Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Helen Mirren si zahraje carevnu


ikona
Sam.Vimes
helen mirrenkaterina velika
Oskarová herečka ztvární hlavní roli v lákavé historické minisérii. 

Teprve před chvílí jsme se dozvěděli, že do druhé řady oceňovaných Sedmilhářek míří Meryl Streep a už je tu další zpráva o seriálu s oskarovou dámou, tentokrát ovšem z britských ostrovů. Do televize se (nikoliv poprvé) podívá Helen Mirren, zahraje si hlavní roli v čtyřdílné minisérii o Kateřině Veliké. Po britských královnách Alžbětě I. a Alžbětě II. si tedy do filmografie připíše i asi nejznámější ruskou carevnu, jež vládla v druhé polovině 18. století.


Minisérie se má zaměřovat především na pozdější roky jejího panování a na milenecký vztah s Grigorijem Potěmkinem (ano, to je ten s těmi příslovečnými vesnicemi). Projekt vzniká ve spolupráci stanic BBC a Sky, z producentské pozice se na ní podílí i samotná Helen Mirren. O scénáře se postará Nigel Williams, jenž pro Helen napsal už dvoudílnou minisérii Královna Alžběta, a režie se ujme Phillip Martin, který dělal třeba na Wallanderovi nebo The Crown. Mám pocit, že tady se přinejmenším v hereckých kategoriích budou ceny jenom sypat.

---

Vytáhni v hospodě: Helen Mirren má sama ruské kořeny. Narodila se jako Helen Mironoff a teprve později její otec pozměnil rodinné jméno na angličtější Mirren.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace