Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Hra o trůny: S07E07

příspěvky 41 - 55 Napsat příspěvek
Tak teď mi to nedá a taky se vyjádřím ;)

Podle mě se to moc hrotí. Takhle, většinu knih jsem nečetl a stejně bych si ty detaily už nepamatoval. Viděl jsem každej díl, ale nesjíždím to před každou sezónou, takže nevím. ALE imho musím souhlasit v zásadě s redakcí.

Oproti minulýmu dílu návrat k starýmu dobrýmu GOT. Myšleno tak, že si dali čas na dialogy, Cersei a okolí si to prostě dávali. Dokonce sem se fakt chvíli lekl ve spojitosti s Jamiem.

Možná se ty dialogy mohly zdát tlačené a vůbec, taky jsem měl prvních pár minut trošku ten pocit, ale myslím, že to bylo spíš tím očekáváním a taky zklamáním z 6. epizody. Jednoduše mně osobně chvíli trvalo než jsem přijal, že jsme zase v GOT, které dává nějaký smysl a má hlavně hloubku.

Jasně, že je to čímdál víc mainstream a není se čemu divit. Viděli jste ratingy téhle epizody? Skoro dvojnásobné oproti poslednímu dílu minulé série!

Ano drak a jeho působení na zeď může být překvapivý, ale je třeba si uvědomit, že od Tolkiena až nevím kam byly draci vesměs magická stvoření, která poměrně snadno lámala jinou mocnou magii, jednoduše mocná stvoření. Tzn. zde zlomil nejenom magii, o které mluvil Bejen,
ale i zeď. Když můžou v Hobitovi chtít zničit draka v peci, tak tohle mi přijde ještě ok:) Spíš mi přijde relevantní otázka, co mi říkal kámoš. Jakej měl Noční král teda plán se zdí? Od počátku věděl,
že si ochočí draka? Putoval na zeď a určitě musel mít plán jak se přes ní dostane, ale snad nevěděl,
že Dany přiletí a on si od ní půjčí dráčka, ne? Já teda doufám, že aspoň naznačí, že má nějaké jasnozřivé vlastnosti, aby se tohle vysvětlilo.


Celkově jsem to bral ale hodně pocitově. Líbily se mi zvraty, líbily se mi dialogy a moc se mi líbilo, že když přišlo na vyvrcholení, tak to fakt ve mně vyvolávalo emoce.

Já se tedy na poslední sérii budu dost těšit. Sice trochu skepticky, protože budou mít málo dílů a v této sérii to místy trošku dřelo, ale asi nebudu z těch, který budou řešit vše do detaily. To bych pak musel třeba řešit jak se vůbec Sam dozvěděl o tom sňatku, když to předtím přešel, vůbec si toho nevšímal a vypadalo to, že si toho vůbec nevšiml, že? Ale za chvíli tu můžeme začít řešit, proč Froda do Mordoru neposlali na orlech :D
22189
Tak teď mi to nedá a taky se vyjádřím *;)* Podle mě se to moc hrotí. Takhle, většinu knih jsem nečetl a stejně bych si ty detaily už nepamatoval. Viděl jsem každej díl, ale nesjíždím to před každou sezónou, takže nevím. ALE imho musím souhlasit v zásadě s redakcí. Oproti minulýmu dílu návrat k starýmu dobrýmu GOT. Myšleno tak, že si dali čas na dialogy, Cersei a okolí si to prostě dávali. Dokonce sem se fakt chvíli lekl ve spojitosti s Jamiem. Možná se ty dialogy mohly zdát tlačené a vůbec, taky jsem měl prvních pár minut trošku ten pocit, ale myslím, že to bylo spíš tím očekáváním a taky zklamáním z 6. epizody. Jednoduše mně osobně chvíli trvalo než jsem přijal, že jsme zase v GOT, které dává nějaký smysl a má hlavně hloubku. Jasně, že je to čímdál víc mainstream a není se čemu divit. Viděli jste ratingy téhle epizody? Skoro dvojnásobné oproti poslednímu dílu minulé série! Ano [spoiler]drak a jeho působení na zeď může být překvapivý, ale je třeba si uvědomit, že od Tolkiena až nevím kam byly draci vesměs magická stvoření, která poměrně snadno lámala jinou mocnou magii, jednoduše mocná stvoření. Tzn. zde zlomil nejenom magii, o které mluvil Bejen, ale i zeď. Když můžou v Hobitovi chtít zničit draka v peci, tak tohle mi přijde ještě ok*:)* Spíš mi přijde relevantní otázka, co mi říkal kámoš. Jakej měl Noční král teda plán se zdí? Od počátku věděl, že si ochočí draka? Putoval na zeď a určitě musel mít plán jak se přes ní dostane, ale snad nevěděl, že Dany přiletí a on si od ní půjčí dráčka, ne? Já teda doufám, že aspoň naznačí, že má nějaké jasnozřivé vlastnosti, aby se tohle vysvětlilo.[/spoiler] Celkově jsem to bral ale hodně pocitově. Líbily se mi zvraty, líbily se mi dialogy a moc se mi líbilo, že když přišlo na vyvrcholení, tak to fakt ve mně vyvolávalo emoce. Já se tedy na poslední sérii budu dost těšit. Sice trochu skepticky, protože budou mít málo dílů a v této sérii to místy trošku dřelo, ale asi nebudu z těch, který budou řešit vše do detaily. To bych pak musel třeba řešit [spoiler] jak se vůbec Sam dozvěděl o tom sňatku, když to předtím přešel, vůbec si toho nevšímal a vypadalo to, že si toho vůbec nevšiml, že? [/spoiler] Ale za chvíli tu můžeme začít řešit, proč Froda do Mordoru neposlali na orlech *:D*
0 0
reagovat

Darkray

Hele nečetl jsem celej ten spam, ale to, že něco v seriálu nebylo poukázaný od začátku neznamená, že to nemůžou odhalit jako twist po sedmi letech. O to je to lepší, ne? Hlavně teda v případě Malíčka pak nemám nejmenší problém uvěřit, že by toho byl schopnej, ale co víc, navíc to i dává naprostý smysl. Poprava Malíčka, včetně toho zrcadlení se zradou Neda v první sérii bylo zpracovaný parádně. Jestli něco, tak mohli do scénáře líp zapracovat plány Aryi a Sansy odhalit Malíčka společně, jenže to už souvisí s mým celkovým problémem, a tím je proklatě unáhlené rozhodnutí zkrátit řadu jen na sedm epizod.

Takže Malíček za mě v klidu, a to jsem v redakci jednoznačně nejkritičtější. Problémy vidím spíš jinde a v recenzi se na ně taky rozhodně dostane, neboj ;)
22188
Hele nečetl jsem celej ten spam, ale to, že něco v seriálu nebylo poukázaný od začátku neznamená, že to nemůžou odhalit jako twist po sedmi letech. O to je to lepší, ne? Hlavně teda v případě Malíčka pak nemám nejmenší problém uvěřit, že by toho byl schopnej, ale co víc, navíc to i dává naprostý smysl. Poprava Malíčka, včetně toho zrcadlení se zradou Neda v první sérii bylo zpracovaný parádně. Jestli něco, tak mohli do scénáře líp zapracovat plány Aryi a Sansy odhalit Malíčka společně, jenže to už souvisí s mým celkovým problémem, a tím je proklatě unáhlené rozhodnutí zkrátit řadu jen na sedm epizod. Takže Malíček za mě v klidu, a to jsem v redakci jednoznačně nejkritičtější. Problémy vidím spíš jinde a v recenzi se na ně taky rozhodně dostane, neboj *;)*
Darkray
0 0
reagovat

Spooner

To že Maliček naplánoval vraždu Brana začali budovat až v téhle serii, při prvním setkání Brana a Malička, jinsk o tom v seriálu není ani věta, ani náznak kromě této scény. Navíc zo ani nedává smysl, protože to nemohl vědět co se stalo Branovi, než se to dozvěděl vrah už byl po smrti, teda v knížce. V seriálu má Maliček nadpřirozené schopnosti jasnozrivosti a teleportace (možná toho vraha teleportoval na Zimohrad, třeba se dočkáme i flashbacku)

Prostě sorry, ale je to ještě větší blbost, jak všechny ostatní blbosti v předešlým díle.
22187
To že Maliček naplánoval vraždu Brana začali budovat až v téhle serii, při prvním setkání Brana a Malička, jinsk o tom v seriálu není ani věta, ani náznak kromě této scény. Navíc zo ani nedává smysl, protože to nemohl vědět co se stalo Branovi, než se to dozvěděl vrah už byl po smrti, teda v knížce. V seriálu má Maliček nadpřirozené schopnosti jasnozrivosti a teleportace (možná toho vraha teleportoval na Zimohrad, třeba se dočkáme i flashbacku) Prostě sorry, ale je to ještě větší blbost, jak všechny ostatní blbosti v předešlým díle.
Spooner
0 0
reagovat

DarkrayCZ

Jak říkám, detaily si už fakt nepamatuju, ale mám za to, že během seriálu už bylo někde silně naznačený, i když teď už ti fakt nevypátrám v palici kde. Já osobně už měl fakt, že za tím stál Malíček opravvdu za hotovou věc a tady mě to nijak nepřekvapilo. A ty sprostý dialogy fungujou imho pořád stejně a vynucený mi nepřijdou. Ale v tomhle případě fakt platí sto lidí, sto chutí, takže přít se o to nehodlám ;)
22186
Jak říkám, detaily si už fakt nepamatuju, ale mám za to, že během seriálu už bylo někde silně naznačený, i když teď už ti fakt nevypátrám v palici kde. Já osobně už měl fakt, že za tím stál Malíček opravvdu za hotovou věc a tady mě to nijak nepřekvapilo. A ty sprostý dialogy fungujou imho pořád stejně a vynucený mi nepřijdou. Ale v tomhle případě fakt platí sto lidí, sto chutí, takže přít se o to nehodlám *;)*
DarkrayCZ
0 0
reagovat
Musim suhlasit s darkrayom. Uz to nie je to stare krasne GOT kde som nevedel co sa stane, kto chcipne. Minuly diel kecal malicek o tom ako prehrava v hlave vsetky moznosti aby ho nic neprekvapilo a spadne do obvious pasce. Tie dialogy, Hora, Jon, Tyrion na facepalm
22185
Musim suhlasit s darkrayom. Uz to nie je to stare krasne GOT kde som nevedel co sa stane, kto chcipne. [spoiler]Minuly diel kecal malicek o tom ako prehrava v hlave vsetky moznosti aby ho nic neprekvapilo a spadne do obvious pasce. Tie dialogy, Hora, Jon, Tyrion na facepalm[/spoiler]
0 0
reagovat

Spooner WTF

Ještě dodám, že tu dyku měl Robert.
22184
Ještě dodám, že tu dyku měl Robert.
Spooner WTF
0 0
reagovat

MARTASLJ19

Nespoileruj mi Twin peaks. Zbyvaj mi poslední 2 díly 2. série a hned jdu na 3.
22183
Nespoileruj mi Twin peaks. Zbyvaj mi poslední 2 díly 2. série a hned jdu na 3.
MARTASLJ19
0 0
reagovat

Spooner WTF

Kdy to tam prosimte bylo řečeno? To až teď si vymysleli. A jak naradu Malička když byl v Králově přístavišti a Joffrey na Zimohradu a proč by mu to sakra radil? Navíc to byla Joffreyho iniciativa.Prostě pomsta.
A ty dialogy byli vždycky, ale teď to nylo strašně nucený a rádoby cool.
22182
Kdy to tam prosimte bylo řečeno? To až teď si vymysleli. A jak naradu Malička když byl v Králově přístavišti a Joffrey na Zimohradu a proč by mu to sakra radil? Navíc to byla Joffreyho iniciativa.Prostě pomsta. A ty dialogy byli vždycky, ale teď to nylo strašně nucený a rádoby cool.
Spooner WTF
0 0
reagovat
A zase čekat :(
22181
A zase čekat *:(*
0 0
reagovat
A ja vám poviem dačo lepšie: DALE COOOOOOOPER IS BACK!!!!!!!!!!!!!!!

link
22180
A ja vám poviem dačo lepšie: DALE COOOOOOOPER IS BACK!!!!!!!!!!!!!!! https://www.youtube.com/watch?v=6eynMq0_uAw
0 0
reagovat

DarkrayCZ

Tak já nevím, ale sprostý dialogy o penise apod., jak ty zmiňuješ, byly v GoT vždycky a nepřijde mi, že by se jejich počet nyní nějak závratně zvýšil. Stačí si vzpomenout zrovna na dialogy Tyriona s Bronnem či samotný Bronnovy prupovídky z předešlých řad. Tyhle věci tam prostě byly vždycky a nikdy to nikomu nevadilo. Až do teď. Zvláštní.
Ad. Malíček
Detaily si už samozřejmě za těch 7 sezón nepamatuju, ale že měl Malíček podíl na Branově pokusu o vraždu, bylo řečeno už v některé z předešlých sezón, pokud si správně pamatuji. Takže to teď rozhodně nebylo nic šokujícího či vynuceného.Vraha sice poslal Joffrey, ale právě na radu Malíčka a možná že mu poskytl i tu dýku, ale to už si fakt nepamatuji. A pak zalhal samozřejmě o tom, že Tyrionova. Tohle už tam bylo řečený zkrátka dřív.
22179
Tak já nevím, ale sprostý dialogy o penise apod., jak ty zmiňuješ, byly v GoT vždycky a nepřijde mi, že by se jejich počet nyní nějak závratně zvýšil. Stačí si vzpomenout zrovna na dialogy Tyriona s Bronnem či samotný Bronnovy prupovídky z předešlých řad. Tyhle věci tam prostě byly vždycky a nikdy to nikomu nevadilo. Až do teď. Zvláštní. Ad. Malíček [spoiler]Detaily si už samozřejmě za těch 7 sezón nepamatuju, ale že měl Malíček podíl na Branově pokusu o vraždu, bylo řečeno už v některé z předešlých sezón, pokud si správně pamatuji. Takže to teď rozhodně nebylo nic šokujícího či vynuceného.Vraha sice poslal Joffrey, ale právě na radu Malíčka a možná že mu poskytl i tu dýku, ale to už si fakt nepamatuji. A pak zalhal samozřejmě o tom, že Tyrionova. Tohle už tam bylo řečený zkrátka dřív.[/spoiler]
DarkrayCZ
0 0
reagovat

Spooner WTF

Dialogy jako za starých časů? Myslíš ty debaty o penisech nebo jak jsou všichni v prdeli anebo ty dialogy šustici papírem? Jen pár dialogů se povedlo.
A intriky na Zimohradu vrcholí? Myslíš to jak Malíček ze sebe udělal totálního idiota a jak z něho ještě udělali iluminata kterej může za všechno? přitom

o Branove pádu se nemohl včas dozvědět, aby na něho poslal vraha, přitom ani neměl důvod. Neda zradil jen proto že se zachoval čestně/díky němu zařval tisíce lidí ve válce pěti králů. Maliček, Renley a další mu navrhli ať unese Cersei a Joffreyho, ale nebylo to čestné, tsk to neudělal. Mmch v knížce na Brana poslal vraha Jiffrey, protože Bran porazil Tommena v treninkovim souboji na Zimohradu. Joffrey tu dyku ukradl otci Robertovi kterej tu dyku vyhrál od Malíčka.

Jako Malicek je haj*l ale to co z něho udělali a ještě z jeho původního charakteru je hrůza.

Mezi Jonem a Daenerys pořád žádná chemie.

Bran
vidí vsechno, ale že je Malicek chce postvat proti sobě řekne až po nějaké době a taky neví proč Sam přišel zpátky k Jonovi a asi tři věty předtím mu řekl že ví všechno



Jaime a Cersei super, Cersei a Tyrion super, Theon a Jon ušlo, Hora a Ohař strašně vynucený.
Pád zdi ušel.



Zklamání a pro fanoušky knih a nejen knih ale i pro ty co chtějí inteligentní seriál (vemte si takového Hannibala, tam je skoro každý dialog famózní a postavy jsou neuvěřitelně propracované o příběhu ani nemluvě, ale ten se srovnávat nedá) je to průs*r.

Sice i přes všechny mé výtky je tato epizoda docela fajn - 70% některé scény se fakt povedli.
22178
[spoiler]Dialogy jako za starých časů? Myslíš ty debaty o penisech nebo jak jsou všichni v prdeli anebo ty dialogy šustici papírem? Jen pár dialogů se povedlo. A intriky na Zimohradu vrcholí? Myslíš to jak Malíček ze sebe udělal totálního idiota a jak z něho ještě udělali iluminata kterej může za všechno? přitom o Branove pádu se nemohl včas dozvědět, aby na něho poslal vraha, přitom ani neměl důvod. Neda zradil jen proto že se zachoval čestně/díky němu zařval tisíce lidí ve válce pěti králů. Maliček, Renley a další mu navrhli ať unese Cersei a Joffreyho, ale nebylo to čestné, tsk to neudělal. Mmch v knížce na Brana poslal vraha Jiffrey, protože Bran porazil Tommena v treninkovim souboji na Zimohradu. Joffrey tu dyku ukradl otci Robertovi kterej tu dyku vyhrál od Malíčka. Jako Malicek je haj*l ale to co z něho udělali a ještě z jeho původního charakteru je hrůza. Mezi Jonem a Daenerys pořád žádná chemie. Bran vidí vsechno, ale že je Malicek chce postvat proti sobě řekne až po nějaké době a taky neví proč Sam přišel zpátky k Jonovi a asi tři věty předtím mu řekl že ví všechno Jaime a Cersei super, Cersei a Tyrion super, Theon a Jon ušlo, Hora a Ohař strašně vynucený. Pád zdi ušel. Zklamání a pro fanoušky knih a nejen knih ale i pro ty co chtějí inteligentní seriál (vemte si takového Hannibala, tam je skoro každý dialog famózní a postavy jsou neuvěřitelně propracované o příběhu ani nemluvě, ale ten se srovnávat nedá) je to průs*r. Sice i přes všechny mé výtky je tato epizoda docela fajn - 70% některé scény se fakt povedli.[/spoiler]
Spooner WTF
0 0
reagovat

BlackAdder

Taky se nad tím pozastavuju, je to hrozná berlička. Ale já to beru optimisticky, alespoň se nemusím nejspíš 2 roky těšit, teď mě zajímá hlavně jak to skončí a jestli tam bude nějaká dobrá bitva.

Na knihu se sice těším, ale ta nemá žádnej termín, takže moje těšení je docela utlumené.
22177
Taky se nad tím pozastavuju, je to hrozná berlička. Ale já to beru optimisticky, alespoň se nemusím nejspíš 2 roky těšit, teď mě zajímá hlavně jak to skončí a jestli tam bude nějaká dobrá bitva. Na knihu se sice těším, ale ta nemá žádnej termín, takže moje těšení je docela utlumené.
BlackAdder
0 0
reagovat
Spokojenost. Velmi povedené zakončení sedmé řady. Epizoda mám spoustu napínavých momentu a krásných scén a trochu zamrzí, že jsou některé zbytečně tlačené dopředu. Setkání všech stran je parádní, skvělý rozhovor Cersei s Tyrionem a pak i s Jaimem(jedna z nejlepších scén epizody), smyslu plné zakončení linky ze Zimohradu. Jediné co mě zklamalo byl Theonův souboj, a způsob jakým byla podaná Branova vize. Silná a napínavá epizoda, která sice není bezchybná, ale je hodně kvalitní. 9/10
22176
Spokojenost. Velmi povedené zakončení sedmé řady. Epizoda mám spoustu napínavých momentu a krásných scén a trochu zamrzí, že jsou některé zbytečně tlačené dopředu. Setkání všech stran je parádní, skvělý rozhovor Cersei s Tyrionem a pak i s Jaimem(jedna z nejlepších scén epizody), smyslu plné zakončení linky ze Zimohradu. Jediné co mě zklamalo byl Theonův souboj, a způsob jakým byla podaná Branova vize. Silná a napínavá epizoda, která sice není bezchybná, ale je hodně kvalitní. 9/10
0 0
reagovat
Takže si to shrňme: kdyby nepřiletěla na sever, tak je veškeré lidstvo v pohodě?
jo a nevěděl jsem, že napalm nebo led? nebo co to vlastně chrlí ten drak, má takovej účinek na kámen. za tenhle účinek by se nemusela stydět ani atomovka
22175
Takže si to shrňme: kdyby nepřiletěla na sever, tak je veškeré lidstvo v pohodě? jo a nevěděl jsem, že napalm nebo led? nebo co to vlastně chrlí ten drak, má takovej účinek na kámen. za tenhle účinek by se nemusela stydět ani atomovka
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se