Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Luke Cage končí!


ikona
Spooner
iron fistdaredevildefendersjessicajonesluke cagemarvelnetflix
Po Iron Fistovi to balí druhý comicsový hrdina. A situace Netflixu a Marvelu se čím dál více komplikuje. 

Sakra, to je ale fofr. Je to teprve týden, co jsem se malinko rozepsal o zrušení comicsového Iron Fista a aktuální situaci marveláckých seriálů na Netflixu, a už je všechno zase naprosto jinak. I přes všechny predikce totiž na Netflixu končí další člen Defenders, Luke Cage. A zatímco zaříznutí Iron Fista se nikdo zase tolik nedivil, v případě ranaře z Harlemu je to dost velký šok. Cage totiž patřil mezi nejúspěšnější značky spolupráce Netflixu a Marvelu. První řada byla dokonce sledovanější, než obě série Daredevila a ani druhá sezóna za těmito čísly podle neoficiálních údajů tolik nezaostávala. Ještě minulý týden se navíc s jistotou říkalo, že oficiální odklepnutí další série je na spadnutí. Nakonec je ovšem situace zcela jiná a z jasného hitu se najednou stal nečekaný odpadlík. Proč?

 

Podle všeho za to mohou staré dobré kreativní rozepře, které tentokrát zašly do bodu, z něhož už nebylo návratu. Scenáristé totiž na scénáři pro další řadu pracovali v podstatě půl roku, jejich práce se ovšem neslučovala s ideou a doporučením jak od Netflixu, tak od Marvelu, kteří žádali razantní přepsaní. S těmito scénáři však měli podle všeho zase problémy někteří producenti a situace se nadále vyostřovala. Napětí pak vyvrcholilo v uplynulých dnech, zaznívaly dokonce hlasy o změně tvůrčího týmu a jelikož se žádná z mnoha stran nedokázala ani po měsících dohodnout na kompromisu, rozhodli se všichni scenáristicky komplikovaný projekt nadobro smést ze stolu. Což je vzhledem k tomu, jak slušnou základnu fanoušků Cage měl, i přesto docela šok.

Jenže za tvůrčími neshodami se samozřejmě schovává mnohem víc a pravdou zůstává, že Marvelu a Netflixu se toto zrušení bohužel trochu hodí do krámu. Rozpočet comicsových seriálů totiž kvůli natáčení v ulicích New Yorku není vůbec malý a internetovému gigantovi se údajně možná přestalo líbit, že vyhazuje tolik peněz za projekt, který v podstatě ani nevlastní. Aby se jim proto neprůstřelný borec začal vyplácet, musel by svou sledovanost ještě zlepšit, což se mu ovšem i přes vysoká čísla bohužel nepodařilo. Netflix si tak z finančního hlediska asi malinko oddechne. Čím dál více se pak samozřejmě začíná mluvit o tom, že Marvel těmito kroky ruší své projekty na ostatních platformách, aby je mohl přesunout na chystanou streamovací službu od Disneyho. Nebo této službě alespoň nedělat přímou konkurenci. Zatímco se vzkříšením Iron Fista se totiž údajně stále počítá, a čím dál více to vypadá právě na nové dobrodružství u Disneyho, Cage je podle všeho definitivně mrtev a s jeho dalším využitím se nepočítá.

 

Jak to tedy vypadá se zbylými seriály? No, zatímco minulý týden jsem to viděl ještě pozitivně, po Lukově konci se už i já začínám docela bát. Můj předpovídaný konec Jessicy Jones po třetí sezóně totiž začíná být čím dál více pravděpodobný. Po jejím natočení totiž od seriálu odchází showrunnerka Melissa Rosenberg a vzhledem k očekávaným propadům ve sledovanosti po té letošní nudě to i tady vidím čím dál jasněji na zaříznutí. A já se fakt začínám bát i o dva nejlepší hrdiny z této stáje, Punishera a Daredevila. Aktuálně startující třetí řada slepého bojovníka má sice zase skvělé ohlasy (naše první dojmy budou již brzy) a Netflix se ještě před pár týdny dušoval, že s ním počítá ještě na několik dalších let, v aktuální situaci si už však nemůžeme být jisti ničím. Společně s Punisherem má sice Daredevil nejsilnější fanouškovskou základnu, hodně ale bude evidentně záležet na sledovanosti. A také na tom, jak moc si začne Disney dupat. Já fakt doufám, že minimálně Matt Murdock a Frank Castle nám na Netflixu ještě nějaký pátek vydrží a celá tato comicsová štace neskončí i kvůli zákulisním tahanicím smutným krachem.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace