Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Hra o trůny: S05E10

příspěvky 81 - 80 Napsat příspěvek
RainMakeR

Ano, Arya oslepne i v knihách, ale výcviku to myslím nebrání, jen se teď musí kvůli svojí neposlušnosti vrátit o pár kroků zpět, než bude moci postoupit kupředu.

Dany se na konci páté knihy nachází v lehce výhodnější pozici, než v seriálu, sice je obklopena bandou koňáků, ale za zády má Drogona.
A co se "bratrance" týče, není vůbec jisté, jestli je to skutečně Targaryen, není jisté, jak dlouho přežije a už vůbec není jistý žádný plán setkání ani nic podobného. A byl by to synovec, nikoliv bratranec. ;) Protože, pokud je tím, za koho se vydává, tedy Aegonem, je synem Danyina mrtvého bratra Rhaegara. Před začátkem děje Hry o trůny, měl Aegona ještě jako kojence brutálním způsobem zabít Gregor Clegane "Hora".
16546
[b]RainMakeR[/b] [spoiler]Ano, Arya oslepne i v knihách, ale výcviku to myslím nebrání, jen se teď musí kvůli svojí neposlušnosti vrátit o pár kroků zpět, než bude moci postoupit kupředu. Dany se na konci páté knihy nachází v lehce výhodnější pozici, než v seriálu, sice je obklopena bandou koňáků, ale za zády má Drogona. A co se "bratrance" týče, není vůbec jisté, jestli je to skutečně Targaryen, není jisté, jak dlouho přežije a už vůbec není jistý žádný plán setkání ani nic podobného. A byl by to synovec, nikoliv bratranec. *;)* Protože, pokud je tím, za koho se vydává, tedy Aegonem, je synem Danyina mrtvého bratra Rhaegara. Před začátkem děje Hry o trůny, měl Aegona ještě jako kojence brutálním způsobem zabít Gregor Clegane "Hora".[/spoiler]
0 0
reagovat

dotaz ohledně Aryi a jejího konce

******************************************
to oslepnutí je i v knize ? Bude její výcvik dále pokračovat ? Musí sakra :-)

a ohledně konce Khaleesi
taky je to v knize takto "zakončeno"? Byla novinka/šok i pro čtenáře ?
***** spoiler z knihy****
Vím že v knize má potkat svýho ztracenýho "bratrance?", kterýho si později má vzít, ale to bude asi v další sérii


16545
****************************************** [spoiler]to oslepnutí je i v knize ? Bude její výcvik dále pokračovat ? Musí sakra :-)[/spoiler] a ohledně konce Khaleesi [spoiler]taky je to v knize takto "zakončeno"? Byla novinka/šok i pro čtenáře ? ***** spoiler z knihy**** Vím že v knize má potkat svýho ztracenýho "bratrance?", kterýho si později má vzít, ale to bude asi v další sérii[/spoiler]
dotaz ohledně Aryi a jejího konce
0 0
reagovat
Tak to máme za sebou, to zas bude sakra dlouhých 10 měsíců. Nevím na co si stěžujete a remcáte, pátá řada byla prostě super. Ostatně jako všechny předchozí :D

Za sebe říkám, že si celou epizodu pro sebe ukradl Grand Maester Pycelle :D:D byť byl v záběru asi 2 vteřiny, pobavil královsky :+ . Marně sem na konci vyhlížel Mellisandru, tak snad se dočkám hned na začátku prvního dílu šesté řady.
16543
Tak to máme za sebou, to zas bude sakra dlouhých 10 měsíců. Nevím na co si stěžujete a remcáte, pátá řada byla prostě super. Ostatně jako všechny předchozí *:D* [spoiler]Za sebe říkám, že si celou epizodu pro sebe ukradl Grand Maester Pycelle *:D**:D* byť byl v záběru asi 2 vteřiny, pobavil královsky *:+* . Marně sem na konci vyhlížel Mellisandru, tak snad se dočkám hned na začátku prvního dílu šesté řady. [/spoiler]
0 0
reagovat

Ted

Kvůli komu tam je?

Jo, já vím. Ale i když budeme předpokládat že nelže, může to třeba znamenat že Jon je mrtvý (teď), ale později bude oživen. Nebo jiné teorie (odvážnější ale ne nepodložené) spekulují o přenesení Jonova vědomí do jeho vlka (jako Bran nebo někteří divocí). Víc třeba tady: link
Anebo je samozřejmě prostě mrtvý a tím to hasne, nicméně prostor pro teoretizování tady je.
16542
Kvůli komu tam je? [spoiler]Jo, já vím. Ale i když budeme předpokládat že nelže, může to třeba znamenat že Jon je mrtvý (teď), ale později bude oživen. Nebo jiné teorie (odvážnější ale ne nepodložené) spekulují o přenesení Jonova vědomí do jeho vlka (jako Bran nebo někteří divocí). Víc třeba tady: http://www.huffingtonpost.com/2015/06/14/game-of-thrones-finale-jon-snow-dead_n_7557158.html Anebo je samozřejmě prostě mrtvý a tím to hasne, nicméně prostor pro teoretizování tady je.[/spoiler]
Ted
0 0
reagovat
btw. Sansa

proč by měla být Sansa mrtvá? vy jste nikdy neskákali z dvaceti metrů do sněhu a přežili to?
16541
btw. Sansa [spoiler]proč by měla být Sansa mrtvá? vy jste nikdy neskákali z dvaceti metrů do sněhu a přežili to?[/spoiler]
0 0
reagovat
uhnutí kamery od Stannise mi nevadí, ale u Aryi mě to přímo sere - no máme na to rok se stím srovnat žejo ?8)
16540
uhnutí kamery od Stannise mi nevadí, ale u Aryi mě to přímo sere - no máme na to rok se stím srovnat žejo ?*8)*
0 0
reagovat

Speciálně pro Jiříka

Ano, John Snow je mrtvý! Vážně ale myslíš, že by další vývoj prozradili? 8) Buď to budou modré oči, nebo polibek života. Podle všeho ale Kit už natáčí v Belfastu.
16539
[spoiler]Ano, John Snow je mrtvý! Vážně ale myslíš, že by další vývoj prozradili? *8)* Buď to budou modré oči, nebo polibek života. Podle všeho ale Kit už natáčí v Belfastu.[/spoiler]
Speciálně pro Jiříka
0 0
reagovat

Stannis a Sansa

divný, jak si všichni stěžují na absenci umrtvujícího záběru na Stannise, ale na Sansu a její skok si nikdo nevzpomene?
vždyť to vypadalo, jako by s Reekem skákala z hořícího baráku do roztažený plachty dole. musel jsem si tu scénu pustit ještě dvakrát, abych se ujistil, jestli fakt teda umřela nebo ne, a stejně si doteď nejsem jistej.
jako jo, díl plnej zvratů a smrtí (o čemž vlastně celý GOT je, žeo), ale tyhle dva momenty hned na začátku ukázaly, v čem je Nutter jen totální režisérská podržtaška a nic víc. žádná gradace, žádné emoce, nulový tempo...
PS: ne, fakt nejsem další, co si stěžuje na to, že tam ty záběry smrti nebyly, ale ty scény se daly vyřešit i bez nich o dost líp.
16538
[spoiler]divný, jak si všichni stěžují na absenci umrtvujícího záběru na Stannise, ale na Sansu a její skok si nikdo nevzpomene? vždyť to vypadalo, jako by s Reekem skákala z hořícího baráku do roztažený plachty dole. musel jsem si tu scénu pustit ještě dvakrát, abych se ujistil, jestli fakt teda umřela nebo ne, a stejně si doteď nejsem jistej. jako jo, díl plnej zvratů a smrtí (o čemž vlastně celý GOT je, žeo), ale tyhle dva momenty hned na začátku ukázaly, v čem je Nutter jen totální režisérská podržtaška a nic víc. žádná gradace, žádné emoce, nulový tempo... PS: ne, fakt nejsem další, co si stěžuje na to, že tam ty záběry smrti nebyly, ale ty scény se daly vyřešit i bez nich o dost líp.[/spoiler]
Stannis a Sansa
0 0
reagovat

Sam

Rejža posledního dílu v rozhovoru na Deadline...

NUTTER: Yes, it’s really the true Julius Caesar moment for Jon Snow.

DEADLINE: So Jon Snow is truly dead now, correct?

NUTTER: Yes


A co se milfzrzky tyce, tak ta je tam kvuli vitekomu. Hotovson.
16537
Rejža posledního dílu v rozhovoru na Deadline... [spoiler]NUTTER: Yes, it’s really the true Julius Caesar moment for Jon Snow. DEADLINE: So Jon Snow is truly dead now, correct? NUTTER: Yes[/spoiler] A co se milfzrzky tyce, tak ta je tam kvuli vitekomu. Hotovson.
Sam
0 0
reagovat
Reakce určitě budou. Já se zas nenatočil :D.

A nemůžu si pomoct, ale mně to uhnutí od Stannise právěže uhranulo, cejtim v tom záměrný dozvuky a prostor pro nostalgickou imaginaci, než kdybysme tu fatalitu dovopravdy viděli. So what?
16536
Reakce určitě budou. Já se zas nenatočil *:D*. A nemůžu si pomoct, ale mně to uhnutí od Stannise právěže uhranulo, cejtim v tom záměrný dozvuky a prostor pro nostalgickou imaginaci, než kdybysme tu fatalitu dovopravdy viděli. So what?
0 0
reagovat
Moje highlighty: Stephen Dillane, Arya vs. Meryn, potešil rozhovor
Tyriona s Varysom
Sklamania: (zasa) Dorne a dôvod Samovho odchodu. To, čo v knihe pôsobí ako logické rozhodnutie veľiteľa Nočnej hliadky vyznelo ako láskavosť kamarátovi.
Zbytok viac menej podľa očakávania. Čo vôbec nie je kritika, len keď človek pozná dej z kníh... Btw, čo myslíte: budú zasa na YT kompilácie z reakcií na poslednú scénu?
16535
Moje highlighty: Stephen Dillane, Arya vs. Meryn, potešil rozhovor [spoiler]Tyriona s Varysom[/spoiler] Sklamania: (zasa) Dorne a [spoiler]dôvod Samovho odchodu. To, čo v knihe pôsobí ako logické rozhodnutie veľiteľa Nočnej hliadky vyznelo ako láskavosť kamarátovi.[/spoiler] Zbytok viac menej podľa očakávania. Čo vôbec nie je kritika, len keď človek pozná dej z kníh... Btw, čo myslíte: budú zasa na YT kompilácie z reakcií na poslednú scénu?
0 0
reagovat
Finále mě bavilo a to hodně, ale po skončení mi začínalo docházet, že mám výtky k pár scenáristickým a celkem dost režijním volbám.
Stalo se tam toho strašně moc a spíš to měli rozdělit tak na 2 epizody a trochu víc si ty události vychutnat a nechat vyznít a naopak někde z první poloviny řady se mohlo sestříhat 5 epizod na 4.
Nemám problém s cliffhangery jako "co udělají Dothrakové s Daenerys?" nebo u Jona (kde se na jeho smrt/přežití čeká i v knihách), ale dost mi vadí uhnutí kamery u Stannise (pokud tedy nemá přežít, jakože asi ne). V seriálu, kde se ukazuje upalování holčiček a ubodání těhotných žen, by useknutí hlavy neměl být problém a důležité postavy si rozhodně smrt mimo záběr nezaslouží.

Ad Jon Snow - já si myslím že tak či onak to pro něj úplný konec nebude. Nebylo by to poprvé co by tvůrci lhali pro zmatení diváků... anebo taky mluví pravdu, ale slovíčkaří, i s tím by některé teorie fungovaly. Ale to už si budeme muset počkat na 6. řadu/knihu.
16534
Finále mě bavilo a to hodně, ale po skončení mi začínalo docházet, že mám výtky k pár scenáristickým a celkem dost režijním volbám. Stalo se tam toho strašně moc a spíš to měli rozdělit tak na 2 epizody a trochu víc si ty události vychutnat a nechat vyznít a naopak někde z první poloviny řady se mohlo sestříhat 5 epizod na 4. [spoiler]Nemám problém s cliffhangery jako "co udělají Dothrakové s Daenerys?" nebo u Jona (kde se na jeho smrt/přežití čeká i v knihách), ale dost mi vadí uhnutí kamery u Stannise (pokud tedy nemá přežít, jakože asi ne). V seriálu, kde se ukazuje upalování holčiček a ubodání těhotných žen, by useknutí hlavy neměl být problém a důležité postavy si rozhodně smrt mimo záběr nezaslouží. Ad Jon Snow - já si myslím že tak či onak to pro něj úplný konec nebude. Nebylo by to poprvé co by tvůrci lhali pro zmatení diváků... anebo taky mluví pravdu, ale slovíčkaří, i s tím by některé teorie fungovaly. Ale to už si budeme muset počkat na 6. řadu/knihu.[/spoiler]
0 0
reagovat
Takze tohle byl haluz maximalnich rozmeru:o Nevim, jestli se mam smat nebo brecet, ale nemuzu porad nejak zpracovat fakt, ze uz jsme na konci knizek.... Dorne budu ignorovat, pac to bylo cele jeden epicky fail, jinak se s finale popasovali skvele. Stanise mi bylo az lito, holt mu to upaleni dcerky dali pekne sezrat, a Stephen Dillane byl skvely. Cersei s kratkym sestrihem si ukradla celou epizodu pro sebe, a je mi vlastne jedno, ze Lena to uhrala od ramen nahoru, a zbytek byla nahradnice. No a Jon........Nocni kral si ted vesele mne ruce, jelikoz ty idioti na Zdi zabili jednoho z mala, co mohl valku proti zmrzlym zombie vyhrat..... congratulations

ps: mam u sebe dzbanek vyborne sangrie a pisu na spanelske klavesnici, tak prosim omluvte absenci diakritiky:)
16533
Takze tohle byl haluz maximalnich rozmeru*:o* Nevim, jestli se mam smat nebo brecet, ale nemuzu porad nejak zpracovat fakt, ze uz jsme na konci knizek.... Dorne budu ignorovat, pac to bylo cele jeden epicky fail, jinak se s finale popasovali skvele. Stanise mi bylo az lito, holt mu to upaleni dcerky dali pekne sezrat, a Stephen Dillane byl skvely. Cersei s kratkym sestrihem si ukradla celou epizodu pro sebe, a je mi vlastne jedno, ze Lena to uhrala od ramen nahoru, a zbytek byla nahradnice. No a Jon........Nocni kral si ted vesele mne ruce, jelikoz ty idioti na Zdi zabili jednoho z mala, co mohl valku proti zmrzlym zombie vyhrat..... congratulations ps: mam u sebe dzbanek vyborne sangrie a pisu na spanelske klavesnici, tak prosim omluvte absenci diakritiky*:)*
0 0
reagovat
No myslim, ze o Jona se postara Melisandra ... ten jeji prijezd zpatky nebyl jen tak. A serie to byla dobra a posledni tretina serie opravdu naslapana.
16532
No myslim, ze o Jona se postara Melisandra ... ten jeji prijezd zpatky nebyl jen tak. A serie to byla dobra a posledni tretina serie opravdu naslapana.
0 0
reagovat

Eressea.Ilfirin

Ten záběr si o zmodrání vyloženě říkal, máš naprostej recht.

Tím začne další řada, první scéna 8)
16530
Ten záběr si o zmodrání vyloženě říkal, máš naprostej recht. Tím začne další řada, první scéna *8)*
Eressea.Ilfirin
0 0
reagovat
Nedotažené. Některá "zakončení" super a toužebně očekávaná scéna Cersei splnila všechna očekávání a debata Tyriona a spol. o dalších krocích opět výtečná. Tahle linie mě paradoxně láká příští rok asi nejvíc. Jenže jak mi minule Nutterova režie, na rozdíl od jiných, vůbec nevadila, zde bylo prostě vidět, že některým zásadním scénám prostě nedokáže dát ten správný náboj. A navíc ten Stannis...
jako nevadí mi, že skončil tak, jak skončil. Spíš způsob, jakým jsme se k tomu během pouhých dvou epizod dostali. Tohle byl prostě až moc rychlý pád na hubu a scenáristi si s tím mohli ještě daleko lépe pohrát a dotáhnout ho. Ostatně celkově jsem doufal, že tu zimohradskou linku zakončí trošku epičtěji a Sansa či Brienne se zapojí o něco více. A kde byl sakra během bitvy Roose?
Jinak ty kecy okolo Jonovy smrti jsou vtipný. Ano, můžou si tvůrci kecat, že umřel, ale všichni knižní fandové tuší, co to mezi řádky znamená ;) Mellisandra si bude nad jeho tělem jen opékat buřty, jasně.
16528
Nedotažené. Některá "zakončení" super a toužebně očekávaná scéna Cersei splnila všechna očekávání a debata Tyriona a spol. o dalších krocích opět výtečná. Tahle linie mě paradoxně láká příští rok asi nejvíc. Jenže jak mi minule Nutterova režie, na rozdíl od jiných, vůbec nevadila, zde bylo prostě vidět, že některým zásadním scénám prostě nedokáže dát ten správný náboj. A navíc ten Stannis... [spoiler]jako nevadí mi, že skončil tak, jak skončil. Spíš způsob, jakým jsme se k tomu během pouhých dvou epizod dostali. Tohle byl prostě až moc rychlý pád na hubu a scenáristi si s tím mohli ještě daleko lépe pohrát a dotáhnout ho. Ostatně celkově jsem doufal, že tu zimohradskou linku zakončí trošku epičtěji a Sansa či Brienne se zapojí o něco více. A kde byl sakra během bitvy Roose? Jinak ty kecy okolo Jonovy smrti jsou vtipný. Ano, můžou si tvůrci kecat, že umřel, ale všichni knižní fandové tuší, co to mezi řádky znamená *;)* Mellisandra si bude nad jeho tělem jen opékat buřty, jasně.[/spoiler]
0 0
reagovat
Mám to teď čerstvě za sebou, a nějak nemám sílu o tom cokoliv psát, tak se jen zeptám, jak je to s knihou. Protože jsem myslel, že některé postavy toho mají před sebou ještě hodně, a ono ne. Takže kdyby mi někdo, třeba ve spoileru, napsal, jaké události jsou v rozporu s knihou, tak bych byl vděčný. Nejlépe napsat jen ANOxNE, aby mi nebylo vyspoilerováno něco, co se ještě může stát. :D

Jinak já teda ten konec čekal od začátku, a ... dále raději ve spoileru pro ty, kdo dnešní díl neviděli.
Vnitřně jsem se snažil chudáka přesvědčit, že je to past, a má zůstat sedět. Nevyšlo to.
A jsem jediný, kdo úplně na konci čekal, že mu oči zmodrají? :D



16527
Mám to teď čerstvě za sebou, a nějak nemám sílu o tom cokoliv psát, tak se jen zeptám, jak je to s knihou. Protože jsem myslel, že některé postavy toho mají před sebou ještě hodně, a ono ne. Takže kdyby mi někdo, třeba ve spoileru, napsal, jaké události jsou v rozporu s knihou, tak bych byl vděčný. Nejlépe napsat jen ANOxNE, aby mi nebylo vyspoilerováno něco, co se ještě může stát. *:D* Jinak já teda ten konec čekal od začátku, a ... dále raději ve spoileru pro ty, kdo dnešní díl neviděli. [spoiler]Vnitřně jsem se snažil chudáka přesvědčit, že je to past, a má zůstat sedět. Nevyšlo to. A jsem jediný, kdo úplně na konci čekal, že mu oči zmodrají? *:D*[/spoiler]
0 0
reagovat
Já si to teď večer musela pustit ještě jednou, abych se ujistila, že se to všechno vážně stalo.

Jinak pěkný recap, díky! I když odstavec nadávek by byl taky dost trefný! :D
16524
Já si to teď večer musela pustit ještě jednou, abych se ujistila, že se to všechno vážně stalo. Jinak pěkný recap, díky! I když odstavec nadávek by byl taky dost trefný! *:D*
0 0
reagovat

Davies182

Ona pry byla v dobe nataceni tehotna a nasadili jeji hlavu na dvojnici. Prava prsa ale poznas spravne, to se ti musi nechat :D
16523
Ona pry byla v dobe nataceni tehotna a nasadili jeji hlavu na dvojnici. Prava prsa ale poznas spravne, to se ti musi nechat *:D*
Davies182
0 0
reagovat

10 mesiacov dlhá zima

Za mňa súhlas. Celú sériu sa deje houby, aby nám v ôsmom a hlavne desiatom diely všetkým vytreli kocúra. Od začiatku do konca momenty strachu, radosti, škodoradosti, triumfu, smútku, vzrušenia a šoku. Tak má vyzerať televízna zábava! Škoda inak uťahanej série, no hlavne škoda toho roku, čo nás teraz čaká...
16521
Za mňa súhlas. Celú sériu sa deje houby, aby nám v ôsmom a hlavne desiatom diely všetkým vytreli kocúra. Od začiatku do konca momenty strachu, radosti, škodoradosti, triumfu, smútku, vzrušenia a šoku. Tak má vyzerať televízna zábava! Škoda inak uťahanej série, no hlavne škoda toho roku, čo nás teraz čaká...
10 mesiacov dlhá zima
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se