahrát, na které se pochopitelně nabalily ještě početnější prosby fanoušků, aby tvůrci obsadili toho či onoho herce, protože by podle nich byli na roli Joela či Ellie perfektní. No a já chci taky svůj seznam. Ano, je to takhle jednoduché, a ano, některá z těch jmen, která již padla, se objeví i v mém článku. Ačkoliv musím říct, že jsem si dal docela záležet, aby ty volby nebyly úplně prvoplánové. Tak snad jsem měl šťastnou ruku a jako vždy, nezapomeňte připsat vaše volby do diskuze pod článkem.

Nikolaj Coster-Waldau

Většina lidí ho bude nejspíš znát jen jako Jamieho Lannistera, a ono by i to samo o sobě možná na Joela stačilo, nicméně kdo s ním viděl i věci jako Trestanec nebo především novinku The Silencing, tak ví, že Nikolaj by jako Joel byl naprosto fenomenální. Charisma, schopnost říct tisíc slov jedním pohledem, i akční vlohy – tenhle chlapík to má všechno. Jako bonus si navíc dokáže vypěstovat luxusní vousy, co víc si sakra přát?

Margaret Qualley

Hned zkraje si dáme jednu moji odvážnější volbu. Že je Margaret příliš pěkná, už trochu starší, a na Ellie se vůbec nehodí? V podstatě s vámi souhlasím, zároveň už jsem ji ale viděl hrát deprimovanou holku bojující se světem, který není jako ten náš, a byla v té roli skvělá, takže si říkám, že by vlastně v roli Ellie nemusela být vůbec špatná. Jasně, museli bychom se sžít s tím, že Ellie najednou vypadá úplně jinak, ale dejte na ni seprané triko, otrhané džíny, navlečte jí batoh, udělejte culík a za rameno pověste luk, a já vím říkám, že by si tu cestu k vašemu srdíčku vystřílela.

Justin Theroux

U Pozůstalých zůstaneme, nicméně tohle je fakt poslední zmínka, slibuju. Nicméně jo, no. Justin Theroux s vousy vs. houbolidi je něco, co bych samozřejmě jako fanda herce dost žral. Charisma určitě má, vážné role mu padnou a zoufalství z toho, co se děje kolem něj, dokáže evokovat jako nikdy jiný, takže byť je trochu mladý na Joela – resp. mladě vypadající – asi bych si to s ním dokázal představit.

Kaitlyn Dever

Na férovku moje nejoblíbenější volba na Ellie. Především proto, že jsem s ní viděl seriál Neuvěřitelná, ve kterém kupodivu byla tak brutálně uvěřitelná, až mi z toho lezl mráz po zádech. Když někdo zvládne takhle autenticky zahrát nezletilou oběť znásilnění, dokáže v mých očích zahrát už prakticky všechno. Na kontě má navíc i pár komediálních rolí, takže pokud vás ve hře bavily Ellieiny jízlivé poznámky a sprostý humor, mám pocit, že tuhle vlastnost by Kaitlyn zvládla možná i nejlíp ze zde zmíněných. Zapomeňte na Ellen Page, které už je 33 let a Ellie mohla hrát naposledy tak před deseti, patnácti lety – tahle role je jako ušitá pro Kaitlyn.

Kyle Chandler

Chandler je takový univerzální prototyp správného chlapa. Což je ostatně i důvod, proč všechny jeho role doposud byly buď správný táta, nebo správný policajt, nebo správný táta. Jo, má jednoznačně rozptyl. Nicméně když chce, zvládne v sobě tohle dobráctví potlačit a projevit se i jako ta svině, která trpělivě číhá v každém z nás. Což je podle mě přesně něco, co Joel musí mít – na první pohled dobrák, který si k sobě nikoho nepouští a když chce, dokáže být i za hajzla. Jakmile se ale k někomu přiblíží, stačí jeden pohled a vám je jasné, že by pro dotyčnou osobu udělal vše. Chandler je v tomhle ohledu perfektní.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace