Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku The Man in the High Castle: 1. sezóna

příspěvky 21 - 32 Napsat příspěvek

Axis

To by ale ten ministr musel ve stejnou dobu sedět na stejné lavičce a navíc, jak říkáš, by nemohl na sobě mít stejné oblečení. V tom případě by přeci ani ten jeho asistent neměl na ruce popáleniny z Nagasaki.
18139
To by ale ten ministr musel ve stejnou dobu sedět na stejné lavičce a navíc, jak říkáš, by nemohl na sobě mít stejné oblečení. V tom případě by přeci ani ten jeho asistent neměl na ruce popáleniny z Nagasaki.
Axis
0 0
reagovat

Hairy_Ass

Ministr Obchodu
Moje teorie předpokládá, že se přesouvá v rámci realit pomocí meditace a přechází jen jeho vědomí a ne celé tělo (už v pár dílech byl docela zasněnej a jeho pobočník ho z jendé musel docela drsně probudit). Taky se držím toho že to jde jen u lidí kteří žijí v obou realitách (proto by to třeba nefungovalo u Hitlera). Je pravda že pak trochu narážím na nepřenositelnost fyzických filmů, ale třeba jsou to přepisy...kdo ví.

To že jde cestovat v raelitách i v čase nám potvrzuje film s Joem.


No chci vědět jak to bude dál. Jinak musím jako čtenář složit už asi miliontý hold scénáristům, z knihy zůstala opravdu jen základní kostra a skoro vše je naprosto nové.
Též by mě zajímalo zda se ještě někdy použije Kniha Proměn I-ťing. V knize je to hlavní orákulum a radí se s ním všechny zásadní postavy. Též vysvětluje i hlavní důvod.

DarkSith
Hitler je mužem z vysokého zámku, ale není spřázněn s odbojem. Odboj mu pouze přez další prostředníky dodává filmy. (je to i v jedné části zmíněno, filmy nejsou od Muže ale pro Muže). Možná že je i využívá jako možné nápovědy aby se vyvaroval špatných kroků (viz. celé odhalení spiknutí).
18135
Ministr Obchodu [spoiler]Moje teorie předpokládá, že se přesouvá v rámci realit pomocí meditace a přechází jen jeho vědomí a ne celé tělo (už v pár dílech byl docela zasněnej a jeho pobočník ho z jendé musel docela drsně probudit). Taky se držím toho že to jde jen u lidí kteří žijí v obou realitách (proto by to třeba nefungovalo u Hitlera). Je pravda že pak trochu narážím na nepřenositelnost fyzických filmů, ale třeba jsou to přepisy...kdo ví. To že jde cestovat v raelitách i v čase nám potvrzuje film s Joem. [/spoiler] No chci vědět jak to bude dál. Jinak musím jako čtenář složit už asi miliontý hold scénáristům, z knihy zůstala opravdu jen základní kostra a skoro vše je naprosto nové. Též by mě zajímalo zda se ještě někdy použije Kniha Proměn I-ťing. V knize je to hlavní orákulum a radí se s ním všechny zásadní postavy. Též vysvětluje i hlavní důvod. [b]DarkSith[/b] [spoiler]Hitler je mužem z vysokého zámku, ale není spřázněn s odbojem. Odboj mu pouze přez další prostředníky dodává filmy. (je to i v jedné části zmíněno, filmy nejsou od Muže ale pro Muže). Možná že je i využívá jako možné nápovědy aby se vyvaroval špatných kroků (viz. celé odhalení spiknutí).[/spoiler]
Hairy_Ass
0 0
reagovat

Axis

Ministr obchodu může mít odznáček prostě proto, že se celý přesunul do naší reality (jak jinak by ostatně šlo získávat filmy, když by se nepřesouvala i hmota?). Nicméně si nemyslím, že by konkrétně ministr byl z naší reality. Proč by byl tak vykulenej, když se přesunul na té lavičce, když už tu jednou byl?

Stalin v seriálové realitě klidně mohl být popraven a Joe mohl vidět nějakou propagandu z naší doby z roku 1954 (otázka je, jestli v roce 1954 ještě Stalin žil - to by pak opravdu musela být ještě třetí (čtvrtá) realita, nebo to jen byla nějaká jeho oslava 2 roky po smrti). Třetí realita (nebo náznak možné budoucnosti z té seriálové reality) je pak jistě ten film s vybombardovaným San Franciscem. Otázka je, kde se tam k čertu vzala? Trochu to nabourává fakt, že se mezi realitami zatím přesouvalo jen v rámci přítomnosti, jak to udělal ministr obchodu. Že by se mohlo cestovat i z budoucnosti je dost šílené i na tenhle námět. :D Na druhou stranu by to mohlo vysvětlit, jak Hitler vyhrál válku - dokázal se dostat z naší do seriálové reality a poučen z budoucích událostí mohl jednat jinak a vyhrát ji.

Já osobně si myslím, že nakonec se celá seriálová realita nějak přesune/splyne do naší reality, kdy se ukáže, jak mohli všichni žít, kdyby Hitler nevyhrál válku (ten a Heydrich samozřejmě budou mrtvý) - Joea a Julianu to k sobě nějak instinktivně přitahuje už od začátku a několikrát tam padlo, kde by mohli být, kdyby se potkali dřív (takový náznak toho, že spolu možná v naší realitě už dávno jsou a ty Hitlerovy kecy o osudu atd by tomu taky napovídaly).
18134
Ministr obchodu [spoiler]může mít odznáček prostě proto, že se celý přesunul do naší reality (jak jinak by ostatně šlo získávat filmy, když by se nepřesouvala i hmota?). Nicméně si nemyslím, že by konkrétně ministr byl z naší reality. Proč by byl tak vykulenej, když se přesunul na té lavičce, když už tu jednou byl? [/spoiler] Stalin [spoiler]v seriálové realitě klidně mohl být popraven a Joe mohl vidět nějakou propagandu z naší doby z roku 1954 (otázka je, jestli v roce 1954 ještě Stalin žil - to by pak opravdu musela být ještě třetí (čtvrtá) realita, nebo to jen byla nějaká jeho oslava 2 roky po smrti). Třetí realita (nebo náznak možné budoucnosti z té seriálové reality) je pak jistě ten film s vybombardovaným San Franciscem. Otázka je, kde se tam k čertu vzala? Trochu to nabourává fakt, že se mezi realitami zatím přesouvalo jen v rámci přítomnosti, jak to udělal ministr obchodu. Že by se mohlo cestovat i z budoucnosti je dost šílené i na tenhle námět. *:D* Na druhou stranu by to mohlo vysvětlit, jak Hitler vyhrál válku - dokázal se dostat z naší do seriálové reality a poučen z budoucích událostí mohl jednat jinak a vyhrát ji. [/spoiler] Já osobně si myslím, že nakonec [spoiler]se celá seriálová realita nějak přesune/splyne do naší reality, kdy se ukáže, jak mohli všichni žít, kdyby Hitler nevyhrál válku (ten a Heydrich samozřejmě budou mrtvý) - Joea a Julianu to k sobě nějak instinktivně přitahuje už od začátku a několikrát tam padlo, kde by mohli být, kdyby se potkali dřív (takový náznak toho, že spolu možná v naší realitě už dávno jsou a ty Hitlerovy kecy o osudu atd by tomu taky napovídaly).[/spoiler]
Axis
0 0
reagovat
Tak moje trochu delší teorie o seriálu:

V Mužovi jsou teď alespoň 4 postavy, které mají přístup do paralelní reality nebo o ní vědí a jsou nejméně tři jiné reality.

Co se týče japonského ministra obchodu, tak ten je jeden z těch co "asi" žije ve dvou realitách (tedy že přežil válku v obou možnostech), proto je taky trochu rozhozen když mu jeho pobočník na otázku kde se narodil, odpoví Nagasaki (to že má popáleninu je docela zajímavej detail, třeba taky ví něco navíc). Předpokládám že to je i jedno z jeho rozhodnutí proč nechal předat návod na atomovou zbraň německým zrádcem Wegenerem do rukou japonského ministra pro výzkum.

Můj typ na muže z vysokého zámku je docela jasnej. Předpokládám že jde o až moc informovaného muže s knírkem, tedy Adolfa Hitlera, jež díky své zbírce filmů též ví o možnosti dalších realit. Dál tu máme dva překupníky co dodávají filmy (předpokládám že jsou to cestovatelé, každý z jiné reality, proto se v jedné vyhrálo a zavladlo status quo, kdežto v druhé začla válka Japonsko versus Německo - zničenej most Golden Gate v San Francisku a Joe jako pancéřovej granátník co sejme Franka, též je možné že jde o jednu a tu samou realitu jen v jiném časovém pásmu) Možná že všechny zjevné reality musí existovat a následně se i ovlivňují.

Je to podobné jako by byl člověk Japoncem v nášem svět a nevěděl by že na Japonsko spadne atomová zbraň, ale díky filmu by se to dozvěděl a snažil se to svými činy odvrátit a tím by i změnil vývoj v druhé realitě.

Předpokládám že si touto změnou prošel Joe, díky filmu který viděla Juliana s Frankem a i díky tomu že je do Juliany zabouchlej. Tudíž bych si tipnul že film s ním jako náckem už není pravdivý.

Mojí teorii podopruje linka japonského ministra. Ve svém světě je na zcestí jaderné války mezi Německem a Japonskem a k tomu v druhém světě právě probíhá Kubánská Krize. Předpokládám že v obou realitách bude jazýčkem na vahách. Už jen tím jak se snažil vytvořit bipolární svět (tedy aby vznikl pat mezi jadernými mocnostmi) úplně stejným způsobem jako se to stalo u nás.

Myslím si že v příští serii bude ministr chvíli bude u nás. A možná bude přemýšlet jak jiným způsobem ovlivnit fungování mocností ve své realitě
.

Jinak je na na seriálu supr vidět jak by vlastně fungovaly rozdílné světy, kdy i přes to že ten náš nebyl úplná procházka růžovou zahradou, tak se nikdy nepropadl do naprostého šílenství. Kdežto svět Muže z vysokého zámku (tedy Hitlerův svět) se sám začíná požírat. V podstatě jako jakákoli dikatura.

Pár rozporů v seriálu a i v mé teorii.
Japonský ministr má i po překonání bariéry mezi realitami pořád odznak Kenpeitai na saku.
Stalin měl být dle seriálu popraven v roce 49, ale film který má Joe je z roku 54.
Hafo zbraní který moc neodpovídají době seriálu, ale předpokládám že je to podružná věc.

18132
Tak moje trochu delší teorie o seriálu: [spoiler]V Mužovi jsou teď alespoň 4 postavy, které mají přístup do paralelní reality nebo o ní vědí a jsou nejméně tři jiné reality. Co se týče japonského ministra obchodu, tak ten je jeden z těch co "asi" žije ve dvou realitách (tedy že přežil válku v obou možnostech), proto je taky trochu rozhozen když mu jeho pobočník na otázku kde se narodil, odpoví Nagasaki (to že má popáleninu je docela zajímavej detail, třeba taky ví něco navíc). Předpokládám že to je i jedno z jeho rozhodnutí proč nechal předat návod na atomovou zbraň německým zrádcem Wegenerem do rukou japonského ministra pro výzkum. Můj typ na muže z vysokého zámku je docela jasnej. Předpokládám že jde o až moc informovaného muže s knírkem, tedy Adolfa Hitlera, jež díky své zbírce filmů též ví o možnosti dalších realit. Dál tu máme dva překupníky co dodávají filmy (předpokládám že jsou to cestovatelé, každý z jiné reality, proto se v jedné vyhrálo a zavladlo status quo, kdežto v druhé začla válka Japonsko versus Německo - zničenej most Golden Gate v San Francisku a Joe jako pancéřovej granátník co sejme Franka, též je možné že jde o jednu a tu samou realitu jen v jiném časovém pásmu) Možná že všechny zjevné reality musí existovat a následně se i ovlivňují. Je to podobné jako by byl člověk Japoncem v nášem svět a nevěděl by že na Japonsko spadne atomová zbraň, ale díky filmu by se to dozvěděl a snažil se to svými činy odvrátit a tím by i změnil vývoj v druhé realitě. Předpokládám že si touto změnou prošel Joe, díky filmu který viděla Juliana s Frankem a i díky tomu že je do Juliany zabouchlej. Tudíž bych si tipnul že film s ním jako náckem už není pravdivý. Mojí teorii podopruje linka japonského ministra. Ve svém světě je na zcestí jaderné války mezi Německem a Japonskem a k tomu v druhém světě právě probíhá Kubánská Krize. Předpokládám že v obou realitách bude jazýčkem na vahách. Už jen tím jak se snažil vytvořit bipolární svět (tedy aby vznikl pat mezi jadernými mocnostmi) úplně stejným způsobem jako se to stalo u nás. Myslím si že v příští serii bude ministr chvíli bude u nás. A možná bude přemýšlet jak jiným způsobem ovlivnit fungování mocností ve své realitě[/spoiler]. Jinak je na na seriálu supr vidět jak by vlastně fungovaly rozdílné světy, kdy i přes to že ten náš nebyl úplná procházka růžovou zahradou, tak se nikdy nepropadl do naprostého šílenství. Kdežto svět Muže z vysokého zámku (tedy Hitlerův svět) se sám začíná požírat. V podstatě jako jakákoli dikatura. Pár rozporů v seriálu a i v mé teorii. [spoiler]Japonský ministr má i po překonání bariéry mezi realitami pořád odznak Kenpeitai na saku. Stalin měl být dle seriálu popraven v roce 49, ale film který má Joe je z roku 54. Hafo zbraní který moc neodpovídají době seriálu, ale předpokládám že je to podružná věc.[/spoiler]
0 0
reagovat

DarkSith

Takový výklad se docela nabízí. Bylo by paradoxní, že odboj celou dobu pracuje pro Hitlera. Nicméně stále nevím, kde ty filmy berou, jak se o nich dozvídají, ani proč se nikdy nepokusili se na ně podívat a přitom vesele riskují životy.

Jinak, všimli jste si, že ten tajemník japonského ministra obchodu má spálenou ruku a říká, že pochází z Nagasaki? A tomu ministrovi říká, že je příliš dobrý pro tento svět a podporuje ho v meditacích? Co když taky umí cestovat skrze reality a ve skutečnosti pochází z našeho světa? A když on, tak kdo další? Hitler? :D
18131
Takový výklad se docela nabízí. Bylo by paradoxní, [spoiler]že odboj celou dobu pracuje pro Hitlera. [/spoiler] Nicméně stále nevím, kde ty filmy berou, jak se o nich dozvídají, ani proč se nikdy nepokusili se na ně podívat a přitom vesele riskují životy. Jinak, všimli jste si, že ten tajemník japonského ministra obchodu [spoiler]má spálenou ruku a říká, že pochází z Nagasaki? A tomu ministrovi říká, že je příliš dobrý pro tento svět a podporuje ho v meditacích? Co když taky umí cestovat skrze reality a ve skutečnosti pochází z našeho světa? A když on, tak kdo další? Hitler? *:D*[/spoiler]
DarkSith
0 0
reagovat
První sérii jsem dokoukal a vážně se mi to líbilo a je tam plno věcí k zamyšlení, ale mám jednu zásadní otázku pochopil jsem to finále správně, že muž z vysokého zámku je sám Hitler? Protože pokud by to tak bylo tak je to vážně hodně hustý! Popravdě jsem čekal, že to skončí tak, že náckové vyhlásí válku Japoncům a začnou padat bomby na pacifické státy, ale to jsem se naštěstí spletl, protože dělat s toho válečný seriál ve druhé sérii by asi bylo moc nákladné a hlavně by to narušilo sice pomalé ale jinak vážně emotivní a propracované tempo první série. ;)
18130
První sérii jsem dokoukal a vážně se mi to líbilo a je tam plno věcí k zamyšlení, ale mám jednu zásadní otázku [spoiler]pochopil jsem to finále správně, že muž z vysokého zámku je sám Hitler? [/spoiler] Protože pokud by to tak bylo tak je to vážně hodně hustý! Popravdě jsem čekal, že to skončí tak, že náckové vyhlásí válku Japoncům a začnou padat bomby na pacifické státy, ale to jsem se naštěstí spletl, protože dělat s toho válečný seriál ve druhé sérii by asi bylo moc nákladné a hlavně by to narušilo sice pomalé ale jinak vážně emotivní a propracované tempo první série. *;)*
0 0
reagovat

Hairy_Ass

Jak říkám zatim jsem viděl jen pilot ( čili na ty spoilery kouakt nebudu :D ). Uvidíme jaká bude teorie až to dokoukam :D.
18124
Jak říkám zatim jsem viděl jen pilot ( čili na ty spoilery kouakt nebudu :D ). Uvidíme jaká bude teorie až to dokoukam :D.
Hairy_Ass
0 0
reagovat

Alangor

Tvoje teorie má vážnou trhlinu, protože se v posledním díle podíváme i do Berlína.

Spíš to vypadá na nějakou překrývající se realitu, do které se nějakým způsobem dostávají předměty a osoby z jiné reality/jiných realit.
18122
Tvoje teorie má vážnou trhlinu, protože se v posledním díle [spoiler]podíváme i do Berlína[/spoiler]. [spoiler]Spíš to vypadá na nějakou překrývající se realitu, do které se nějakým způsobem dostávají předměty a osoby z jiné reality/jiných realit.[/spoiler]
Alangor
0 0
reagovat
kurňa ted koukam že už tu recenze pilotu je. Tak se omlouvam že jsem to nacpal sem místo tam.
18121
kurňa ted koukam že už tu recenze pilotu je. Tak se omlouvam že jsem to nacpal sem místo tam.
0 0
reagovat
mno já zrovna včera viděl ten pilot ( zbytek mě čeká během týdne ) a zatim jsem z toho kapku nerozhodnej. Páč atmosféra a stylizace ( taky vám přijde že při záběrech na kteých je víc lidí jsou ty zadní jakoby plochý takže to vypadá trochu jako komiks? ) je naprostá bomba a příběh taky neni špatnej, ale zatim mi u něj moc nesedí ten závěrečnej twist hlavně v návaznosti na to jak se ten kluk celou dobu choval a hlavně jak se choval šéf odboje pro New york to byl taky trochu fail :D, ale každopádně jsem docela natěšenej na další díly a hlavně na to jak to stim film vlastně ve skutečnosti je Osobně mam teorii že náckové a japončíci to ve skutečnosti v Evropě opravdu projeli, ale nějakym způsobem se dostali k moci v USA ( přece jen za 2. sv války tam ze začátku měli docela silnou podpodru viz třeba Lindberg ) kde se usalašili a teď jen tvrděj že maj pod palcem celej svět .
18120
mno já zrovna včera viděl ten pilot ( zbytek mě čeká během týdne ) a zatim jsem z toho kapku nerozhodnej. Páč atmosféra a stylizace ( taky vám přijde že při záběrech na kteých je víc lidí jsou ty zadní jakoby plochý takže to vypadá trochu jako komiks? ) je naprostá bomba a příběh taky neni špatnej, ale zatim mi u něj moc nesedí ten závěrečnej twist [spoiler] hlavně v návaznosti na to jak se ten kluk celou dobu choval a hlavně jak se choval šéf odboje pro New york to byl taky trochu fail *:D*[/spoiler], ale každopádně jsem docela natěšenej na další díly a hlavně na to jak to stim film vlastně ve skutečnosti je [spoiler] Osobně mam teorii že náckové a japončíci to ve skutečnosti v Evropě opravdu projeli, ale nějakym způsobem se dostali k moci v USA ( přece jen za 2. sv války tam ze začátku měli docela silnou podpodru viz třeba Lindberg ) kde se usalašili a teď jen tvrděj že maj pod palcem celej svět [/spoiler].
0 0
reagovat
Sice mě chybí dokouknout poslední díl, i tak je pro mě seriál neuvěřitélné překvapení (jo jsem jeden z ne moc spokojenejch čtenářů). Jen co dokoukám tak si tu do komentů hodím porovnání s knižním dějem.
Sigi
SSáckej spin-off....hm to by nebylo zlý. Zajímalo by mě jeho přijetí mezi americkou společností.
18115
Sice mě chybí dokouknout poslední díl, i tak je pro mě seriál neuvěřitélné překvapení (jo jsem jeden z ne moc spokojenejch čtenářů). Jen co dokoukám tak si tu do komentů hodím porovnání s knižním dějem. [b]Sigi[/b] SSáckej spin-off....hm to by nebylo zlý. Zajímalo by mě jeho přijetí mezi americkou společností.
0 0
reagovat
Souhlasím. Je to velká pecka. No a Rufus .. ten by si snad zasloužil vlastní spin-off. :)
18112
Souhlasím. Je to velká pecka. No a Rufus .. ten by si snad zasloužil vlastní spin-off. *:)*
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se