Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálová nálož: Lovci duchů, Hunted, American Horror Story


ikona
Spooner
seriálová nálož
Pokračujeme ve sledování seriálových lahůdek. 

S krátkým hodnocením čerstvých dramatických hitů na poli seriálů se od teď budete setkávat v rubrice Seriálová nálož. Tentokrát tu najdete American Horror Story, Fringe, Lovce duchů, Last Resort, Dextera, 666 Park Avenue, Hunted, Homeland a Chicago Fire. Časem se pochopitelně bude obsah rubriky měnit, některé seriály přibudou, některé zmizí, prostě podle atraktivity samotných seriálů nebo televizního programu.

 

Dexter S07E07

Začíná nám se to příjemně komplikovat. Dexter zjišťuje, že Hannah jen tak zabít nemůže, protože k ní začíná cítit něco hlubšího. To mu však přinese komplikace nejen ze strany čím dál vtíravějšího spisovatele Price, ale také od jeho sestry. Issak je navíc díky Quinnovi pomoci opět ve hře, což bude určitě znamenat jisté nepříjemnosti pro našeho oblíbeného vrahouna a také pro čím dál vychrtlejšího policistu. Všechny linky se zkrátka už pořádně rozjíždějí a jen ta LaGuerta stále dostává málo prostoru. Malinká změna konceptu se tak tvůrcům pomalu ale jistě vyplácí a divák začíná Dexovy trable hltat stejně, jako kdysi. Ona “chemie“ mezi Dexterem a Hannah sice ještě skřípe a brzké odstranění Price také trochu zamrzí, jelikož tato postava měla do budoucna ještě rozhodně co nabídnout. Scénář nás i přes malé chybičky má však stále čím překvapit a herecky je to stále na špičkové úrovni. Hlavně Ray Stevenson si svého ukrajinského mafiána nehorázně užívá. Dexter zkrátka pořád baví a na rozdíl od kolegy Krasy se na nové díly těším stále víc a víc. To se u takové šesté sezóny moc říct nedalo.

 

Hunted S01E06

Sam pátrá uvnitř firmy Polyhedrus, která má cosi společného s tajemnou organizací Hourglass. Zbytek týmu musí mezitím zabránit atentátu na pákistánskou političku Fatimu Zahir, která Jacku Turnerovi začíná dosti překážet. Stephen Turner se navíc dozvídá, že ve svém okolí nemůže věřit nikomu. Nám ale v tvrzení, že Hunted je seriál hodný vaší pozornosti, věřit můžete. Hlavní dějová linka okolo Hourglassu se sice nikam neposune, to však tentokrát vůbec nevadí. Většina pozornosti je totiž věnována připravovanému atentátu a Stephenovu pátrání. Obě linie jsou hodně napínavé a některé postavy nás neustále dokážou překvapovat. Objeví se zde sice pár scénáristických berliček, které bijí do očí (Sam dělá zbytečné chyby, jeden komisař zde vyšetřuje snad všechny případy). Ve výsledku se ale stále jedná o chytře napsaný thriller s výbornou atmosférou a tím by měl seriál i ve zbývajících dvou dílech zůstat.

 

666 Park Avenue S01E07

Žádné změny. Tvůrci seriálu jako by se nemohli odpíchnout od dlouhého přešlapování na jednom místě. I když by se mohlo zdát, že nám toho bylo o pozadí budovy Drake již mnoho řečeno, opak je pravdou. Stačí si uvědomit, že celá zápletka sedmi dílů by se bez problémů dala nahustit do půldruhé hodiny... Ale co, to by přeci nebyl příběh na pokračování! Poslední epizoda pak vyloženě neskřípe: nuda při hádkách ústředního páru o nuceném stěhování víceméně nehrozí, Gavin je stále stejně slizký a tajemný, záhady se kupí a nájemníci dál trpí. Plus jako bonus si připočtěte jednu výbornou nechuťárnu se skalpelem - vážně cool scénka! Výjimečně povedený cliffhanger navíc donutí všechny, kteří sedmý díl viděli, koukat se i příště. Že by konečně následovala pořádná hororová akce? (Davies182)

 

Chicago Fire S01E06

Na NBC prostě mají koule. Chicago Fire se ani tento týden nemazlí jak s nešťastnými obyvateli města, kteří potřebují asistenci našich televizních borců, tak ani se samotnými hrdiny. Nikdy se moc dlouho zbytečně nekecá (v aktuální epizodě je maximálně 10 minut dialogů), a jde se rovnou na věc. Výjezdy hasičských vozů a ambulance se dvěma modelkami za palubní deskou jsou stále stejně napínavé a mrazí z nich až do morku kostí, pozadu pochopitelně nezůstávají ani osobní linie obětavých záchranářů. To nejzásadnější se opět děje kolem Matta Caseyho, a ať si hodí kamenem, kdo v šesté epizodě při domovní prohlídce neskřípal zuby nebo koho nechával chladným požár činžovního domu. Ke konci tvůrci možná trochu nečekaně servírují mírný oddech od všech trablů, ale nenechme se zmást. Tohle bude ještě záhul. (Davies182)

 

Fringe S05E06

Po několika silnějších týdnech jsme se dočkali jedné opět lehce výplňové epizody. I když je pravda, že základní vědecko-fantastická premisa byla rozhodně zajímavá. Walter vydolovat další kazetu z jantaru a podle instrukcí našel v polorozpadlém činžáku v Bostonu vstup do časoprostorové kapsy, kde tak úplně neplatí fyzikální zákony. Chodby se vinou v nepřirozených směrech, často se přistihnete, že kráčíte po stropě a podobně. Walter se domníval, že v kapse najde další nápovědu, nicméně tým akorát zjistil, že je stále krok za tajemným Donaldem, a že Walter začíná být opět tím chladným vypočítavým sobcem, jakým kdysi dávno býval. Paralelně s tím měl Peter poprvé možnost použít své nadlidské schopnosti, které mu sice pomohly v boji hravě porazit několik nepřátelských Pozorovatelů, nicméně v zápětí zjistil, že na svět nahlíží chladnýma robotickýma očima. Vše tak nasvědčuje tomu, že nebezpečný „dar“ Petera jednou zničí a jediným dalším vodítkem do budoucna zůstává tajemné rádio, které nehraje. (Anarvin)

 

Homeland S01E07

Homeland trošku zvolňuje, ale co na tom – stále si drží vysokou kvalitu, i když se zápletka stáčí do naprosto jiných vod. Nápor je kladen především na Brodyho – ten musí lhát před Royou o tom, že spolupracuje s CIA, (možná) lhát CIA ohledně stále trvající kolaborace s teroristy, lhát své manželce o románku s Carrie a lhát své dceři, že se postará o její „malý“ incident s ženou, kterou přejela autem společně s Finnem. Není divu, že bývalému teroristovi (?) z toho všeho hodlá explodovat hlava a, aby toho nebylo málo, opět si začíná něco s Carrie, za níž se neštítí dojít ani během návštěvy domu viceprezidenta a vášnivě se s ní líbat. A to z něj ještě lidé chtějí mít za osm let nového prezidenta... Čímž už se ani nedivím, že se u Homelandu plánují dvě další série, materiálu je stále ještě dost. Až na to, že zápletka s novým teroristickým útokem trochu zamrzá (linie se Saulem nás zavede jen k falešné stopě), pořád jde o velmi napínavou podívanou s propracovanými postavami, které neustále dokáží překvapovat. (mcb)

 

American Horror Story S02E05

Příběh Anny Frankové pokračuje, jen s tím rozdílem, že už nejde o bývalou židovku z koncentračního tábora, ale ženu jménem Charlotte, která se neumí vyrovnat s narozením svého dítěte, tak si vymyslela novou identitu. Jak ale úplný záběr epizody potvrzuje, ani tímto faktem si nemůžeme být jisti – na fotografii z druhé světové války se skutečně nachází nacistický generál Hans Gruber, nynější doktor Arden z léčebny Briarcliff. Dále se posouvají také další postavy – Grace je „sterilizována“ a při zákroku se setkává z mimozemšťany, Kit je nespravedlivě odsouzen z vraždy, sestra Jude pod nátlakem svých hříchů opouští Asylum, což činí také doktor Thredson spolu s novinářkou Lanou. Když se však usídlí v doktorově bytě, změní se radostný útěk na svobodu v noční můru, když se Lana dozví, že Thredsonovým koníčkem je vyrábění stínidel lamp z lidských kůží. Úchylný Zachary Quinto tak na konci dílu učiní zásadní odhalení své pravé identity – a my můžeme jen očekávat, jakým směrem se další epizody vydají, když je jedna z hlavních otázek této série už zodpovězena. (mcb)

 

Last Resort S01E07

Tak Last Resort ještě přece jen nekončí. V plánu přibyly ještě další tři epizody (ta nejbližší za dva týdny), takže se snad můžeme těšit na smysluplné zakončení tohoto povedeného seriálu. Když o tom tak uvažuji, možná to bude jen dobře – představa, že by nás čekaly ještě například dvě další sezóny s podobnou zápletkou, to by už zavánělo nevyhnutelný vařením vody. Už i v sedmém díle se toho moc nového nestalo – ukazuje se, že Marcus je možná větší šílenec, než jsme si mysleli, milostné zápletky se stále více pokrucují, dále se formuje „válka“ mezi posádkou a Serratovou armádou, veškerá snaha se však směřuje k nalezení klíče k odpálení jaderných hlavic, který někdo v minulém díle ukradl. Cílem je tedy najít zrádce ve vlastních řadách, což vede k poměrně zajímavému cliffhangeru na konci. Jinak se ale jedná spíše o ničím výjimečný díl než standardní dávka „lastresortovského“ napětí. (mcb)

 

Lovci duchů S08E07

Lovci duchů se valí rychlostí utrženého vlaku. Nejen že se Crowley opětovně zmocňuje Kevina, ale konečně se dozvídáme o tom, co se skutečně stalo v Očistci a hlavně, Castiel se vrací zpět! Tohle všechno, a ještě mnohem víc, je vtěsnáno do jedné jediné epizody. Přitom se veškeré dílčí narativy krásně doplňují a samotný výsledek je víc než opojný. Potenciál osmé řady se tak konečně začíná zhmotňovat a tvůrci jednoznačně dokazují, že mají stále co říct. Jednu dobu jsem byl přesvědčený, že sám Ďábel byl pro Winchesterovi tím zdaleka nejsilnějším protivníkem a že ostatní padouši budou po finále páté řady jen tristní náhražkou (u Leviathnanů to tak chvílemi i vypadalo), ovšem Crowley bez jakýchkoli pochybností utvrzuje v tom, že zdání často klame. Z charismatického krále Pekla se přirozeně mění ve vraždící mašinu zahnanou do kouta a přitom stále cedí jednu hlášku za druhou. Jeho duel s Castielem, byť jen kratičký, spolehlivě strčí do kapsy i ty nejepičtější momenty letošní seriálové konkurence. A jako malá třešnička na dortu pak působí finální zjevení Naomi v podání Amandy Tapping. Lovci duchů se prostě valí rychlostí utrženého vlaku. (JAn_G)

 

Co nejvíc baví vás?

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (10)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace