Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zaklínač: Co prozradili tvůrci o druhé řadě?


ikona
Sam.Vimes
geralthenry cavilllauren hissrichnetflixwitcherzaklinac
Showrunnerka fantasy hitu odpovídala na dotazy fanoušků. 

Na sklonku roku se miliony fanoušků knih a her o Zaklínači konečně dočkaly toužebně vyhlíženého nového seriálu. Osm epizod uplynulo jako voda a rovnou začalo další dlouhé čekání, na druhou řadu. A o ní jsme se teď dozvěděli pár novinek, když showrunnerka seriálu Lauren S. Hissrich odpovídala na dotazy fanoušků v rámci Ask Me Anything na redditu. První řada byla vyprávěna ve třech časových rovinách, druhá řada by měla mít jednodušší, lineárnější strukturu. Nejde o úlitbu divákům, kterým první Zaklínač připadal nepřehledný, ale jednoduše o logický důsledek propojení časových linií na konci první řady. I tak se ale tvůrci pokusí lépe znázornit plynutí času, tím spíš když v seriálu figuruje magické léčení a tolik postav (čarodějky, zaklínač) viditelně nestárne.


Scénáře jednotlivých epizod jsou kratší, aby se pak ve střižně nemuselo tolik zkracovat (s čímž se potýkala první řada). Obecně tvůrci dle vlastních slov přistupují ke psaní seriálu tak, že si určí, co za příběhy Sapkowski vyprávěl a proč, jaké stavební kameny potřebují teď a do budoucna a co je naopak možné při adaptování vypustit. Například prý nemáme čekat, že by třeba Triss strávila tři epizody s běhavkou (Lauren tady odkazuje na něco, co se skutečně děje v románu Krev elfů).

I dosud nevyužité povídky se ještě mohou objevit v pozměněné podobě později. Dozvíme se prý více o Nilfgaardu a Nilfgaarďanech a také o Vilgefortzovi. Představí se další postavy z knih, konkrétní jména ale nepadla. Na otázku, zda se objeví nějaké queer postavy, odpověděla Lauren že ano. Jakmile uvidíme i další zaklínače, dozvíme se toho o nich víc (lektvary, znamení atd.), tady ale Lauren nespecifikovala, že už ve druhé řadě. Osobně ale tipuji, že dojde minimálně na flashbacky z Geraltova dětství a mládí.


Dále se mluvilo například o přetáčkách v první epizodě – Renfri původně měla mít několik flashbacků, prý to ale ve výsledku bylo už příliš komplikované, takže se vystřihly a následně se přetočilo několik dialogových scén a závěrečný souboj. Pro Marigolda se ušila čapka (v knihách i hrách ji obvykle nosí), když si ji ale herec Joey Batey nasadil, tak se štáb mohl potrhat smíchy. Ale třeba později na nějakou pokrývku hlavy ještě dojde. S druhou řadou se počítá někdy během roku 2021, konkrétnější časové určení ale Lauren Hissrich zatím dát nechtěla.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace