Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Trailer: Česká krimi Svět pod hlavou

příspěvky 1 - 6 Napsat příspěvek
Ad. moje nároky na kvalitu, to co jsi nadhodil samozřejmě není pravda, já mluvil čistě o té snaze tady zkoušet jiný věci, byť třeba nejsou originál, ale u nás se do nich zatím jiní nepustili. Je mi to rozhodně sympatičtější alespoň obsahově a tématicky, než kdyby došlo na další variaci u nás dobře známých výplachů.
20567
Ad. moje nároky na kvalitu, to co jsi nadhodil samozřejmě není pravda, já mluvil čistě o té snaze tady zkoušet jiný věci, byť třeba nejsou originál, ale u nás se do nich zatím jiní nepustili. Je mi to rozhodně sympatičtější alespoň obsahově a tématicky, než kdyby došlo na další variaci u nás dobře známých výplachů.
0 0
reagovat

PetrM

Hele, můj názor na tohle téma se nemění, nicméně teď zjišťuji, že se jedná o licencovaný remake Life on Mars :) tolik tedy k té podobnosti.
20566
Hele, můj názor na tohle téma se nemění, nicméně teď zjišťuji, že se jedná o licencovaný remake Life on Mars *:)* tolik tedy k té podobnosti.
PetrM
0 0
reagovat

do_Od

Asi máme jinou definici slova "inspirace". Napodobit styl, střih, kameru, filtry nebo námět je samořejmě fajn, ale musí se to všechno okopírovat na 110 procent a nezkusit ani minimum invence? Life on Mars a Ashes to Ashes třikrát zpracovaly téma policisty v minulosti. Fajn. Nemohl by se v české verzi do minulosti probudit třeba doktor, učitel nebo soudce? Ty všechny profese by nabídly stejně dobrý kontrast s tehdejší dobou. Ale ne, my to prostě obšlehneme všechno a lidi nám to sežerou jak laciné buřty ze separátu, protože většina neumí anglicky a originál neviděla.
Ty píšeš, že pokud to překoná Ordinaci a Ulici tak to stačí. Ale čtenáři tohoto serveru, kteří v naprosté většině sledují ty originální verze, mají asi poněkud vyšší nároky díky většímu výběru. Proč jíst blafy, když vedle vaří líp? Proč sledovat českou kopii, když můžu sledovat anglický originál? Já už tolik času nemám, takže originál prostě nad špatnou kopií vždycky vyhraje. Tak 19 z dvaceti remasterů a rebootů svůj vzor nikdy nepřekoná. Smutné, ale pravdivé.
20564
Asi máme jinou definici slova "inspirace". Napodobit styl, střih, kameru, filtry nebo námět je samořejmě fajn, ale musí se to všechno okopírovat na 110 procent a nezkusit ani minimum invence? Life on Mars a Ashes to Ashes třikrát zpracovaly téma policisty v minulosti. Fajn. Nemohl by se v české verzi do minulosti probudit třeba doktor, učitel nebo soudce? Ty všechny profese by nabídly stejně dobrý kontrast s tehdejší dobou. Ale ne, my to prostě obšlehneme všechno a lidi nám to sežerou jak laciné buřty ze separátu, protože většina neumí anglicky a originál neviděla. Ty píšeš, že pokud to překoná Ordinaci a Ulici tak to stačí. Ale čtenáři tohoto serveru, kteří v naprosté většině sledují ty originální verze, mají asi poněkud vyšší nároky díky většímu výběru. Proč jíst blafy, když vedle vaří líp? Proč sledovat českou kopii, když můžu sledovat anglický originál? Já už tolik času nemám, takže originál prostě nad špatnou kopií vždycky vyhraje. Tak 19 z dvaceti remasterů a rebootů svůj vzor nikdy nepřekoná. Smutné, ale pravdivé.
do_Od
0 0
reagovat

PetrM

:)

Téma filmových a seriálových vykrádaček, byť zábavné, už je přece jenom trochu old, nemyslíš? Heleď, mě je celkem fuk, odkud kdo čerpá inspiraci, dokud to bude řemeslně precizní a mně osobně to nabídne i něco víc, než jen běžná televize, tak jsem in.

Kromě toho jsem záměrně zmínil v rámci naší tvorby, sorry ale v tomhle případě jen ať ty severský věci nakoukají a kopírují, až tady zvládnem takhle mistrovskou práci s atmosférou, tak ať se zkouší nový věci, do té doby beru jakejkoliv *pokus* jako dobrý znamení, že se věci někam posouvají. ;)
20563
*:)* Téma filmových a seriálových vykrádaček, byť zábavné, už je přece jenom trochu old, nemyslíš? Heleď, mě je celkem fuk, odkud kdo čerpá inspiraci, dokud to bude řemeslně precizní a mně osobně to nabídne i něco víc, než jen běžná televize, tak jsem in. Kromě toho jsem záměrně zmínil v rámci naší tvorby, sorry ale v tomhle případě jen ať ty severský věci nakoukají a kopírují, až tady zvládnem takhle mistrovskou práci s atmosférou, tak ať se zkouší nový věci, do té doby beru jakejkoliv *pokus* jako dobrý znamení, že se věci někam posouvají. *;)*
PetrM
0 0
reagovat
Life on Mars 2006, Ashes to Ashes 2008, Life on Mars v USA 2008 - takže po deseti letech obšlehnout třikrát vylouhovaný námět je pro OD_DO znak "nástupu solidní tuzemské tvorby" :o
Počkejte až někdo v dramaturgii ČT zkoukne The Killing (2007 a 2011 v US), Broen (taky dvě verze) nebo Borgen (2010). To bude na našich obrazovkách přímo ohňostroj nových originálních nápadů. To už snad radši další reprízu Nemocnice na kraji města,
20562
Life on Mars 2006, Ashes to Ashes 2008, Life on Mars v USA 2008 - takže po deseti letech obšlehnout třikrát vylouhovaný námět je pro OD_DO znak "nástupu solidní tuzemské tvorby" *:o* Počkejte až někdo v dramaturgii ČT zkoukne The Killing (2007 a 2011 v US), Broen (taky dvě verze) nebo Borgen (2010). To bude na našich obrazovkách přímo ohňostroj nových originálních nápadů. To už snad radši další reprízu Nemocnice na kraji města,
0 0
reagovat
Takže vykrádačka Life on Mars? Alespoň dle premisy. Na druhou stranu tu normalizaci by slo slusne vyuzit
20561
Takže vykrádačka Life on Mars? Alespoň dle premisy. Na druhou stranu tu normalizaci by slo slusne vyuzit
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se