Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejočekávanější nové seriály roku 2021


ikona
Sam.Vimes
boba fettcowboy bebopdaisy jones and the sixhalohawkeyelokimarvelmcums marvelnine perfect strangerspeacemakersandmanstar warstémathe bad batchthe falcon and the winter soldierthe lord of the ringsthe old manvisionsvýhledwandavisionwhat if
Co nám přinese nový televizní rok? 

Nejlepší seriály loňského roku jsme už vyhlásili a teď je na čase podívat se, co přinese letošní rok. Během ledna se už premiéry dočkala nekonvenční marvelovka WandaVision nebo fantasy The Watch. Na tu jsem se kvůli adaptování Pratchettových knih těšil už roky, nakonec z toho ale kvůli šílenému zacházení s předlohou bylo obrovské zklamání. Jaké další seriálové novinky nás letos čekají?

Marvel
O plánovaných komiksovkách ze stáje Marvelu jsme toho jednak už napsali hodně a jednak by zabraly skoro polovinu seznamu, takže si je tady probereme najednou. Kevin Feige s Endgame uzavřel jednu velkou ságu a teď pracuje na projektech, které by i jen před pár lety schválil snad jen blázen. Sitcomová variace WandaVision již aktuálně běží. Následovat bude v březnu o něco konvenčnější The Falcon and Winter Soldier a pak v květnu Loki s navrátivším se Tomem Hiddlestonem. V polovině roku dorazí animovaná antologie What If…?, kde v každé epizodě prozkoumáme jak by to vypadalo, kdyby se nějaká zásadní událost MCU stala jinak. Na konci roku se můžeme těšit na Hawkeye, kde si titulní lukostřelec vezme pod křídla svou nástupkyni Kate Bishop (Hailee Steinfeld). A Ms. Marvel představí mladou muslimskou superhrdinku Kamalu Khan (Iman Vellani).


Star Wars
Svět Hvězdných válek se sice také dočká mnoha nových seriálů, většina z nich však dorazí až v příštích letech. Pro letošek je hlavním lákadlem The Book of Boba Fett, jež má už teď oznámenou prosincovou premiéru. Vrátí se pochopitelně Temuera Morrison v hlavní roli a s ním i Ming-Na Wen z Mandaloriana (jehož třetí série přijde na řadu až po Boba Fettovi, čili letos se nestihne). Průběh roku vyplní dva animované seriály. The Bad Batch o elitní jednotce klonových vojáků, z nichž se v době počátku Impéria stanou žoldáci. A anime antologie Visions s různými příběhy z předaleké galaxie od různých tvůrců.

Cowboy Bebop
Tvůrce: Christopher Yost
Hrají: John Cho, Mustafa Shakir, Daniella Pineda, Alex Hassell, Elena Satine
Hraná verze kultovního anime. Původní seriál sloužil jako částečná inspirace pro Firefly. Žánrově kombinuje sci-fi, western a noir a vypráví o posádce vesmírných lovců odměn za doprovodu bluesového a jazzového soundtracku. Nový seriál nabral zpoždění kvůli zranění Johna Cho v hlavní roli, letos bychom se jej ale už měli dočkat.

Daisy Jones & the Six
Tvůrce: Scott Neustadter, Michael H. Weber
Hrají: Riley Keough, Sam Claflin, Camila Morrone, Suki Waterhouse, Nabiyah Be
Adaptace nedávného knižního bestselleru vypráví o fiktivní rockové kapele v divokých sedmdesátých letech, o jejím raketovém vzestupu a následném rozpadu na vrcholu slávy.

Foundation
Tvůrce: David S. Goyer, Josh Friedman
Hrají: Jared Harris, Lee Pace, Lou Llobell, Leah Harvey, Laura Birn
Seriál podle Nadace od Isaaca Asimova, která se odehrává tisíce let v budoucnosti. Geniální matematik Hari Seldon (Jared Harris) vyvinul teorii, podle níž dokáže předpovídat chování velkých mas obyvatelstva, a nyní se snaží zachránit celou Galaktickou říši. Adaptace Asimových knih obvykle nebývají příliš věrné předloze, tak uvidíme, jak si v tomto ohledu povede seriál od Apple TV+.

Halo
Tvůrce: Kyle Killen, Steven Kane
Hrají: Pablo Schreiber, Natascha McElhone, Charlie Murphy, Jen Taylor, Shabana Azmi
Seriál podle videoherní série Halo bude vyprávět o válce mezi lidmi a mimozemšťany ve 26. století. Hlavní roli Master Chiefa hraje Pablo Schreiber z Amerických bohů. Natáčení začalo už na podzim 2019, stihlo se na natočit pět epizod, které se během karantény sestříhaly, a teprve nyní se plánuje pokračování natáčení od šesté epizody.

Nine Perfect Strangers
Tvůrce: David E. Kelley
Hrají: Nicole Kidman, Melissa McCarthy, Manny Jacinto, Asher Keddie, Luke Evans, Samara Weaving
Další spolupráce Davida E. Kelleyho a spisovatelky Liane Moriarty (Sedmilhářky), znovu za účasti Nicole Kidman. Tentokrát však nikoliv na HBO, nýbrž na Hulu. Minisérie podle její další knihy bude vyprávět o různorodé skupince lidí, kteří se potkají v luxusním wellness centru vedeném tajemnou paní Mashou (Kidman).


Peacemaker
Tvůrce: James Gunn
Hrají: John Cena, Steve Agee, Danielle Brooks, Robert Patrick
Když Jamese Gunna jednu dobu už nechtěli u Marvelu, vzal nový film se Suicide Squad u konkurence. A k němu rovnou natočí i prequelový seriál o jedné z postav, Peacemakerovi v podání Johna Ceny. Natáčí se od letošního ledna a premiéru na HBO Max by si měl odbýt někdy v polovině roku.

Sandman
Tvůrce: Allan Heinberg
Hrají: Tom Sturridge, Gwendoline Christie, Vivienne Acheampong, Boyd Holbrook, Charles Dance
Po letech marných pokusů konečně přichází adaptace temného fantasy komiksu od Neila Gaimana. První kniha, jíž by se první řada měla držet, začíná únikem Pána snů ze zajetí a obnovováním své říše, jež chátrala v jeho nepřítomnosti. Natáčí se už od loňského podzimu, ale zatím jsme neviděli jedinou fotku, a i obsazení hlavních rolí bylo oznámeno teprve před několika dny. Určitou zárukou kvality by mělo být, že na projekt dohlíží i sám autor předlohy (míň než na Dobrá znamení, ale víc než na Americké bohy).


The Lord of the Rings
Tvůrce: J.D. Payne, Patrick McKay
Hrají: Robert Aramayo, Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Tom Budge, Morfydd Clark
Amazon koupil za šílené peníze práva k Tolkienovým knihám a připravuje seriál z Druhého věku Středozemě. I po několika letech toho ale víme až překvapivě málo. A dobře nepůsobí ani odchod tolkienologa Toma Shippeyho a slavného ilustrátora Johna Howea. Těšíme se samozřejmě moc, ale trochu se i bojíme. Premiéra alespoň prvních několika dílů by se snad měla stihnout ještě letos (v prosinci bude výročí 20 let od premiéry Společenstva Prstenu…)

The Old Man
Tvůrce: Jonathan E. Steinberg, Robert Levine
Hrají: Jeff Bridges, John Lithgow, Amy Brenneman, Alia Shawkat, Gbenga Akinnagbe
Adaptace knižní předlohy od Thomase Perryho. Bývalý agent CIA (Bridges) je nucen vrátit se zpátky do akce, když se sám stane cílem atentátníků. Režíruje Jon Watts zodpovědný za nové Spider-Many.

Dále se premiéry dočká třeba fantasy Shadow and Bone; nová verze sitcomu Bel-Air (již bez Fresh Prince v názvu); Clarice o agentce z Mlčení jehňátek, kde se ale z právních důvodů nesmí objevit Hannibal Lecter a velkou důvěru nebudí ani stanice CBS; nebo sci-fi The Nevers, kde zase budí rozpaky odchod Josse Whedona od projektu.

A na kterou letošní novinku se nejvíce těšíte vy? 

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace