Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 10 herců, které bychom chtěli vidět v The Last of Us


ikona
do_Od
Kteří herci by se mohli chopit známých herních postav v adaptaci The Last of US od HBO? 

Od vydání druhého dílu herní pecky The Last of Us už uběhlo hezkých pár týdnů a já stále nemám svoji platinovou trofej. Pořád ve mně totiž rezonuje ten první průchod, díky kterému se mi Part II letos zapíše do žebříčku viděných filmů nejspíš dost vysoko. A vůbec mě nezajímá, že to technicky není film. Ona už jednička byla totiž hodně filmová a můžou za to pochopitelně tvůrčí ambice Neila Druckmanna, který se zavázal k tomu skrz ni odvyprávět neskutečně dospělý příběh z pandemií zničeného světa o tom, jak si k sobě dva lidé – postarší muž, který přišel o svoji dceru, a mladá holka, které nikdo jiný nezbyl – našli cestu. Bylo to dojemné, místy trýznivé, a vyvrcholilo to v hořkosladký happyend kamuflující poměrně drastický čin, který o sedm let později slouží coby hlavní zápletka dvojky.

Jinými slovy námět na seriálové drama jako dělaný. Uvědomil si to koneckonců i Druckmann, jehož dávno opustily představy filmové adaptace a raději se dohodl s kabelovkou HBO a tvůrcem Černobylu Craigem Mazinem, že příběh prvního The Last of Us přenese právě tam. A záměrně píšu děj jedničky, protože přesně tam by měl chystaný seriál začínat, přičemž stejně jako ve hře bychom měli sledovat osudy Joela a Ellie. Ačkoliv – kdybych si měl tipnout, pravděpodobně nás v seriálu čeká i pár nových postav a dalších překvápek, které ve hře nebyly. Ale to je jen můj skromný odhad. A teď už k důvodu, proč tohle všechno píšu.

Od oznámení seriálu internet doslova zaplavily nejrůznější články o tom, kteří herci by si mohli ústřední dvojici zahrát, na které se pochopitelně nabalily ještě početnější prosby fanoušků, aby tvůrci obsadili toho či onoho herce, protože by podle nich byli na roli Joela či Ellie perfektní. No a já chci taky svůj seznam. Ano, je to takhle jednoduché, a ano, některá z těch jmen, která již padla, se objeví i v mém článku. Ačkoliv musím říct, že jsem si dal docela záležet, aby ty volby nebyly úplně prvoplánové. Tak snad jsem měl šťastnou ruku a jako vždy, nezapomeňte připsat vaše volby do diskuze pod článkem.

Mackenzie Foy

Když je někdo dost dobrý pro Christophera Nolana, je dost dobrý pro mě. Což je zhruba můj hlavní argument, proč mám pocit, že by se Mackenzie na roli Ellie hodila. Kromě toho taky disponuje správným věkem, dokáže skloubit nevinnost s odhodláním, a mám pocit, že kdyby na někoho reálně znenadání vytáhla nůž a začala ho zuřivě bodat do krku, byl by zhruba stejně tak překvapený, jako byly většinou i nepřátelé z Ellie v první hře. Jo, dovedu si ji si tam představit.

Cillian Murphy

A teď zase jedna netypická volba. Pokud si ještě dobře pamatujete, letos mělo jít do kin pokračování Tichého místa, což je v podstatě takový The Last of Us light, ve kterém si zarostlého týpka, co se ujme ochrany nevinných, zahraje právě Murphy. A jelikož už z těch pár záběrů vypadá božsky, a protože ho všichni dobře známe a víme, čeho je schopný, mám takovej dojem, že s touhle rolí by si fakt bez problému poradil - ba co víc, vytřel nám s ní zrak. Vlastně je to tak nečekaná volba, až se mi začíná líbit čím dál tím víc.

Elle Fanning

Opět extrémně krásná, a ještě navíc blondýna, já vím – nějakým lidem to asi nebude po chuti. Zkusme se ale oprostit od toho, jak ty postavy vypadají ve hře, a soustředit se čistě na to, jaké jsou, a kteří herci by byli schopni tyto vlastnosti uvěřitelně prodat v seriálové podobě. A já jsem naprosto přesvědčen, že Elle Fanning by strach, vztek, ztrátu, naději – prostě vše, co v Ellie po celou dobu bublá – dokázala ztvárnit celkem s přehledem. Včetně pak té exploze. Já nebrečim. Vy brečíte!

Yahya Abdul-Mateen II

Napíšu to sem a napíšu to jenom jednou, ať už se pak nemusím nikde opakovat. Je úplně fuk, ve hře i mimo ni, jakou barvu pleti ty postavy mají. Důležité je pouze to, aby jejich představitelé dokázali uvěřitelně převést ty samé pocity a emoce postav ze hry do hrané podoby. V případě Joela to je láska k dceři, strach pouštět si lidi k tělu, nedůvěra vůči ostatním a postupná přeměna v muže, kterému znovu na něčem záleží. Abdul-Mateen II má za sebou několik výrazných rolí, ve kterých dokázal, že je obří sympaťák, umí hrát, sluší mi to s vousy, a působí starší, než ve skutečnosti je. Takže byť jsem nejdřív přemýšlel nad Denzelem (protože kdo ne?), ještě radši bych dal šanci téhle vycházející hvězdě.

Zendaya

Zendayu asi nemá smysl představovat. Herečka z Euforie nebo Spider-Mana se jako další objeví v Duně, svůj výšlap ke slávě už má tak za sebou a teď se klidně může chopit role, kterou si konečně fakt přivlastní. A přesně to by jí mohla postava Ellie nabídnout. Přestože jsou tu charakterové rysy, které by bylo nutno dodržet, Zendaya je myslím celkem schopná přidat Ellie i něco svého, co by jí dodalo další rámec, další vrstvu, a díky čemuž by mohlo seriálové The Last of Us vystoupit ze stínu herní předlohy a strhnout diváky třeba zase něčím trochu jiným. Já bych na to byl rozhodně zvědav.

Nakonec tu mám ještě pár čestných zmínek, které jsem neuvedl buď proto, že už si v podstatě podobnou roli zahráli (Hugh Jackman, Dafne Keen), jsou moc staří (Ellen Page), nebo jsou až příliš očividná volba (Viggo Mortensen, Josh Brolin). Což ale samozřejmě neznamená, že bych se proti jejich obsazení (snad až na tu Page) bránil, to ani omylem. No, každopádně teď už je to vaše.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace