Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nové tváře ve Hře o trůny


ikona
Spooner
game of throneshrahra o trůny
Jaké nové postavy a herci byli představeni na letošním Comic-Conu? 

Do páté řady opěvované fantasy Hra o trůny nám zbývá ještě mnoho předlouhých měsíců a samotné natáčení naplno započne až v následujících dnech. To ale neznamená, že by byla v zákulisí jednoho z nejsledovanějších seriálů současnosti úplná nuda. Kromě nedávno ohlášených režisérů se nám totiž herecký ansámbl začíná plnit novými tvářemi. A každý čtenář bichlí G. R. R. Martina moc dobře ví, jaké velké množství nově příchozích nás v páté sérii čeká. HBO tedy první várku nováčků představilo na nedávném Comic-Conu, ostatně jak jste mohli zaznamenat již v našem trailerovém okénku. Nyní si však čerstvou krev Západozemí důkladněji zopakujeme ještě jednou.

Že jste ještě stále nevzali macatou knižní předlohu a nemáte vůbec tušení, o kom je ve videu řeč? Stručný popis nových charakterů vám snad malinko pomůže:

Doran Martell (Alexander Siddig) – Hlava mocného rodu z Dorne a bratr zesnulého Oberyna, jenž se musí vypořádat s ožehavou situací ohledné Oberynovy smrti. Na rozdíl od svého horlivého bratra je ovšem více rozvážný a myslí takticky.

Trystane Martell (Toby Sebastian) – Doranův syn a dědic dornského trůnu, jemuž byla příslibena ruka Myrcelly Baratheon.

Nymeria Písek (Jessica Henwick) – První z mnoha nemanželských dcer prince Oberyna, která bude chtít co nejkrutěji pomstít smrt svého otce.

Obara Písek (Keisha Castle-Hughes) – Nejstarší z Oberynových dcer a velká bojovnice, jež chce také pomstít smrt svého otce.

Tyene Písek (Rosabell Laurenti Sellers) – No a do třetice další z Oberynových levobočků (ano, chlapík se vážně činil), jež má v oblibě své dvě dýky a po tatíkovi zdědila oblibu v zákeřných jedech.

Areo Hotah (DeObia Oparei) – Jeden z nejvěrnějších Doranových bojovníků a kapitán jeho stráže.

Myrcella Baratheon (Nell Tiger Free) – Dcera Cersei Lannister, která byla v druhé sérii nucena kvůli příměří odjet do Dorne a zasnoubit se zde s princem Trystanem.

Yezzan (Enzo Cilenti) – Bohatý otrokář z Yunkaie.

Nejvyšší vrabčák (Jonathan Pryce) – Nový Nejvyšší septon Králova přístaviště, jenž kromě šíření náboženství hodlá hlavně pomáhat chudým a potřebným. A několik známých postav z jeho činů nebude mít zrovna radost.

Ano, vlivná rodina Martellů z Dorne do děje hodlá zasáhnout zásadním způsobem a minimálně obsazení veterána Jonathana Pryce a Alexandra Siddiga vypadá ve slušnou trefu do černého. Od pečlivých castingů na HBO se vlastně ani nic jiného nečeká. Čtenáři tak již mohou začít diskutovat nad tím, jak moc se jim obsazení trefilo do jejich těžko splnitelné fantazie. Další nová herecká jména snad tvůrci ohlásí co nejdříve.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace