Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálový výhled do roku 2019 - část první


ikona
Redakce
2019seriályvýhled
Na jaké seriálové novinky se v letošním roce můžeme těšit? 

Ohlížení za rokem 2018 už máme za sebou, takže je čas podívat se co nás na seriálovém poli čeká letos. Během prvních dní nového roku už stihl začít seriál Sex Education s Gillian Anderson a Deadly Class sice začíná až tento týden, ale pilotní díl je už nějakou dobu zveřejněný i zrecenzovaný. V seznamu vyhlížených novinek nám zůstaly rovnou dva kousky z loňského články, jež jsme zkrátka očekávali dříve. A zase chybí třeba seriálový Soudce Dredd (Mega City One: Judge Dredd), o kterém se už asi rok a půl jen mluví nebo The Eddy, hudební minisérie z prostředí jednoho pařížského klubu od režiséra Whiplash Damiena Chazella. Ta totiž pravděpodobně nestihne premiéru dřív než začátkem dalšího roku.

Batwoman

Začneme zlehka, Batwoman je novým přírůstkem ke komiksovému univerzu na CW čítajícímu Arrow, Flashe a další. Titulní roli hraje Ruby Rose z druhého Johna Wicka a již si odbyla (ne-úplně-přesvědčivou) premiéru v posledním cross-overu Elseworlds. Kate Kane je tady sestřenicí Bruce Waynea, jenž před několika lety zmizel, a ona chrání Gotham v jeho nepřítomnosti. Batwoman věříme pravděpodobně nejméně z tohoto seznamu, ale kvůli Ruby Rose a netopýří tematice mu přinejmenším šanci určitě dáme a třeba z toho bude fajn oddechová komiksovka. Rozhodně lepší než chystaný prequel o Alfredovi. (Sam.Vimes)


Carnival Row

Na Carnival Row jsme se těšili už loni, ale marně. A ani letos vlastně nevíme nic moc nového a viděli jsme jen pár fotek z placu. Městská fantasy, kde se vyšetřují vraždy v komunitě nadpřirozených bytostí, ale zní zatraceně lákavě, tím spíš že se kolem projektu motal i Guillermo del Toro. Hlavní roli detektiva hraje Orlando Bloom a těšit se můžeme i na Caru Delevingne, navíc se natáčelo u nás (v Praze), tak třeba uvidíme i známé lokace. (Sam.Vimes)

Catch-22

Letošní rok pak bude ideální i pro středoškoláky, kteří si budou potřebovat doplnit čtenářský deník. Na streamovací službu Hulu totiž míří adaptace legendární knihy Hlava XXII od Josepha Hellera. Válečné útrapy vojína Yossariana, jenž by se i přes absurdní titulní nařízení rád dostal z války zpátky domů, si pak vzal pod svou záštitu sám George Clooney, jenž je nejen hlavním producentem, ale v minisérii si také zahraje a částečně ji zrežíruje. A už on sám je pádný důvod k tomu přidat tento kousek mezi očekávané novinky roku. Kromě něj se ovšem v minisérii objeví také bývalý Dr. House Hugh Laurie a Kyle Chandler. Solidní zvědavost. (Spooner)

Good Omens

Již druhý projekt, který jsme ve výhledu měli i před rokem - adaptace románu Dobrá znamení, který společně napsali Terry Pratchett a Neil Gaiman. Jde o humornou fantasy o nadcházejícím konci světa, která se točí jednak kolem malého antikrista a jednak kolem dvojice anděla a démona, kteří si na život na Zemi zvykli asi trochu víc než měli a teď se jim armageddon moc nehodí do krámu. O zfilmování se jednalo už dlouho, Terry se ho bohužel nedožil, ale Neil napsal scénáře ke všem epizodám a celý projekt má pod palcem i jako showrunner. První ukázy vypadají slibně a stejně jako loni platí, že pro mě osobně jde o nejočekávanější novinku. (Sam.Vimes)

 
His Dark Materials
 
Zlatý kompas to s Nicole Kidman a Danielem Craigem zkoušel před 12 lety v kině, místo velkého fantasy hitu ovšem přišel propadák a dalších dílů jsme se nedočkali. Potenciál knižní trilogie Jeho temné esence od Philipa Pullmana je ovšem tak obrovský, že se BBC rozhodla pro seriálový reparát. A nutno říct, že docela epický. Režie seriálu se totiž ujme oscarový Tom Hopper, režisér Královy řeči či Bídníků a obsazení je neméně lákavé. Hlavní hrdinku Lyru si totiž zahraje Dafne Keen aka malá drsňačka z Logana a záda jí bude krýt James McAvoy s Ruth Wilson z Luthera. Zkrátka hodně nadějných jmen a jako fanoušek knižních předloh doufám, že tentokrát už to opravdu vyjde. (Spooner)

I Am The Night

Minisérie od Patty Jenkins (Wonder Woman) vypráví o mladé ženě (India Eisley), která společně s novinářem (Chris Pine) pátrá po minulosti své rodiny a při tom začne rozkrývat případ vraždy Černé Dahlie. Premiéry se dočkáme již během ledna a podle traileru bychom snad neměli být výsledkem zklamáni. (Sam.Vimes)


Too Old To Die Young

Musím se přiznat, že tvorba Nicolase Windiga Refna mě míjí i v jeho obecně chválených dílech, natož pak v těch novějších, nepříliš chválených. Jeho seriálový projekt Too Old To Die Young má ovšem tak fantastický trailer, kde je sled poutavých obrazů stříhán na off-beat, že mě to chtě nechtě láká. Refn osobně natočil všechny epizody a o ději zatím víme to, že se Miles Teller bude pohybovat v prostředí losangeleského podsvětí plného gangsterů, drogových dealerů a zabijáků. (Sam.Vimes)


The Boys

Nových komiksovek se chystá spousta, vyjma Batwoman jsme si ale do našeho výběru zvolili spíše ty méně konvenční. The Boys (v češtině vyšlo jako Banda) jsou podvratným komiksem od Gartha Ennise (autor Preachera) ze světa superhrdinů, kde elitní jednotka CIA (právě titulní Banda) dohlíží na jejich chování a jakmile se pláštěnkáři začnou chovat nezodpovědně, přistřihnou jim křidýlka. Na seriálu pracují Seth Rogen a Evan Goldberg, kteří s adaptováním Ennise mají zkušenosti již ze seriálového Preachera, a z obsazení uvidíme třeba Karla Urbana v roli Billyho Butchera. (Sam.Vimes)

The Loudest Voice in The Room

A nyní si dáme projekt, o němž jste možná vůbec neslyšeli, ale rozhodně bychom mu měli věnovat pozornost. Showtime totiž pro nás chystá luxusně vypadající minisérii The Loudest Voice In The Room, jež bude pojednávat o osobnosti Rogera Ailese. Značně kontroverzního ředitele a zakladatele Fox News si ve své první televizní štaci zahraje Russell Crowe. A aby bylo obsazení ještě více hvězdné, objeví se v projektu také Naomi Watts, Sienna Miller či Seth MacFarlane. Záštitu nad projektem pak má režisér oscarového novinářského dramatu Spotlight, Tom McCarthy. Žádný divácký hit asi nečekejme, scenáristicky vypiplanou dramatickou pecku snad ano. (Spooner)

The Mandalorian

Ve výčtu samozřejmě nemůže chybět hraný seriál ze světa Star Wars. Mandalorian by se měl odehrávat v období mezi šestou a sedmou epizodou a vyprávět o lovci odměn na okraji galaxie, kam nedosáhne vliv Nové republiky. Na seriálu pracuje Jon Favreau, rozpočet by prý měl být sto milionů dolarů na deset epizod a v hlavních rolích se objeví Pedro Pascal, Gina Carano, Nick Nolte, Giancarlo Esposito, Emily Swallow nebo Carl Weathers. (Sam.Vimes)

The Witcher

Henry Cavill je Zaklínač! Pro mě osobně největší bomba loňského roku. Jasně, první test footage s Cavillem pijícím elixír, kdy všichni byli namlsaní z parádního fan-artu od BossLogica, sice mnohé hatery ještě více utvrdila v tom, že se nenáviděný představitel Supermana na Geralta, legendárního zabijáka příšer, absolutně nehodí. Jenže test footage záběry jsou jedna věc, dlouhé měsíce příprav další, a výsledný produkt pak třetí. A nevím jak vy, ale já Netflixu hodlám dát alespoň ten kýžený "benefit of the doubt", protože jejich seriálová tvorba zatím byla vždy spíš hit než miss, za práva vysolili neuvěřitelné peníze a doposud prostě svoji Hru o trůny nenašli. Zaklínač je navíc pro seriál jako dělaný a já jsem vážně zvědavý, jak to bude ve finále celé vypadat. Potenciál je tu obří, a byť si to lidé odmítají přiznat, mnoho očekávanějších seriálů v letošním roce zkrátka nebude. (do_Od)

Top of The Morning

A cenu za nejhvězdněji obsazenou novinku získává… Top of the Morning. Ano, o chystaném komediálním seriálu od Apple se sice moc nemluví, má přitom slušné předpoklady stát se komediálním hitem.  V seriálu, jenž nás zavede do zákulisí natáčení ranní televizní show, se totiž objeví takové hvězdy jako Jennifer Anniston, Reese Witherspoon a Steve Carell! A to už jsou slušné důvody, abychom věnovali tomuto kousku pozornost. Produkce prý sice nejde úplně bez komplikací, měnil se showrunner a scénář se kvůli námitkám kravaťáků od Appleu musel malinko přepisovat. Doufejme ovšem, že to na projektu, do něhož “jablíčko“ investovalo opravdu nemalou částku, nebude znát. (Spooner)

Umbrella Academy

Adaptace komiksu od Gerarda Waye a Gabriela Bá vypráví o „dysfunkční rodině superhrdinů“ vychovaných tajemným miliardářem, aby mohli jednou zachránit svět. Tým se později rozpadnul, ale teď se dává znovu dohromady u příležitosti nevysvětlené smrti jejich adoptivního otce. V hlavních rolích se objeví třeba Ellen Page nebo Robert Sheehan z Misfits. (Sam.Vimes)

Watchmen

Precizní dekonstrukce superhrdinského subžánru od Alana Moorea a Davea Gibbonse se už dočkala filmové adaptace v roce 2009 v režii Zacka Snydera. Seriálovou verzi připravuje pro HBO Damon Lindelof (Lost Leftovers) a pořád není úplně jasné o čem přesně bude. Každopádně nemá jít o přímou adaptaci předlohy ani novějších prequelových Before Watchmen, zároveň by seriál prý měl respektovat události původní minisérie a ještě reflektovat současné dění, podobně jako Moore využil studenou válku. Tohle by se mohlo velmi snadno zvrtnout, takže doufáme že Lindelof ví co dělá. Každopádně si to nemůžeme nechat ujít. (Sam.Vimes)

 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace