Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 8: To nejlepší z Defenders


ikona
do_Od
daredevildefendersjessica jonesmarvelnetflixpunishertop 8
Malá rekapitulace toho nejlepšího, co se zatím událo v marvelovkách pod Netflixem. 

Zítra končí Hra o trůny a to znamená jediné. V následujících dnes nás na TVzone čeká doslova záplava tematických článků, recenzí a recapů, kvůli kterým nebude mít prakticky žádnou cenu cokoliv jiného vydávat. Což se budeme snažit ignorovat, a i přes to sem házet plno dalších novinek a recenzí, které během týdne sesmolíme. Faktem však je, že tahle topka musela vyjít buď ještě dnes, nebo počkat, až se goťácká mánie přežene podobně, jako teď v Texasu hurikán Harvey. A než se zeptáte, ne, trpělivost nikdy nebyla moji silnou stránkou. Vítejte u top 8 nejlepších momentů z dosavadní comicsové tvorby na Netflixu, aneb proč stojí za to nakoukat jednotlivé Defendery.

Pokud ve vás nešťastně zvolený titulek (ale upřímně, napadá někoho lepší?) vyvolal dojem, že se budu v téhle topce soustředit pouze na čerstvou týmovku, pak nemějte strach. Seriáloví Defenders mají určitě své klady, bohužel to ale nebyla zdaleka taková jízda, v jakou jsme doufali, a vytáhnout osm nějakým způsobem speciálních momentů by asi byl dost bolestivý proces. Takže ne, následující žebříček se bude skládat ze všech dosavadních sólovek, jo, a taky dopředu říkám, že jsem se fakt snažil být fér. Nekecám. #sorryluke

8. Fightin´ in the Rain

Iron Fist S01E12 – Bar the Big Boss

Pro Colleen Wing jsem měl vždycky slabost. A tím vždycky myslím od chvíle, kdy jsem si při sledování Iron Fista uvědomil, že Danny je nesympatický fracek a seriál, včetně jeho bojových scén, táhne kupředu tahle mladá učitelka bojových umění s jedním hodně temným tajemstvím. Scéna „žák se stává mistrem“, z předposlední epizody je pak krásnou ukázkou toho, jak pár kapek dokáže cokoliv udělat hrozně cool.

7. Defenders Assemble

The Defenders S01E03 – Worst Behavior

První a poslední zástupce nevydařené týmovky. Slibný akční rozjezd jinak nepochopitelně málo epického a definitivně proklatě málo osudového srazu kompletní čtveřice hrdinů z ulice. Scénář je spojil moc hezky, o to víc mrzí, že k vrcholu téhle minisérie došlo už na konci třetí epizody.

6. První pusa

Daredevil S02E04 – Penny and Dime

Jak moc jsem ztracený, když na šesté místo řadím první pusu s Karen? Na tomhle místě mohl klidně být brutální pan Fisk (je jako další), krvavé peklo s Punisherem, srdceryvná rozlučka s Elektrou, sex s Elektrou, další rozlučka s Elektrou, heist akce s Elektrou, nebo… nejspíš víte, kam tím směřuju. Pointou je, že nic z toho tady není, protože tvůrci zase jednou sáhli po kapkách a tentokrát pod ně umístili Matta, Karen a zhruba taaaaaakhle moc sexuálního napětí. Notak, kiss her!

5. Brutální pan Fisk

Daredevil S01E04 – In the Blood

Wilson Fisk aka Kingpin byl a dodnes je nejlepším hraným záporákem od Marvelu, není tedy divné, že jsem si dlouho nemohl vybrat, jaká scéna s ním byla nejlepší. Zírání na obraz? Zírání na zeď? Pošťuchovačka s Punisherem? Večeře při explozích? Příběh o Samaritánovi? Nebo finální bitka s Daredevilem? Bylo to fakt náročné, nakonec jsem ale zvolil první náznak té ohromné fyzické síly a obecné brutality, kterou Fisk v první sérii Daredevila disponoval. Kdo se po tomhle milém vyřizování účtů o našeho hlavního hrdinu alespoň trochu nezačal obávat, ten nemá srdce zhruba do takové míry, jako Anatoly nemá hlavu.

4. Randění s Elektrou

Daredevil S02E05 – Kinbaku

Elektra to měla dost podobné, jako nahoře pan Fisk. Plno fantastických scén, jak akčních, tak dramatických, nakonec jsem však chytře zvolil sérii flashbacků, v nichž jsme se vraceli do časů, kdy spolu Matt a Elektra poprvé randili. Tyhle krátké scény měly všechno, od chemie, hlášky, akci, až po jasný kontext toho, jak byl jejich vztah toxický a odjakživa předurčený k fatálnímu konci. Mnou zvolený příklad tohle myslím ilustruje velmi dobře.

3. Killgrave na policejní stanici

Jessica Jones S01E07 – Top Shelf Perverts

Před finální dvojicí si dáme odpočinek od Daredevila a přesuneme se k Jessice Jones. Ta mi jako celek nepřišla tolik zajímavá, jako spoustě dalších lidí. Téma kontroly a vypořádávání se s traumatickými událostmi bych si asi dokázal představit zpracované i líp, rozhodně však nehodlám předstírat, že scéna s Killgravem na policejní stanici, kterého si tak nádherně vychutnával božský David Tennant, nebyla naprosto famózní. Protože byla. A jsem upřímně rád, že se Tennant vrátí i ve druhé sérii.

2. Chodba

Daredevil S01E02 – Cut Man

No, co jiného by tady asi mohlo být než moment, který obyčejný comics posunul k seriálové špičce? Jedna scéna, jeden záběr, jeden nesmírně intenzivní boj o záchranu malého chlapce. Esence hrdinství, parádní ukázka charakteru a taky mistrovské řemeslo. Co víc si sakra přát?

1. Punisher nám láme srdce

Daredevil S02E04 – Penny and Dime

Je to jen mnou, nebo je čtvrtá epizoda druhé řady Daredevila fakticky jednou z nejlepších seriálových epizod vůbec? Věci jako sexy představení Elektry, pusa v dešti s Karen a hlavně finále prvního aktu Punishera tady tvůrci zkombinovali takovým způsobem, že je z hlavy už jen tak nevyženete, a to se přitom pořád jednalo o pouhý začátek. Každopádně k Punisherovi – Jon Bernthal se pro tu roli nejspíš narodil, paradoxně nejsilnější moment ale nepřišel ve finále, kdy oblékl kostým a vyrazil do ulic. Nope. Nejsilnější moment přišel ve chvíli, kdy byl těsně před smrtí a nebýt toho, že ho Daredevil zachránil a odtáhl na blízký hřbitov, bylo by nejspíš po něm. Bylo to pak právě tady, kde došlo na první chlapácké slzičky, protože když Frank s hlasem nakřáplého Jona Bernthala začne vyprávět o návratu domů, o své malé holčičce a jak jí poslední noc jejího života nepřečetl pohádku… ty vole, to je prostě silný.

Takže závěr? Asi se budu opakovat, ale kdo tak ještě neučinil, rozhodně musí dohnat alespoň toho Daredevila. Obzvlášť druhá řada je Temný rytíř mezi seriály, a to si jednoduše nechcete odpírat. No a jak byste ten žebříček poskládali vy? Dejte vědět v diskuzi. Ale rychle, zima už je skoro tady.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace