Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku TOP 5: Nejhorší seriálové konce

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
Když už se tu vymýšlí Top 5 nejlepších a nejhorších seriálových konců, co někdy dát dohromady top 5 nejlepších úvodních sezón? Takové první řady Lost, Prison Break, Dextera. Heroes nebo Invasion (i když ta byla zároveň i poslední) by dokázaly natrhnout pozadí i většině z toho co běží dnes, a to mají tyto série za sebou minimálně 10 let (neuvěřitelně to letí...)
20359
Když už se tu vymýšlí Top 5 nejlepších a nejhorších seriálových konců, co někdy dát dohromady top 5 nejlepších úvodních sezón? Takové první řady Lost, Prison Break, Dextera. Heroes nebo Invasion (i když ta byla zároveň i poslední) by dokázaly natrhnout pozadí i většině z toho co běží dnes, a to mají tyto série za sebou minimálně 10 let (neuvěřitelně to letí...)
0 0
reagovat
Jo zapomněl jsem zmínit Castlea, to taky bylo vyjebání s diváky.
20347
Jo zapomněl jsem zmínit Castlea, to taky bylo vyjebání s diváky.
0 0
reagovat
A co Roseanne so svojim konceptom cely serial je fikcia a Roseanne si v nom menila veci, ktore sa jej nepacili? Nevidel som, ale uz len z toho co som cital, mi pripada, ze by si umiestnenie v rebricku v pohode zasluzila. Ale je to pred rokom 2000, takze chapem. :D Ale mne sa svojho casu nepacilo ani udajne chvalene prekombinovane finale Charmed. (Serial som sice pravidelne nepozeraval)
20318
A co Roseanne so svojim konceptom [spoiler]cely serial je fikcia a Roseanne si v nom menila veci, ktore sa jej nepacili?[/spoiler] Nevidel som, ale uz len z toho co som cital, mi pripada, ze by si umiestnenie v rebricku v pohode zasluzila. Ale je to pred rokom 2000, takze chapem. *:D* Ale mne sa svojho casu nepacilo ani udajne chvalene prekombinovane finale Charmed. (Serial som sice pravidelne nepozeraval)
0 0
reagovat

DarkrayCZ

Když se zmíní konec Lost, většině se - nevím proč - vybaví ta scéna v kostele. Jo, je to celé hrozně blbé a vůbec celá tahle alternativní linie v 6. sérii je jen taková zbytečná vata, ALE - pokud to mělo zahrát na city, dát divákům dobrý pocit že zase uvidí dávno mrtvé postavy... budiž. Pro příběh zbytečné, ale budiž. Já bych to ale překousl. Mě totiž vždy zajímalo především to co se děje na ostrově. Ta 'posmrtná' linie kdy se všichni po smrti setkají, protože jednou, jedno KDY zemřou všichni jak bylo řečeno, je možná emocionální vyvrcholení seriálu a jako takové bych je třeba i akceptoval, KDYBY ta hlavní dějová linka, to co se odehrává v současné, skutečné realitě na ostrově, byla dovedena k uspokojivému závěru, a to bohužel opravdu nebyla. TO je hlavní důvod mého zklamání, které celá ta spirituální seance v kostele sice podtrhuje, ale neutváří. Hlavní pro tvůrce byly postavy, ne záhady, ok. Já bych seriál taky nesledoval tak dlouho kdyby mě ty postavy nezajímaly. Ale právě v té poslední řadě se mi všechny ty postavy buď přímo zprotivily (kdysi oblíbení Jack, Sayid, Desmond, Sawyer...), nebo mi byly úplně fuk (Jin, Sun, Ben, Kate hurley...), prostě to nefungovalo, takže se mi jen těžko věří tomu že namísto zodpovídání otázek byla péče scénáristů důkladněji věnována postavám. Skutečně TOHLE bylo opravdu to nejlepší co dokázali vymyslet, jak s tolik let budovanými charaktery naložit? Já vím, zní to jako hate, ale to jen proto jak ten seriál mám rád. Ani ten konec nemění nic na tom že řady 1-5 patří k tomu nejlepšímu z tv co jsem kdy viděl a tahle diskuse ve mě vyvolala tolik nostalgických vzpomínek že vážně přemýšlím že si celé Lost (pokolikáté už?) dám znovu :)
20316
Když se zmíní konec Lost, většině se - nevím proč - vybaví ta scéna v kostele. Jo, je to celé hrozně blbé a vůbec celá tahle alternativní linie v 6. sérii je jen taková zbytečná vata, ALE - pokud to mělo zahrát na city, dát divákům dobrý pocit že zase uvidí dávno mrtvé postavy... budiž. Pro příběh zbytečné, ale budiž. Já bych to ale překousl. Mě totiž vždy zajímalo především to co se děje na ostrově. Ta 'posmrtná' linie kdy se všichni po smrti setkají, protože jednou, jedno KDY zemřou všichni jak bylo řečeno, je možná emocionální vyvrcholení seriálu a jako takové bych je třeba i akceptoval, KDYBY ta hlavní dějová linka, to co se odehrává v současné, skutečné realitě na ostrově, byla dovedena k uspokojivému závěru, a to bohužel opravdu nebyla. TO je hlavní důvod mého zklamání, které celá ta spirituální seance v kostele sice podtrhuje, ale neutváří. Hlavní pro tvůrce byly postavy, ne záhady, ok. Já bych seriál taky nesledoval tak dlouho kdyby mě ty postavy nezajímaly. Ale právě v té poslední řadě se mi všechny ty postavy buď přímo zprotivily (kdysi oblíbení Jack, Sayid, Desmond, Sawyer...), nebo mi byly úplně fuk (Jin, Sun, Ben, Kate hurley...), prostě to nefungovalo, takže se mi jen těžko věří tomu že namísto zodpovídání otázek byla péče scénáristů důkladněji věnována postavám. Skutečně [b]TOHLE[/b] bylo opravdu to nejlepší co dokázali vymyslet, jak s tolik let budovanými charaktery naložit? Já vím, zní to jako hate, ale to jen proto jak ten seriál mám rád. Ani ten konec nemění nic na tom že řady 1-5 patří k tomu nejlepšímu z tv co jsem kdy viděl a tahle diskuse ve mě vyvolala tolik nostalgických vzpomínek že vážně přemýšlím že si celé Lost (pokolikáté už?) dám znovu *:)*
DarkrayCZ
0 0
reagovat

Nazgul, Spike_1

Jacoba a Muže v černém porodila žena která ztroskotala na ostrově, následně ji odpravila strážkyně ostrova, která si je poté vzala k sobě. Psal jsi že nechápeš jak se mohli v kostele potkat když kařdý umřel v jinou dobu.tady je ta část tvého příspěvku: Ono ostatně jaký je vysvětlení, že v momentě, kdy Jack zemře, tak potká v kostele všechny postavy, včetně těch, co zemřeli až mnoho let po něm? Taky nelogické,
Vidíš? Není to o souboji dobra se zlem, Muž v černém neměl ostrov rád ani když byl člověk, tak z něho chtěl prostě odejít a vzhledem k tomu co dokázal a jakou měl povahu, tak by nadělal slušnou paseku. A kdyby jsi na to napsal, že o svoje schopnosti přišel, takže by taková hrozba nebyl, tak ti na to napíšu, že ho to taky překvapilo. Jde to vidět při souboji s Jackem. Proč se nenavážím do Spike_1, protože to pochopil, ale nelíbilo se mu to. To chápu, ikdyž podle mě se postavy chovaly logicky a Sawyer nepokukoval po Kate. To je snad už vše co jsem chtěl napsat.
20315
Jacoba a Muže v černém porodila žena která ztroskotala na ostrově, následně ji odpravila strážkyně ostrova, která si je poté vzala k sobě. Psal jsi že nechápeš jak se mohli v kostele potkat když kařdý umřel v jinou dobu.tady je ta část tvého příspěvku: Ono ostatně jaký je vysvětlení, že v momentě, kdy Jack zemře, tak potká v kostele všechny postavy, včetně těch, co zemřeli až mnoho let po něm? Taky nelogické, Vidíš? Není to o souboji dobra se zlem, Muž v černém neměl ostrov rád ani když byl člověk, tak z něho chtěl prostě odejít a vzhledem k tomu co dokázal a jakou měl povahu, tak by nadělal slušnou paseku. A kdyby jsi na to napsal, že o svoje schopnosti přišel, takže by taková hrozba nebyl, tak ti na to napíšu, že ho to taky překvapilo. Jde to vidět při souboji s Jackem. Proč se nenavážím do Spike_1, protože to pochopil, ale nelíbilo se mu to. To chápu, ikdyž podle mě se postavy chovaly logicky a Sawyer nepokukoval po Kate. To je snad už vše co jsem chtěl napsat.
Nazgul, Spike_1
0 0
reagovat

nejlepší konec SOPRÁNOVI

nevím jestli to tady někdo psal
diskusi přečtu zítra
ale

Poslední díl Sopránů je nejlepší konec, který jsem viděl. Genialitka. A pochopil jsem ho hned (kdo viděl kmotra, je mu to jasné)
20314
nevím jestli to tady někdo psal diskusi přečtu zítra ale Poslední díl Sopránů je nejlepší konec, který jsem viděl. Genialitka. A pochopil jsem ho hned (kdo viděl kmotra, je mu to jasné)
nejlepší konec SOPRÁNOVI
0 0
reagovat

Nazgul

S těmi prvními dvěma řadami Lost asi souhlas. Ta první, to bylo prostě něco nového, svěžího, vyjimečného. Ta druhá už se někdy místy táhla, ale ta atmosféra, postavy a všechno, to bylo pořád tak silné že to rád prominu. A ten přechod z 1. do 2. série, tedy vyústění celé věci s tím krytem (alias Labutí) beru dodnes jako to nejlepší z celého seriálu. Od té třetí se seriál vydal trošku jiným směrem, bylo to znát, tvůrci si začali ujasňovat o čem to dál bude a tak přišla trochu změna ale když jsem na to přistoupil tak mi i tenhle akčnější nádech vyhovoval. Finále silné, jako ty předchozí. U čtvrté řady jsem si myslel že seriál trochu ztrácí dech, byl to takový natažený dojezd trojky a i to finále trošku slabší, ale o výrazný pokles se nejednalo. Pátá série mě pozitivně překvapila, myslel jsem že ta přemíra sci-fi už bude moc, ale výsledek byl vynikajicí a pro mě po prvních dvou asi nejlepší řada. I ten návrat na Ostrov byl udělán tak, že to nepůsobilo ani moc jako recyklace a motání v kruhu (že ti co byli zachráněni se dobrovolně vrací tam odkud tak dlouho chtěli pryč... kdyby se tohle nezvládlo dobře, ten návrat by působil hodně lacině). A závěr byl fantastický, tak nějak to mělo končit celé. A o šesté řadě, kde nejen že se skoro nic pořádně nevysvětlilo, ale zápletky i postavy totálně přestaly fungovat, jsem už napsal dost.
20313
S těmi prvními dvěma řadami Lost asi souhlas. Ta první, to bylo prostě něco nového, svěžího, vyjimečného. Ta druhá už se někdy místy táhla, ale ta atmosféra, postavy a všechno, to bylo pořád tak silné že to rád prominu. A ten přechod z 1. do 2. série, tedy vyústění celé věci s tím krytem (alias Labutí) beru dodnes jako to nejlepší z celého seriálu. Od té třetí se seriál vydal trošku jiným směrem, bylo to znát, tvůrci si začali ujasňovat o čem to dál bude a tak přišla trochu změna ale když jsem na to přistoupil tak mi i tenhle akčnější nádech vyhovoval. Finále silné, jako ty předchozí. U čtvrté řady jsem si myslel že seriál trochu ztrácí dech, byl to takový natažený dojezd trojky a i to finále trošku slabší, ale o výrazný pokles se nejednalo. Pátá série mě pozitivně překvapila, myslel jsem že ta přemíra sci-fi už bude moc, ale výsledek byl vynikajicí a pro mě po prvních dvou asi nejlepší řada. I ten návrat na Ostrov byl udělán tak, že to nepůsobilo ani moc jako recyklace a motání v kruhu (že ti co byli zachráněni se dobrovolně vrací tam odkud tak dlouho chtěli pryč... kdyby se tohle nezvládlo dobře, ten návrat by působil hodně lacině). A závěr byl fantastický, tak nějak to mělo končit celé. A o šesté řadě, kde nejen že se skoro nic pořádně nevysvětlilo, ale zápletky i postavy totálně přestaly fungovat, jsem už napsal dost.
Nazgul
0 0
reagovat

Lost - poslední reakce na toto téma

Sp1ke
Lost byl určitě ve spoustě věcí přelomovej seriál, proto se o něm mluví. Já ho taky bránil až do konce, ale ten mě hrozně zklamal. Teď zpětně považuji za nejpovedenější první dvě sezóny. Pak už se to začalo obracet jiným směrem, protože se lidé začali dožadovat odpovědí, které autoři nikdy neměli v plánu zodpovědět a tak raději zkusili udělat seriál akčnějším střety s druhými atd., ale pořád mě to bavilo.

A to, že tu o tom diskutuju s Darkray, pořád dokola je tím, že nemá argumenty a tak, vždy vyjme jedno slovíčko a pak kolem toho napíše tunu nadávek, přesně takový dementy, co si myslí, že jsou středem vesmíru bohužel řeším denně v práci, takže to nemám zapotřebí tady.

Darkray
Absolutně si nepochopil ani slovo z toho, co jsem napsal, co myslím vážně a co je už trochu nadsázka. Se jenom divím, že nenadáváš už i sp1keovi, že si taky dovolil ten závěr zkritizovat, protože pak to znamená, že to přeci nepochopil atd.. To že se setkali v té realitě všichni až po smrti v kostele jsem pochopil, jen jsem psal, že takhle by se dal zakončit absolutně každý seriál, že se na konci všechny postavy sejdou a obejmou se a odejdou spolu i když se třeba celej seriál nesnášely. já žádal jako divák bohužel více.

V prvé řadě vysvětlit, co je to za místo ten ostrov a proč se na něm dějí věci, které se tam dějí, proč se může přemisťovat atd., ale to ani sám Lindelof neví a tak raději řekne, že to není důležité, protože seriál je o lidech a ne o záhadách a ostrově.

Ptát se na to, kdo byl Jacob, kdo muž v černém nebo co byl ostrov za místo je zbytečné, protože se zmůžeš jen na jednoduché odpovědi typu, že Jacob byl ten, kdo měl zabránit v odchodu z ostrova muži v černém a muž v černém, že byl zlo. I když v seriálu byl mnohdy větším zlem, respektive postavou, kvůli které se to vlastně všem stalo a nejvíc jich zemřelo Jacob. A k ostrovu bys mi nejspíš jen napsal, že je to místo, kde je uvězněný muž v černém, složitějších reakcí evidentně nejsi schopen, ještě bys přidal, že jsem debil, že jsem to nepochopil :D

Ale možná se na to z nostalgie fakt kouknu ještě jednou, abys měl radost.

Jinak v černý kouř se měnil muž v černém, kterému všichni na diskuzích říkají Samuel (ne v seriálu), jeho jméno oficiálně to není, vůbec nebyl v seriálu jmenován, mám takový pocit a proč si ho tak pojmenovali fandové seriálu už nevím, souviselo to s něčím, co se událo v jednom díle, ale už to nevím přesně a ty si slovíčkář, takže to nechme být. I na googlu vyjede jeho fotka, když zadáš Lost - Samuel, ale takovou kravinu můžeš řešit opravdu jen ty.

Evidentně se v hodnocení závěrečné scény neshodneme, takže diskuzi s tebou končím, bezohledu, jaké další urážky sem napíšeš. Včera jsem hledal na netu hodnocení toho zakončení seriálu a v článcích z té doby jsem snad na žádném internetovém médiu nenašel kladné hodnocení. Takže to beru z hlediska většiny, jako nepovedené, protože tady bylo naznačeno, že tento závěr bude v článku o nejlepších koncích seriálů, což ty absolutně nechápeš a pořád tady vnucuješ svůj názor, jak je to povedené. Ten ty sám a i další lidé samozřejmě můžete mít, to ti neberu, ale nemusíš ho vnucovat ostatním, kteří s tím nesouhlasí. Každý může mít svůj názor a není třeba se za to urážet.

Ivanhoe1 - souhlasím, není to nejhorší konec, ale jak píšeš nejvyčůranější. Absolutně nijakej, takhle by šel zakončit úplně každej seriál, jak jsem psal výše.
20312
Sp1ke Lost byl určitě ve spoustě věcí přelomovej seriál, proto se o něm mluví. Já ho taky bránil až do konce, ale ten mě hrozně zklamal. Teď zpětně považuji za nejpovedenější první dvě sezóny. Pak už se to začalo obracet jiným směrem, protože se lidé začali dožadovat odpovědí, které autoři nikdy neměli v plánu zodpovědět a tak raději zkusili udělat seriál akčnějším střety s druhými atd., ale pořád mě to bavilo. A to, že tu o tom diskutuju s Darkray, pořád dokola je tím, že nemá argumenty a tak, vždy vyjme jedno slovíčko a pak kolem toho napíše tunu nadávek, přesně takový dementy, co si myslí, že jsou středem vesmíru bohužel řeším denně v práci, takže to nemám zapotřebí tady. Darkray Absolutně si nepochopil ani slovo z toho, co jsem napsal, co myslím vážně a co je už trochu nadsázka. Se jenom divím, že nenadáváš už i sp1keovi, že si taky dovolil ten závěr zkritizovat, protože pak to znamená, že to přeci nepochopil atd.. To že se setkali v té realitě všichni až po smrti v kostele jsem pochopil, jen jsem psal, že takhle by se dal zakončit absolutně každý seriál, že se na konci všechny postavy sejdou a obejmou se a odejdou spolu i když se třeba celej seriál nesnášely. já žádal jako divák bohužel více. V prvé řadě vysvětlit, co je to za místo ten ostrov a proč se na něm dějí věci, které se tam dějí, proč se může přemisťovat atd., ale to ani sám Lindelof neví a tak raději řekne, že to není důležité, protože seriál je o lidech a ne o záhadách a ostrově. Ptát se na to, kdo byl Jacob, kdo muž v černém nebo co byl ostrov za místo je zbytečné, protože se zmůžeš jen na jednoduché odpovědi typu, že Jacob byl ten, kdo měl zabránit v odchodu z ostrova muži v černém a muž v černém, že byl zlo. I když v seriálu byl mnohdy větším zlem, respektive postavou, kvůli které se to vlastně všem stalo a nejvíc jich zemřelo Jacob. A k ostrovu bys mi nejspíš jen napsal, že je to místo, kde je uvězněný muž v černém, složitějších reakcí evidentně nejsi schopen, ještě bys přidal, že jsem debil, že jsem to nepochopil :D Ale možná se na to z nostalgie fakt kouknu ještě jednou, abys měl radost. Jinak v černý kouř se měnil muž v černém, kterému všichni na diskuzích říkají Samuel (ne v seriálu), jeho jméno oficiálně to není, vůbec nebyl v seriálu jmenován, mám takový pocit a proč si ho tak pojmenovali fandové seriálu už nevím, souviselo to s něčím, co se událo v jednom díle, ale už to nevím přesně a ty si slovíčkář, takže to nechme být. I na googlu vyjede jeho fotka, když zadáš Lost - Samuel, ale takovou kravinu můžeš řešit opravdu jen ty. Evidentně se v hodnocení závěrečné scény neshodneme, takže diskuzi s tebou končím, bezohledu, jaké další urážky sem napíšeš. Včera jsem hledal na netu hodnocení toho zakončení seriálu a v článcích z té doby jsem snad na žádném internetovém médiu nenašel kladné hodnocení. Takže to beru z hlediska většiny, jako nepovedené, protože tady bylo naznačeno, že tento závěr bude v článku o nejlepších koncích seriálů, což ty absolutně nechápeš a pořád tady vnucuješ svůj názor, jak je to povedené. Ten ty sám a i další lidé samozřejmě můžete mít, to ti neberu, ale nemusíš ho vnucovat ostatním, kteří s tím nesouhlasí. Každý může mít svůj názor a není třeba se za to urážet. Ivanhoe1 - souhlasím, není to nejhorší konec, ale jak píšeš nejvyčůranější. Absolutně nijakej, takhle by šel zakončit úplně každej seriál, jak jsem psal výše.
Lost - poslední reakce na toto téma
0 0
reagovat
Lost má výborný konec a tečka. Jinak konec Dextra, HIMYM, True Blood, Prison Break mě fakt nasral. Konec Dva a půl chlapa byl obrovský výsměch všem divákům, prostě WTF.
20310
Lost má výborný konec a tečka. Jinak konec Dextra, HIMYM, True Blood, Prison Break mě fakt nasral. Konec Dva a půl chlapa byl obrovský výsměch všem divákům, prostě WTF.
0 0
reagovat

DarkrayCZ

Že jsi byl spokojený ti přeju, ba závidím... Jak jsem psal, nejsem z těch co by do Lostu nějak rádi rýpali protože to bylo/pořád je módní. Seriál jako celek mám pořád dost rád a těším se až si ho jednou zase celý zopakuju. Tu mysteriózní rovinu kvituji, v rozumné míře seriálu vždy dodávala na přitažlivosti. Kritizovat Lost mi pak určitě nedělá radost, ale jako fanda co si seriál bránil i v době kdy už na něj každý 'hejtoval' (od 3. řady určitě) a kterému ta 6. série místo pocitu zadostiučinění dala pořádnou facku, jsem byl prostě hodně zklamán.
O to víc že pětka se mi opravdu líbila, gradovaný závěr opravdu někam směřoval... A hned začátek šestky nám vlastně řekl že všechno bylo k ničemu, nic se nezměnilo a veškerý povedený předchozí děj vyšuměl, ehm... do ztracena. Vlastně konec 5. série s pár drobnými úpravami by byl mnohem lepší konec celého seriálu. Linie s Chrámem na začátku 6ky ještě měla potenciál, ale ten nakonec taky nebyl využit. Spousta z postav už v příběhu neměla nic na práci, takže se jich scénáristé honem zbavovali, nebo s nimi dělali neskutečné psí kusy (Sayid, Desmond). Sawyer, který po boku Juliet konečně trochu dospěl, krátce po její smrti zas pokukuje po Kate, čímž ztratil poslední zbytky sympatií... Takhle by šlo pokračovat dál a dál.
Kdyby aspoň ty postavy byly dotlačeny do konce jež dává smysl vzhledem k tomu jak byly napsány, odpustil bych že nebyly vysvětleny všechny ty záhady (nebo JAK byly vysvětleny). Ale právě ty postavy kolem kterých se údajně mělo vše točit tu už vůbec nefungovaly, v tom je ta potíž. A zredukovat nakonec vše na pojem dobro vs zlo, z kouře/Locka udělat prostě obyčejného, ničím zajímavého jednorozměrného padoucha, bylo prostě to nejlacinější řešení co tvůrce mohlo napadnout. Z originálního, inteligentního a překvapujícího seriálu se tak na závěr stalo obyčejné akční béčko obalené jakože-metafyzickou omáčkou, která fungovala kdysi když člověk pořád věřil že pod ní je něco víc, ale tady se ukázalo že tam není nic. Tohle zjednodušení z původní originality a zdánlivé 'hlubokomyslnosti' se dá prominout takovým Heroes, to je do určité míry pořád jenom komiksovka. Od Lost kteří ale prý měli od začátku plánovaných 6 řad a času vše dotáhnout do uspokojivého konce tak bylo víc než dost, by jeden čekal trochu víc.
Ale o Lost tu diskutujeme i roky po jeho ukončení, takže tvůrci stejně dosáhli svého. Já bych ale přeci jen radši příjemně vzpomínal na Lost jako celek který by ve svém konci sice nebyl tak kontroverzní, ale aspoň částečně uspokojivý.
20308
Že jsi byl spokojený ti přeju, ba závidím... Jak jsem psal, nejsem z těch co by do Lostu nějak rádi rýpali protože to bylo/pořád je módní. Seriál jako celek mám pořád dost rád a těším se až si ho jednou zase celý zopakuju. Tu mysteriózní rovinu kvituji, v rozumné míře seriálu vždy dodávala na přitažlivosti. Kritizovat Lost mi pak určitě nedělá radost, ale jako fanda co si seriál bránil i v době kdy už na něj každý 'hejtoval' (od 3. řady určitě) a kterému ta 6. série místo pocitu zadostiučinění dala pořádnou facku, jsem byl prostě hodně zklamán. O to víc že pětka se mi opravdu líbila, gradovaný závěr opravdu někam směřoval... A hned začátek šestky nám vlastně řekl že všechno bylo k ničemu, nic se nezměnilo a veškerý povedený předchozí děj vyšuměl, ehm... do ztracena. Vlastně konec 5. série s pár drobnými úpravami by byl mnohem lepší konec celého seriálu. Linie s Chrámem na začátku 6ky ještě měla potenciál, ale ten nakonec taky nebyl využit. Spousta z postav už v příběhu neměla nic na práci, takže se jich scénáristé honem zbavovali, nebo s nimi dělali neskutečné psí kusy (Sayid, Desmond). Sawyer, který po boku Juliet konečně trochu dospěl, krátce po její smrti zas pokukuje po Kate, čímž ztratil poslední zbytky sympatií... Takhle by šlo pokračovat dál a dál. Kdyby aspoň ty postavy byly dotlačeny do konce jež dává smysl vzhledem k tomu jak byly napsány, odpustil bych že nebyly vysvětleny všechny ty záhady (nebo JAK byly vysvětleny). Ale právě ty postavy kolem kterých se údajně mělo vše točit tu už vůbec nefungovaly, v tom je ta potíž. A zredukovat nakonec vše na pojem dobro vs zlo, z kouře/Locka udělat prostě obyčejného, ničím zajímavého jednorozměrného padoucha, bylo prostě to nejlacinější řešení co tvůrce mohlo napadnout. Z originálního, inteligentního a překvapujícího seriálu se tak na závěr stalo obyčejné akční béčko obalené jakože-metafyzickou omáčkou, která fungovala kdysi když člověk pořád věřil že pod ní je něco víc, ale tady se ukázalo že tam není nic. Tohle zjednodušení z původní originality a zdánlivé 'hlubokomyslnosti' se dá prominout takovým Heroes, to je do určité míry pořád jenom komiksovka. Od Lost kteří ale prý měli od začátku plánovaných 6 řad a času vše dotáhnout do uspokojivého konce tak bylo víc než dost, by jeden čekal trochu víc. Ale o Lost tu diskutujeme i roky po jeho ukončení, takže tvůrci stejně dosáhli svého. Já bych ale přeci jen radši příjemně vzpomínal na Lost jako celek který by ve svém konci sice nebyl tak kontroverzní, ale aspoň částečně uspokojivý.
DarkrayCZ
0 0
reagovat

Spike_1

Máš pravdu, že ta alternativní linie byla úplně zbytečná, ale mě se líbila. Jen s tou kritikou moc nesouhlasím, ale to už je věc názoru.
20306
Máš pravdu, že ta alternativní linie byla úplně zbytečná, ale mě se líbila. Jen s tou kritikou moc nesouhlasím, ale to už je věc názoru.
Spike_1
0 0
reagovat

DarkrayCZ

Třeba já konec Lost pochopil přesně tak jak ty píšeš, a přesto mi nepřijde o nic lepší. On celý ten nápad s tou 'alternativní realitou' byl od začátku špatný. Když tvůrcům začaly docházet flashbacky, nahradili je ve čtvrté sérii flashforwardy, v páté cestování časem... až sem všechno ok, pořád to mělo nějaký přínos (i kdzž sem tam ty flashbacky byly opravdu vata), v šesté sérii ale ta alternativní realita byla pouze zoufalou snahou nějak zaplnit stopáž, naprostá zbytečnost. A to dění na ostrově nebylo o moc lepší, bohužel. Srdce ostrova nějaký špunt, tajemný kouř degradován na chudáka cochce prostě jen pryč, cestování postav sem a tam naprosto bezúčelně jen jako zaplnění stopáže epizod, slibné linie jako ta s Whitmore ukončené naprosto jalově, ze spousty posta se staly jen karikatury sebe sama... Ne, ta šestka byla prostě celá špatně, sebelepší konec tuhle sérii zachránit nemohl.
O to smutnější že tím seriálem jsem opravdu žil, a v takových případech odpouštím celkem dost. Poslední série Heroes i Prison Break jsem bral, už to nebylo ono ale rozhodně to nebyla taková katastrofa (úplně poslední díl PB mě sice vytočil, ale stejně...). I přes výtky celých 5 sezon Lost hodnotím velmi vysoko, ale ta poslední je prostě propad. Seriály co jsem míval takhle rád sám bránívám do posledního dechu, a všechny ostatní řady Lost i budu, ale tu šestou i při nejlepší vůli prostě nemůžu.
20304
Třeba já konec Lost pochopil přesně tak jak ty píšeš, a přesto mi nepřijde o nic lepší. On celý ten nápad s tou 'alternativní realitou' byl od začátku špatný. Když tvůrcům začaly docházet flashbacky, nahradili je ve čtvrté sérii flashforwardy, v páté cestování časem... až sem všechno ok, pořád to mělo nějaký přínos (i kdzž sem tam ty flashbacky byly opravdu vata), v šesté sérii ale ta alternativní realita byla pouze zoufalou snahou nějak zaplnit stopáž, naprostá zbytečnost. A to dění na ostrově nebylo o moc lepší, bohužel. Srdce ostrova nějaký špunt, tajemný kouř degradován na chudáka cochce prostě jen pryč, cestování postav sem a tam naprosto bezúčelně jen jako zaplnění stopáže epizod, slibné linie jako ta s Whitmore ukončené naprosto jalově, ze spousty posta se staly jen karikatury sebe sama... Ne, ta šestka byla prostě celá špatně, sebelepší konec tuhle sérii zachránit nemohl. O to smutnější že tím seriálem jsem opravdu žil, a v takových případech odpouštím celkem dost. Poslední série Heroes i Prison Break jsem bral, už to nebylo ono ale rozhodně to nebyla taková katastrofa (úplně poslední díl PB mě sice vytočil, ale stejně...). I přes výtky celých 5 sezon Lost hodnotím velmi vysoko, ale ta poslední je prostě propad. Seriály co jsem míval takhle rád sám bránívám do posledního dechu, a všechny ostatní řady Lost i budu, ale tu šestou i při nejlepší vůli prostě nemůžu.
DarkrayCZ
0 0
reagovat

xxendxx

Problém konce Misfits byl hlavně v tom, že to museli ukončit strašně rychle. Proto tam podle mě přidali toho chlapa co uvěznil Jess v čase, když nemohli točit další série, tak posunuli děj do budoucnosti a je to škoda. Kdyby se do toho konce dostali až tak za tři série, tak by to bylo super. A taky kdyby celej seriál skončilsmrtí Rudyho (ikdyž je to moje nejoblíbenější postava ze Zmetků) a ne tím že by se vrátili zpátky v čase. Takhle ten konec ušel, ikdyž byl strašně přehnanej. Měli vymyslet konec kterej by se víc hodil, působilo to prostě moc uspěchaně. Taky bylo vidět že asi měli hodně nízkej rozpočet.
20303
Problém konce Misfits byl hlavně v tom, že to museli ukončit strašně rychle. Proto tam podle mě přidali toho chlapa co uvěznil Jess v čase, když nemohli točit další série, tak posunuli děj do budoucnosti a je to škoda. Kdyby se do toho konce dostali až tak za tři série, tak by to bylo super. A taky kdyby celej seriál skončil[spoiler]smrtí Rudyho (ikdyž je to moje nejoblíbenější postava ze Zmetků)[/spoiler] a ne tím že by se vrátili zpátky v čase. Takhle ten konec ušel, ikdyž byl strašně přehnanej. Měli vymyslet konec kterej by se víc hodil, působilo to prostě moc uspěchaně. Taky bylo vidět že asi měli hodně nízkej rozpočet.
xxendxx
0 0
reagovat

Nazgul

Vzhledem k tomu že píšeš, že černému kouři říkali Samuel, tak na tebe vážně nemá cenu reagovat. Podívej se na to znovu. Osobně je mi jedno jestli od začátku věděli jak to skončí nebo ne, hlavně že se jim to povedlo pro mě důstojně ukončit. Jen ten konec není prostě moc mainstream. A k tomu kostelu: je jedno kdo kdy umřel, v té realitě se všichni potkali po smrti, takže nezáleží na tom jestli někdo umřel za den nebo za rok, v té realitě byli ve stejnou dobu. Když nedokážeš pochopit ani tohle, začni se radši dívat na jednoduší seriály. A logicky to ukončit šlo a taky to ukončili. Vážně už sem radši nepiš, protože seš moc hloupej na to aby jsi se mohl bavit o tomhle seriálu. A gramatika je mi u pr*ele, ale lidé kteří jsou v koutě a nemají jak obhajovat svoje názory vždycky začnou vytahovat gramatiku, takže nazdar a pokud nenapíšeš něco normálního tak to sem radši ani nedávej. Vlastně ty to stejně nepoznáš jestli je to normální, takže nepiš nic a uděláš dobře.
20302
Vzhledem k tomu že píšeš, že černému kouři říkali Samuel, tak na tebe vážně nemá cenu reagovat. Podívej se na to znovu. Osobně je mi jedno jestli od začátku věděli jak to skončí nebo ne, hlavně že se jim to povedlo pro mě důstojně ukončit. Jen ten konec není prostě moc mainstream. A k tomu kostelu: je jedno kdo kdy umřel, v té realitě se všichni potkali po smrti, takže nezáleží na tom jestli někdo umřel za den nebo za rok, v té realitě byli ve stejnou dobu. Když nedokážeš pochopit ani tohle, začni se radši dívat na jednoduší seriály. A logicky to ukončit šlo a taky to ukončili. Vážně už sem radši nepiš, protože seš moc hloupej na to aby jsi se mohl bavit o tomhle seriálu. A gramatika je mi u pr*ele, ale lidé kteří jsou v koutě a nemají jak obhajovat svoje názory vždycky začnou vytahovat gramatiku, takže nazdar a pokud nenapíšeš něco normálního tak to sem radši ani nedávej. Vlastně ty to stejně nepoznáš jestli je to normální, takže nepiš nic a uděláš dobře.
Nazgul
0 0
reagovat

Sweat55

na misfits mi nesahej :) myslim, ze to dali celkem v pohode, potom co se jim uplne zmenilo obsazeni
20301
na misfits mi nesahej :) myslim, ze to dali celkem v pohode, potom co se jim uplne zmenilo obsazeni
Sweat55
0 0
reagovat

Sopranovi

Lol. Napsat, že to byl špatný závěr seriálu a pak se ještě přiznat, že jsem to vlastně vůbec neviděl :D
Naopak je to jedno z nejlepších zakončení seriálu co jsem kdy viděl .. chce to jenom trochu přemýšlet o čem ta závěrečná scéna je a jak je vystavěná.
20300
Lol. Napsat, že to byl špatný závěr seriálu a pak se ještě přiznat, že jsem to vlastně vůbec neviděl *:D* Naopak je to jedno z nejlepších zakončení seriálu co jsem kdy viděl .. chce to jenom trochu přemýšlet o čem ta závěrečná scéna je a jak je vystavěná.
Sopranovi
0 0
reagovat
Mě hodně debilní přišel konec v Misfits.
20296
Mě hodně debilní přišel konec v Misfits.
0 0
reagovat

Lost

Vela sa tu hovori o konci Lost a ked sa nad tym zamyslim tak to bol zaujimavy pripad. Neviem, ci by som ho oznacil za najhorsi (aj ked svojho casu som to tak citil), ale dobry rozhodne nie je a moznost ze by ho niekto oznacil za jeden z najlepsich povazujem za cisty pokus o trolling a snahu byt zaujimavy za kazdu cenu (tvz. "Vavrov Syndrom").

Ja ho skor vnimam v kontexte nalad divakov v tej dobe - podla mna onu naladu z vacsej casti krasne vystihuje legendarny song Answers (ano cast veci je zvelicenych aby to lepsie fungovalo v klipe, ale jadro je velmi velmi vystizne). Myslim, ze minimalne polovica ludi (vratane priznavam mna) tu poslednu sezonu sledovalo so sadistickou/skodolibu zvedavostou, ako moc si az autori nabiju nos. Lindelof a spol si toho podla mna boli velmi dobre vedomi (nakoniec pravidelnym sledovanim internetovych reakcii sa dostali do toho svrabu na prvom mieste) a tak natocili koniec, ktorym ukazali vztyceny prostrednik vsetkym, ktori sa uz tesili ako zaverecne vysvetlenie rozoberu na molekuly a vysmeju sa jeho nelogickosti. Zaroven vedeli, ze ludia, co Lost zrali do tej doby im uz zozeru cokolvek, stacilo povedat ze "celu dobu to nebolo o zahadach ale o postavach, to len vy ste to nepochopili". K tomu ten posledny zaber totozny s uplne prvym zaberom, ktorym povedali "takto sme to planovali celu dobu", co je samozrejme bullshit.

Podla mna to nie je najhorsi koniec, ak nieco je to skor najvycuranejsi koniec.
20295
Vela sa tu hovori o konci Lost a ked sa nad tym zamyslim tak to bol zaujimavy pripad. Neviem, ci by som ho oznacil za najhorsi (aj ked svojho casu som to tak citil), ale dobry rozhodne nie je a moznost ze by ho niekto oznacil za jeden z najlepsich povazujem za cisty pokus o trolling a snahu byt zaujimavy za kazdu cenu (tvz. "Vavrov Syndrom"). Ja ho skor vnimam v kontexte nalad divakov v tej dobe - podla mna onu naladu z vacsej casti krasne vystihuje legendarny song Answers (ano cast veci je zvelicenych aby to lepsie fungovalo v klipe, ale jadro je velmi velmi vystizne). Myslim, ze minimalne polovica ludi (vratane priznavam mna) tu poslednu sezonu sledovalo so sadistickou/skodolibu zvedavostou, ako moc si az autori nabiju nos. Lindelof a spol si toho podla mna boli velmi dobre vedomi (nakoniec pravidelnym sledovanim internetovych reakcii sa dostali do toho svrabu na prvom mieste) a tak natocili koniec, ktorym ukazali vztyceny prostrednik vsetkym, ktori sa uz tesili ako zaverecne vysvetlenie rozoberu na molekuly a vysmeju sa jeho nelogickosti. Zaroven vedeli, ze ludia, co Lost zrali do tej doby im uz zozeru cokolvek, stacilo povedat ze "celu dobu to nebolo o zahadach ale o postavach, to len vy ste to nepochopili". K tomu ten posledny zaber totozny s uplne prvym zaberom, ktorym povedali "takto sme to planovali celu dobu", co je samozrejme bullshit. Podla mna to nie je najhorsi koniec, ak nieco je to skor najvycuranejsi koniec.
Lost
0 0
reagovat

DarkrayCZ

Přeložil jsem si tedy ten tvůj odkaz a Lindelof to tedy po deseti letech vysvětlil takto. Ovšem píše se tam i že byl pod obrovským tlakem právě proto, že ta teorie o očistci funguje pro většinu lidí lépe, než to jeho vysvětlení.

Ono to ve skutečnosti je tak, že vlastaně nevěděli, jak to ukončit, protože logicky to nejde a jelikož točili dost často podle reakcí fanoušků, kteří už v průběhu seriálu měli tyto teorie a viděli, že jsou oblíbené, tak se snažili natočit něco podobného, ale zároveň malinko jinak vysvětlitelného. A popírali sami sebe, viz. prohlášení, že nebude to cestování časem, že to není o souboji dobra a zla, které by zastupovali Jacob a Samuel. Ono ostatně jaký je vysvětlení, že v momentě, kdy Jack zemře, tak potká v kostele všechny postavy, včetně těch, co zemřeli až mnoho let po něm? Taky nelogické, je to prostě jen duchovní, symbolické zakončení seriálu, aby udělali radost divákům, že uvidí na konci většinu svých oblíbených postav, jak se udobří a řeknou si: Sorry, že jsem tě zabil, to je v pohodě kámo a odejdou kamsi do ráje.
20293
Přeložil jsem si tedy ten tvůj odkaz a Lindelof to tedy po deseti letech vysvětlil takto. Ovšem píše se tam i že byl pod obrovským tlakem právě proto, že ta teorie o očistci funguje pro většinu lidí lépe, než to jeho vysvětlení. Ono to ve skutečnosti je tak, že vlastaně nevěděli, jak to ukončit, protože logicky to nejde a jelikož točili dost často podle reakcí fanoušků, kteří už v průběhu seriálu měli tyto teorie a viděli, že jsou oblíbené, tak se snažili natočit něco podobného, ale zároveň malinko jinak vysvětlitelného. A popírali sami sebe, viz. prohlášení, že nebude to cestování časem, že to není o souboji dobra a zla, které by zastupovali Jacob a Samuel. Ono ostatně jaký je vysvětlení, že v momentě, kdy Jack zemře, tak potká v kostele všechny postavy, včetně těch, co zemřeli až mnoho let po něm? Taky nelogické, je to prostě jen duchovní, symbolické zakončení seriálu, aby udělali radost divákům, že uvidí na konci většinu svých oblíbených postav, jak se udobří a řeknou si: Sorry, že jsem tě zabil, to je v pohodě kámo a odejdou kamsi do ráje.
DarkrayCZ
0 0
reagovat
som prekvapený že sa tu nespomína True Blood, posledné 2 série boli absolútne nudné a ktomu pekelné finále. Odchod Allana Balla bol veľmi cítiť.
20294
som prekvapený že sa tu nespomína True Blood, posledné 2 série boli absolútne nudné a ktomu pekelné finále. Odchod Allana Balla bol veľmi cítiť.
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se