Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku The Mandalorian: S01E03

příspěvky 1 - 13 Napsat příspěvek
dobrý napad s tymi westernami, stvorka na sedem statocnych zase ... dufam ze je cas na dolarovu trilogiu v 30 minutach, take dva rozhadane hutske klany by bola namka :) takto to ozaj moze fungovat, dostavame pomalicky pokracovanie firefly len to chce team do lode :)
24591
dobrý napad s tymi westernami, stvorka na sedem statocnych zase ... dufam ze je cas na dolarovu trilogiu v 30 minutach, take dva rozhadane hutske klany by bola namka :) takto to ozaj moze fungovat, dostavame pomalicky pokracovanie firefly len to chce team do lode :)
0 0
reagovat

M.a.t.t.

No, souboje v nových SW možná děj posouvají, ale je to děs běs. Jsou tam ty nejbrutálnější zápřahy jaké jsem kdy viděl. Okamžitá smrt pro toho kdo by je v boji prováděl. I podprůměrný šermíř by s nimi byl do tří vteřin hotov. Tohle nemůžu brát vážně. Ty v prequelech jsem mohl aspoň brát jako pohledné a přijatelné (i když výhrady bych našel), vzhledem k tomu, že je vede síla.
24584
No, souboje v nových SW možná děj posouvají, ale je to děs běs. Jsou tam ty nejbrutálnější zápřahy jaké jsem kdy viděl. Okamžitá smrt pro toho kdo by je v boji prováděl. I podprůměrný šermíř by s nimi byl do tří vteřin hotov. Tohle nemůžu brát vážně. Ty v prequelech jsem mohl aspoň brát jako pohledné a přijatelné (i když výhrady bych našel), vzhledem k tomu, že je vede síla.
M.a.t.t.
0 0
reagovat
Za mě teda zatím dobrý, sice je to na můj vkus až příliš přímočaré, ale má to tu správnou atmosféru a celkově mi to přijde jako dobrý první pokus o live seriál z tohoto univerza.

Jinak k zřejmě nekonečné debatě Lucasova éra vs Disney éra bych jen rád dodal, že těch lidí, kteří uznávají jen a pouze původní trilogii je podle mě minimum; já teda uznávám, že některé věci se v prequelech vážně nepovedly, ale nad druhou stranu nám ty prequely daly taky spoustu vynikajících věcí (Darth Maul, Mace Windu, závod kluzáků, zrod Vadera, pád Republiky apod.), takže je vážně velmi zjednodušující je jedním vrzem paušálně odmítat.

S nejnovější trilogií mám velký problém v jednom ohledu - ty hlavní postavy mi vůbec nepřirostly k srdci (+ nedůstojné odstavení staré gardy Han/Luke tomu taky nepomohlo). Rey je taková nemastná nic, Kylovi toho záporáka nevěřím ani za mák, černej stormtrooper a budget variace na Han Sola budiž ještě jakž takž... Prostě mi přijde trochu smutné, že jsem se víc zajímal o postavy z Rogue One (i když jsem věděl, že nikdo z nich nemůže logicky závěr filmu přežít), než z posledních dvou epizod. J.J. je sice kluk ušatá, ale jak z toho všeho v devítce vybruslí, tak to vážně netuším.
24582
Za mě teda zatím dobrý, sice je to na můj vkus až příliš přímočaré, ale má to tu správnou atmosféru a celkově mi to přijde jako dobrý první pokus o live seriál z tohoto univerza. Jinak k zřejmě nekonečné debatě Lucasova éra vs Disney éra bych jen rád dodal, že těch lidí, kteří uznávají jen a pouze původní trilogii je podle mě minimum; já teda uznávám, že některé věci se v prequelech vážně nepovedly, ale nad druhou stranu nám ty prequely daly taky spoustu vynikajících věcí (Darth Maul, Mace Windu, závod kluzáků, zrod Vadera, pád Republiky apod.), takže je vážně velmi zjednodušující je jedním vrzem paušálně odmítat. S nejnovější trilogií mám velký problém v jednom ohledu - ty hlavní postavy mi vůbec nepřirostly k srdci (+ nedůstojné odstavení staré gardy Han/Luke tomu taky nepomohlo). Rey je taková nemastná nic, Kylovi toho záporáka nevěřím ani za mák, černej stormtrooper a budget variace na Han Sola budiž ještě jakž takž... Prostě mi přijde trochu smutné, že jsem se víc zajímal o postavy z Rogue One (i když jsem věděl, že nikdo z nich nemůže logicky závěr filmu přežít), než z posledních dvou epizod. J.J. je sice kluk ušatá, ale jak z toho všeho v devítce vybruslí, tak to vážně netuším.
0 0
reagovat

krauset

O detskej nekriticnosti som nehovoril. Ako som uviedol, Pomstu Sithov mam velmi rad aj ja, hoci obecne prequely hodnotim ako najslabsie (i ked stale dobre). Sedi mi ta specificka atmosfera republiky, v tych filmoch je mnozstvo zaujimavych napadov, ale obcas bolo citit, ze Lucas kladol vacsi doraz na prvoplanovo posobiace figurky a co najatraktivnejsie lokality na ukor inych veci - napriklad herectva postav, ktore je obcas velmi zle a nezvladnuto posobiaca romantika medzi Padme a Anakinom ma strasi dodnes. Ano, tie filmy maju vela dobrych napadov, ale funguju predovsetkym v nich, no ako celok ich vnimam ako problematicke. Osobne davam naopak prednost vyzretejsej rezii, lepsej praci s postavami, pripadne i sikovnej dekonstrukcii znameho sveta (ano, hovorim o mnohymi nenavidenom The Last Jedi), co ponukaju neprekvapivo skor aktualne sequely. Inak na tom prestrihavani oboch subojov, ktore si uviedol nizsie, nevidim nic smele, len preto, ze sa deju sucasne a maju zdanlivo dokonalu choreografiu. Aby sme sa rozumeli, ide o skvele nasnimane sceny, no tie suboje v tejto podobe tam nie su preto, aby posuvali dej, ale vyhradne kvoli tej choreografii. Choreografii, ktora pripomina skor balet, nez boje, kde by si sa mal o postavy skutocne bat a kde emocie vytvara viac hudba, nez Lucasova rezia.

Vidis a mne zase pride vtipne, ako internet automaticky rozhodol, ze sequely su nezvladnuta fanfikcia bez atmosfery a ako fakt sa berie to, ze "skutocnym" fanusikom sa to predsa nemoze pacit. Ale tento diskusny prispevok nie je pisany s cielom zacat dalsi zbytocny flame na tuto temu, co ma uz popravde ani nebavi. Nemam totiz problem s opacnym nazorovym spektrom, pokial je dotycny taktisto ochotny respektovat nazor toho druheho. No ak mi dovolis parafrazovat tvoj predosly post , nemyslim si ze mat rad aktualne sequely je nieco, za co by sa mal fanusik tohto sveta hanbit, pripadne za to schytavat posmesky. No deje sa to.
24581
O detskej nekriticnosti som nehovoril. Ako som uviedol, Pomstu Sithov mam velmi rad aj ja, hoci obecne prequely hodnotim ako najslabsie (i ked stale dobre). Sedi mi ta specificka atmosfera republiky, v tych filmoch je mnozstvo zaujimavych napadov, ale obcas bolo citit, ze Lucas kladol vacsi doraz na prvoplanovo posobiace figurky a co najatraktivnejsie lokality na ukor inych veci - napriklad herectva postav, ktore je obcas velmi zle a nezvladnuto posobiaca romantika medzi Padme a Anakinom ma strasi dodnes. Ano, tie filmy maju vela dobrych napadov, ale funguju predovsetkym v nich, no ako celok ich vnimam ako problematicke. Osobne davam naopak prednost vyzretejsej rezii, lepsej praci s postavami, pripadne i sikovnej dekonstrukcii znameho sveta (ano, hovorim o mnohymi nenavidenom The Last Jedi), co ponukaju neprekvapivo skor aktualne sequely. Inak na tom prestrihavani oboch subojov, ktore si uviedol nizsie, nevidim nic smele, len preto, ze sa deju sucasne a maju zdanlivo dokonalu choreografiu. Aby sme sa rozumeli, ide o skvele nasnimane sceny, no tie suboje v tejto podobe tam nie su preto, aby posuvali dej, ale vyhradne kvoli tej choreografii. Choreografii, ktora pripomina skor balet, nez boje, kde by si sa mal o postavy skutocne bat a kde emocie vytvara viac hudba, nez Lucasova rezia. Vidis a mne zase pride vtipne, ako internet automaticky rozhodol, ze sequely su nezvladnuta fanfikcia bez atmosfery a ako fakt sa berie to, ze "skutocnym" fanusikom sa to predsa nemoze pacit. Ale tento diskusny prispevok nie je pisany s cielom zacat dalsi zbytocny flame na tuto temu, co ma uz popravde ani nebavi. Nemam totiz problem s opacnym nazorovym spektrom, pokial je dotycny taktisto ochotny respektovat nazor toho druheho. No ak mi dovolis parafrazovat tvoj predosly post , nemyslim si ze mat rad aktualne sequely je nieco, za co by sa mal fanusik tohto sveta hanbit, pripadne za to schytavat posmesky. No deje sa to.
krauset
0 0
reagovat

M.a.t.t.

Maraton Lucasových Star Wars si dělám přibližně každý rok a půl, takže tě můžu ujistit, že moje obliba Pomsty Sithů nepramení z dětské nekritičnosti a desetiletého odstupu. Ten film má slabiny a měl by být tak pětihodinový, ale má tolik fantastických nápadů a originálních scén a úžasný operní patos. Mám ho na svém osobním SW žebříčku na druhém místě hned po Impériu. Ale já jsem obecně zastánce prequelů a přijde mi legrační, jak internetový kolektiv rozhodl, že prequely jsou špatné natolik objektivně, že o tom není ani třeba diskutovat, nýbrž je to prostě fakt. Přitom ti, kdo vyšli z kina, byli regulérně nadšení z kluzáku, z Duel of Fates nebo z arény. Už jenom ta Lucasova smělost, přestříhávat mezi Obi-Wanem vs. Anakinem a Yodou vs. Palpatinem. Dvě akční scény, o nichž se atmosférou a choreografií Epizodě VII a VIII ani nesnilo, se tady dějí současně! Takže dejte mi jakýkoliv prequel před disneyovskými SW. Vždycky si vyberu tvůrčí riziko (i za cenu dílčí nepovedenosti) a originalitu před těmito fan fikcemi bez atmosféry, které servíruje Disney.

Jenom na doklad toho, že být kulturní člověk neznamená nenávidět prequely. Tady velmi vlivná kulturní kritička a esejistka Camille Paglia mluví o tom, že Revenge of the Sith je jedno z nejleších uměleckých děl naší doby: link

A tady jeden z předních filmových kritiků The New Yorkeru argumentuje, proč jsou podle něj prequely lepší než originální trilogie: link

Ty odkazy nefungují při kliknutí, ale při zkopírování normálně ano. Jinak díky za živou diskusi.
24580
Maraton Lucasových Star Wars si dělám přibližně každý rok a půl, takže tě můžu ujistit, že moje obliba Pomsty Sithů nepramení z dětské nekritičnosti a desetiletého odstupu. Ten film má slabiny a měl by být tak pětihodinový, ale má tolik fantastických nápadů a originálních scén a úžasný operní patos. Mám ho na svém osobním SW žebříčku na druhém místě hned po Impériu. Ale já jsem obecně zastánce prequelů a přijde mi legrační, jak internetový kolektiv rozhodl, že prequely jsou špatné natolik objektivně, že o tom není ani třeba diskutovat, nýbrž je to prostě fakt. Přitom ti, kdo vyšli z kina, byli regulérně nadšení z kluzáku, z Duel of Fates nebo z arény. Už jenom ta Lucasova smělost, přestříhávat mezi Obi-Wanem vs. Anakinem a Yodou vs. Palpatinem. Dvě akční scény, o nichž se atmosférou a choreografií Epizodě VII a VIII ani nesnilo, se tady dějí současně! Takže dejte mi jakýkoliv prequel před disneyovskými SW. Vždycky si vyberu tvůrčí riziko (i za cenu dílčí nepovedenosti) a originalitu před těmito fan fikcemi bez atmosféry, které servíruje Disney. Jenom na doklad toho, že být kulturní člověk neznamená nenávidět prequely. Tady velmi vlivná kulturní kritička a esejistka Camille Paglia mluví o tom, že Revenge of the Sith je jedno z nejleších uměleckých děl naší doby: [link="http://url_odkazu"]https://www.vice.com/en_us/article/7beqeq/camille-paglia-believes-that-revenge-of-the-sith-is-our-generations-greatest-work-of-art[/link] A tady jeden z předních filmových kritiků The New Yorkeru argumentuje, proč jsou podle něj prequely lepší než originální trilogie: [link="http://url_odkazu"]https://www.newyorker.com/culture/cultural-comment/what-the-seven-star-wars-films-reveal-about-george-lucas[/link] Ty odkazy nefungují při kliknutí, ale při zkopírování normálně ano. Jinak díky za živou diskusi.
M.a.t.t.
0 0
reagovat

Dedina

Wookieepdii jsem si pročítal při psaní recapu a je tam mimo jiné napsáno "Mandalorian clan structure was like a pyramid", mě tedy zajímá ten klan zabijáků, ne čtyřleté mandalorianí děti. Navíc všechny podstatné informace mají být obsaženy v díle, představa, že je standardní muset si pro porozumění číst nějaké fanouškovské wikipedie, je úplně scestná. Stejně tak argument, že do půlhodinových epizod se všechen lore nevejde. Kdo tvůrce nutil dělat třicetiminutové epizody? To bylo nařízeno Galaktickým senátem, nebo co? ;)
24579
Wookieepdii jsem si pročítal při psaní recapu a je tam mimo jiné napsáno "Mandalorian clan structure was like a pyramid", mě tedy zajímá ten klan zabijáků, ne čtyřleté mandalorianí děti. Navíc všechny podstatné informace mají být obsaženy v díle, představa, že je standardní muset si pro porozumění číst nějaké fanouškovské wikipedie, je úplně scestná. Stejně tak argument, že do půlhodinových epizod se všechen lore nevejde. Kdo tvůrce nutil dělat třicetiminutové epizody? To bylo nařízeno Galaktickým senátem, nebo co? *;)*
Dedina
0 0
reagovat
Hrozné to čítať, keďže je to v skutočnosti pecka 8)
24578
Hrozné to čítať, keďže je to v skutočnosti pecka *8)*
0 0
reagovat
Nerdíci konečně dostali toho svého vytouženého Boba Feta a tak je jim jedno, že to je jen nudné pju, pju, pju bez špetky napětí s naprosto trapnejma scénama (zabil sem těm nožem na nejmenší zákusky v parseku, pju, pju, pju musiem tady 10 minut střílet do trapně padajících padouchů). A jako bonus se teď můžou rozněžnovat nad zelenym mogvajem.
24577
Nerdíci konečně dostali toho svého vytouženého Boba Feta a tak je jim jedno, že to je jen nudné pju, pju, pju bez špetky napětí s naprosto trapnejma scénama (zabil sem těm nožem na nejmenší zákusky v parseku, pju, pju, pju musiem tady 10 minut střílet do trapně padajících padouchů). A jako bonus se teď můžou rozněžnovat nad zelenym mogvajem.
0 0
reagovat
Celkově spokojenost. Díl má dobré tempo, pěkné momenty a solidní akci. Je to sice trochu přímočařejší ale vůbec to nevadí. 7/10
24576
Celkově spokojenost. Díl má dobré tempo, pěkné momenty a solidní akci. Je to sice trochu přímočařejší ale vůbec to nevadí. 7/10
0 0
reagovat
To by ma zaujimalo co by povedal redaktor, keby si Pomstu Sithov pozrel s odstupom. Osobne ju mam sice velmi rad, ale v niektorych prvkoch skutocne zostarla, pricom sa da povedat ze i digitalne efekty chvilami az naduziva. Mozno by bol prinuteny este viac poopravit svoj nazor na posledny dobry pathviezdickovy film :D S tymto nazorom kazdopadne nesuhlasim, ale kazdy ma pravo na svoj vlastny pohlad :)
24574
To by ma zaujimalo co by povedal redaktor, keby si Pomstu Sithov pozrel s odstupom. Osobne ju mam sice velmi rad, ale v niektorych prvkoch skutocne zostarla, pricom sa da povedat ze i digitalne efekty chvilami az naduziva. Mozno by bol prinuteny este viac poopravit svoj nazor na posledny dobry pathviezdickovy film *:D* S tymto nazorom kazdopadne nesuhlasim, ale kazdy ma pravo na svoj vlastny pohlad *:)*
0 0
reagovat
Souhlas s Hairy Assem. Redaktoři zatím vypadáte, že jste dostali tohle recenzovat za trest. Krausete, pokud chceš víc faktů o !NÁRODU!, ne klanu Mandalorů a jejich historii, případně kodexu, stačí nebýt línej, otevřít Wookieepedii a ne kafrat, že na stopáží cca 30 minut na 8 epizod série se autoři nevykecávájí ohledně faktů které zjistíš dvěma klikama na googlu. Sorry jako. Pro hrst dolarů, Poslední zůstává, Yojimbo ... zatim jsem tu viděl od každého trochu a sedí to.
24573
Souhlas s Hairy Assem. Redaktoři zatím vypadáte, že jste dostali tohle recenzovat za trest. Krausete, pokud chceš víc faktů o !NÁRODU!, ne klanu Mandalorů a jejich historii, případně kodexu, stačí nebýt línej, otevřít Wookieepedii a ne kafrat, že na stopáží cca 30 minut na 8 epizod série se autoři nevykecávájí ohledně faktů které zjistíš dvěma klikama na googlu. Sorry jako. Pro hrst dolarů, Poslední zůstává, Yojimbo ... zatim jsem tu viděl od každého trochu a sedí to.
0 0
reagovat
Osobne me mrzi, ze je to takove rozplizle nic. Hezky se na to kouka,ale dej by se podle me dal smrsknout.do jednoho celoveceraku. Od bomba traileru jeden vystrizlivi. Od serialu jsem cekal trochu neco jineho, holt se tam malo mluvi.
24572
Osobne me mrzi, ze je to takove rozplizle nic. Hezky se na to kouka,ale dej by se podle me dal smrsknout.do jednoho celoveceraku. Od bomba traileru jeden vystrizlivi. Od serialu jsem cekal trochu neco jineho, holt se tam malo mluvi.
0 0
reagovat
Zatím nejlepší díl s parádním nástupem mandalorianů na konci. Nějak se asi s redakcí v hodnocení seriálu zatím rozcházím... :D
24571
Zatím nejlepší díl s parádním nástupem mandalorianů na konci. Nějak se asi s redakcí v hodnocení seriálu zatím rozcházím... *:D*
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se