Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kdo se vrátí v Pánu prstenů od Amazonu?


ikona
krauset
Amazonelrondgaladriellord of the ringsLotRonPrimePan prstenuThe Lord of the RingsTolkien
Které tři důležité Tolkienovy postavy jsou potvrzeny? 

„Namísto Temného pána byste měli královnu,“ slibuje Galadriel během pokušení chopit se Jednoho prstenu. My, budoucí diváci seriálu od Amazonu si ovšem vybírat nemusíme. Budeme mít jak Temného pána, tak královnu. Na Twitteru sice fanouškovského, ale co do informovanosti spolehlivého, webu theonering.net se potvrdila informace, že se dočkáme nejen Saurona a Galadriel, ale též Elronda (oba později zmínění jsou držiteli elfských prstenů v době Pána prstenů). 

Popravdě to není žádné převratné sdělení. Kdo před časem četl zdejší tematické články (zde zde), ví, že děj seriálu bude zasazen do Druhého věku Středozemě. Tedy do doby kování Prstenů moci a válek se Sauronem, prosperování ostrova Númenoru (z něhož pochází Elendil a Isildur, a tedy skrze předky i Aragorn) i založení Roklinky. Stačí vzpomenout na Jacksonův prolog Společenstva Prstenu a bitvu Posledního spojenectví elfů a lidí. Látky je v Tolkienových Dodatcích Pána prstenů nepřeberně, nicméně těžko by bylo možné představit si odvyprávění těchto příběhů bez zmíněné trojice. O tom, že by měla hrát Galadriel, se mluvilo hned po oznámení castingu Morfydd Clark (Jeho temné esence). Zbytek hereckého obsazení si můžete prohlédnout zde.  

Seriál se natáčí na Novém Zélandu od začátku letošního roku, ale produkce musela být kvůli covidu pozastavena. Měla by se opět spustit v září. Tvůrci seriálového Pána prstenů jsou JD Payne a Patrick McKay, úvodní epizody natočí J. A. Bayona (Volání netvora, Sirotčinec, Nic nás nerozdělí, pilot Penny Dreadful a Jurský svět: Zánik říše). Kolují ovšem zvěsti, že kvůli pandemii jich natočí více, než se plánovalo. U projektu je též Bryan Cogman, jeden z producentů a scenáristů Hry o trůny, a John Howe, slavný ilustrátor Tolkienových děl, jenž pracoval velmi výrazně už na adaptacích Petera Jacksona. Nejvýznamnější tolkienovský badatel Tom Shippey, jehož začlenění budilo mezi tolkienovskými puristy značné nadšení, však z projektu z neznámých důvodů odešel. První série by měla čítat dvacet epizod. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace