Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálová nálož: Co se dělo v The Killing, Girls, Missing a jak se daří novinkám?


ikona
Anarvin
seriálová nálož
Už se v The Killing našel vrah? Nepřijde v The Touch Kiefer Sutherland o syna? A přežije Tereza Voříšková jízdu vlakem v Pohřešovaném?  

S krátkým hodnocením a čerstvých dramatických hitů na poli seriálů se od teď budete setkávat v rubrice Seriálová nálož. Najdete v ní letošní ambiciózní kousky jako Touch a Pohřešovaný, druhou sezónu Killing a podíváme se i na novinky Scandal a NYC 22. Časem se pochopitelně bude obsah rubriky měnit, některé seriály přibudou, některé zmizí, prostě podle atraktivity samotných seriálů nebo televizního programu.

Seriálová nálož se bude objevovat každý týden o víkendu. Sitcomům se věnujeme samostatně ve středečním Sitcomovém výběru.

Girls S01E02
Ano, Girls nakonec přistály v dramatech. Jejich humor má totiž hodně daleko k sitcomové struktuře pět „hlášek“ za minutu, jak ostatně potvrdila i druhá epizoda. Otevírací scéna se souloží snadno zastiňuje i Hru o trůny, tady se ale člověk nemá kochat nahou ženštinou. Spíš je mu předložen další ujetý příklad toho, jak to ve světě prostě chodí. Girls tak i druhou epizodou kráčí po tenké linii účelné realističnosti a podvratného humoru, který opět útočí v těch nejméně očekávaných chvílích. Tentokrát se řeší sex, pohlavní choroby a těhotenství, což nás dovede k pompézně uspořádanému potratu, který má nakonec úplně jiné vyvrcholení, než se čekalo. A zase je to trochu poučné, hodně vtipné a hned několik scén (pracovní pohovor, vyšetření) žadoní o opakované zhlédnutí. Už aby bylo další pondělí. (KarelR)

Scandal S01E03
Scandal se zamotává jako klubíčko nití a třetí díl přinesl snad největší kadenci slov za dosavadní krátkou historii seriálu. Už je jasné, že ústředním motivem první série je novodobá Monika Lewinská, která svým chováním zamotává hlavu jak Olivii, tak prezidentovi USA. Pořád se nemůžeme zbavit dojmu, že ačkoliv je Scandal vyloženě konspirační látka, Shonda Rhimes nemůže potlačit svá nutkání tvořit soap opery z chirurgických sálů. Tato dvojakost nás mrzí i kvůli tomu, že prezidenta hraje sympatický režisér a herec Tony Goldwin, který by (společně se seriálovým matadorem Henrym Ianem Cusickem) lépe napsaný seriál podobného typu utáhnul jako nic. Bohužel ani Hell Hath No Fury se soudním podtématem v nás nedokázal rozdmýchat zájem o tento seriál a po třech dílech jej tedy z naší rubriky vyřazujeme. (Krasa)

Touch S01E07
Pokud jsme doufali, že po smrti Arthura seriál konečně nabere pořádné obrátky, byli jsme vedle jak ta jedle. Martin se sice pustil do pátrání po Arthurově laboratoři, jenže potenciálních odpovědí či alespoň jakéhokoliv posunu hlavní dějové linky, bylo v aktuální epizodě opět minimum. Martin nakonec laboratoř našel a na scénu také nastoupila jeho „zlá švagrová“, která mu chce sebrat Jakea, ale jinak se opět řešily vedlejší podzápletky, které jsou díl od dílu slabší a slabší. Martin hrál poker, aby mohl dát dva zamilované opět dohromady, na události napojený Australan honil v buši koně a zdaleka nejtrapnější byla dívka, která rozjede na internetu pubertální divadélko, kterému se překvapivě nikdo neposmívá (na internetu, jasně), ale celý svět ho dojatě podporuje. Jednotlivé dějové linky spolu jen pramálo souvisí a snaží se ždímat laciný sentiment, který už po sedmi dílech téhož prostě nefunguje. Diváckou pozornost tak drží už jen vykonstruovaná tajemství plná čísel, ale mám obavu, že za chvíli začnou nudit i ta. (Anarvin)

NYC 22 S01E02
Pilot nového policejního dramatu od CBS nás minulý týden nenadchnul a ani po druhé epizodě se to moc nezmění. Tentokrát si naše parta policejních nováčků vyzkouší první noční šichtu a opět je rozdělena do 3 dvojic. Khan a Jackpot dostanou na starosti slavného rappera Monsta Whitea, který chce kvůli natáčení svého nového filmu sledovat jejich práci. Kenny se při své službě opět setkává s problémovým klukem T-Rexem a snaží se ho držet dál od kriminálního života a zároveň si najít cestu k jeho krásné sestře. A Ray se Sanchezovou se budou muset vypořádat s blížící se drogovou válkou v hodně problémové čtvrti. A tvůrci z těchto zápletek opět nic nevytřískali. V celé epizodě se toho vlastně ani moc nestane a postavy se jen tak prokecají k ranní snídani. Dialogy jsou bohužel opět nudné a plné klišé a postavy jsou pořád stejně nezajímavé. Navíc to vypadá, jakoby se tvůrci ani nesnažili budovat nějaké napětí či přijít s nějakou akční pasáží a to je sakra špatně. Tady se totiž opravdu není moc na co koukat. Jo a rád už bych konečně věděl, proč se policejnímu kapitánovi říká Yoda a proč z toho tvůrci nevytěží ani jednu vtipnou hlášku. (Spooner)

The Killing S02E05
Minulý týden jsme se radovali, že se Lindenová s Holderem znovu spojili a mají vážnou stopu vedoucí k vrahovi Rosie Lindenové. Těšili jsme se ze zajímavého twistu a měli pocit, že druhá série jde jasně za svým cílem. Bohužel Ghost of the Past, celkově již osmnáctý díl případu vraždy jedné teenagerky, nabízí další odklon a my nemůžeme nepřiznat, že na nás příběh už působí tak trochu mělce. Kde to Dánové zvládli během jedné série, se americký The Killing začíná přejídat a řešení mordu je zkrátka už moc dlouhé na další dějové šmodrchance. Detektivové jsou stále jedni z nejvěrnějších a nejlepších postav kriminálních seriálů vůbec, ale stejně jako by pro pracujícího policistu byl dlouhodobě nevyřešený případ znavující, podobné příchutě se lepí na patro i nám. A že ještě přijde osm dílů? Už bychom byli vděčni za jasného vraha a vyřešení té řady postranních zápletek. (Krasa)

Pohřešovaný S01E07
Už dávno víme, že seriál Pohřešovaný je béčko a zajímavý je hlavně kvůli nadprůměrnému obsazení a českým kulisám. Když ovšem tvůrci šlápnou na plyn a přidají na akci, je to vlastně celkem pohodová podívaná. V sedmém díle na tohle bohužel moc nedošlo a opět jsme dostali jen víceméně průměrnou epizodu. Její velkou část zabírá flashback týkající se jedné staré mise, na niž vyrazila Becca se svým manželem a ne všechno šlo podle plánu. Respektive takhle - závěr "vzpomínkové" části vás nejspíš hodně pobaví, ačkoliv tvůrci nejspíš doufali, že v divácích překvapivý zvrat vzbudí úplně jiné emoce. Prostě kecací nuda s veselým překvapením. Je sice pravda, že během doby, kdy je Becca vyslýchána a vypráví, co se dělo v roce 1999, se musí její syn porvat hodně naštvaným Karlem Dobrým a starat se o Terezu Voříškovou, ale dvě průměrné bitky (jedna ve vlaku a druhá ve sklepě) rozhodně dojem nezlepší. A závěrečný twist sice potěší, ale bohužel ne tak, abyste odpustili seriálu předchozí přešlapování na místě. (Mr. Hlad)

Tentokrát vítěze vyhlašovat nebudeme, žádný ze seriálu se totiž nepředvedl s nějak výrazně vyvedenou epizodou. Snad příště.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace