Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Od Temného případu k psychologii


ikona
Spooner
alienistdetectivetruetrue detective
Režisér kriminální pecky True Detective se chystá na další televizní štaci. 

Málokterý režisér má nyní u filmových a seriálových fanoušků tak skvělou reputaci jako Cary Fukunaga. Talentovaný šikula na sebe rázně upozornil již povedený debutem Sin Nombre  a potemnělou Janou Eyrovou, do první režisérské ligy ho však dostala až opěvovaný klenot True Detective, který dokázal proměnit ve svůj režijní majstrštyk. Právem se z něj pak stal nový miláček Hollywoodu, jenž má zřejmě o zajímavé projekty na několik let postaráno. Momentální práce na africkém dramatu s Idrisem Elbou, Beasts of No Nation, ani chystaný remake Kingovy klasiky To, mu ovšem stále nestačí a po roční pauze se opět vrací do své milované televize. A nejspíš se opět máme na co těšit.

Ani tentokrát si však nebere pod křídla žádnou veselou taškařici. Seriálová adaptace knihy The Alienist nás zavede na konec 19. století, do dob velkého rozvoje starého dobrého New Yorku. Zde budeme sledovat osudy doktora Laszlo Kreizlera, jenž bude za pomoci novináře Johna Moorea a policejního komisaře Theodora Roosvelta pátrat po prvních sériových vrazích v dějinách Velkého jablka. A to vše pomocí rozvíjejících se psychologických metod. Prostě materiál pro Fukunagu jak dělaný a zřejmě nás tak zase čeká hodně atmosférická podívaná. Zatím není jasné, kolik epizod si loňský držitel Emmy zrežíruje. Mělo by jít ale minimálně o pilot a nedivili bychom se, kdyby si vzal zase do parády celý seriál. Na scénáři navíc pracuje hollywoodský veterán Eric Roth, jemuž se doma povaluje Oscar za samotného Forresta Gumpa. Novince se zkrátka dostává té nejlepší péče a nejspíš bude jen otázkou času, než se látky chopí nějaký z největších televizních hráčů. Od Caryho Fukunagy bychom se ale v současnostii koukli i klidně i na životopis vynálezce hovnocucu. Očekávání jsou proto opravdu vysoká.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace