Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TVzone - Na co koukáme? #2


ikona
Redakce
Brooklyn Nine-Ninecommunitykiddingna co koukámeone punch mansuper science friendsTales from the Looptiger kingwestworld
Čím se doma bavíme, když nemůžeme ven? 

Stručné shrnutí, jakým seriálům jsme v poslední době v redakci věnovali čas, ať už šlo o žhavé novinky, dohánění významných restů nebo desáté opáčko oblíbeného sitcomu. Zmíněné tituly vám mohou sloužit jako malá předzvěst toho, jaké recenze si brzy budete moci přečíst, nebo prostě jako inspirace. V diskuzi dejte vědět, na co v poslední době koukáte vy.

Na co kouká Spooner

Skloubit během karantény dohromady nakoukávání seriálů, ale také filmových restů, s hraním odkládaných her a dalšími zálibami, jimž se chtěl člověk v tomto období více věnovat (a do toho vás ještě občas potěšit recenzí či nějakým tím článkem), je mnohdy náročnější, než se zdá. I přesto jsem se zejména v uplynulých dvou týdnech zase do seriálů trochu opřel. Dokoukal jsem tak např. hodně osobitou sci-fi z pera Alexe Garlanda (Ex-Machina) Devs, jenž svou specifickou atmosférou a tvůrcovým filozofováním rozhodně nesedne každému. Já jsem si ji překvapivě ale dost užil. Více už v blížící se recenzi. Jenže zatímco dokoukávání této sci-fi byla radost, u Picarda je to malinko složitější. Návrat legendární postavy ze Star Treku mě stále ne a ne chytnout, příběh mi i přes sympatické charaktery přijde takový nijaký a vlastně se do posledních epizod i trochu přemlouvám. Což jsem po trailerech rozhodně nečekal.

Co dalšího se v minulých dnech objevilo na mé obrazovce? Zejména šestá série Bosche, který stále kope tu nejvyšší kriminální ligu a má pro mě nakročeno být jednou z nejlepších řad. A Titus Welliver je tu pořád boží. Jeho vyšetřování jsem ovšem musel uložit na pár dní k ledu kvůli návalu nových kousků, jež dorazily tento víkend. Už mě tak kompletně stačil dojmout Ricky Gervais s druhou řadou melancholické dramedy Po životě a pilot spin-offu Penny Dreadful s podtitulem Město andělů mě příjemně překvapil. Za pár hodin se pak chystám zkusit úvodní epizodu minisérie Defending Jacob s Chrisem Evansem a zejména parádně vypadající Gangs of London od režiséra The Raid. Snad budu i v těchto případech spokojen.

Na co kouká Sam.Vimes

Aktuálně sleduji třetí řadu Westworldu a i když mi trochu chybí parky, baví mě tohle ambiciózní sci-fi i v kulisách reálného světa. A Djawadiho nové covery si pak protáčím v přehrávači pořád dokola. Co se ale týče srovnání s minulými řadami, nechci definitivní soudy vynášet dříve než před koncem, do té doby si užívám herecké výkony, zvraty i nádhernou výpravu. Dál jsem jestli dokoukával druhou řadu Kidding, vynikajícího tragikomického seriálu s Carreym v jedné z jeho nejlepších rolí. Zábavně bizarním nápadům kontrastují až drsně mrazivé emocionální momenty a je to stejně dobré jako první řada. Jen se nedá dívat na mnoho dílů za sebou. A vlastním očím jsem nemohl uvěřit u dokumentární série Tiger King o exotických kočkách a jejich ještě exotičtějších majitelích.

Nakonec bych chtěl upozornit na animovanou websérii Super Science Friends, kterou předpokládám zná výrazně méně z vás než výše zmíněné kousky. Krátký seriál se točí okolo časem cestujícího týmu vědců se superschopnostmi, který dal dohromady Winston Churchill. Nikola Tesla ovládá elektřinu, Charles Darwin se mění ve zvířata a jakou schopnost má Sigmund Freud raději ani nechtějte vědět… Super Science Friends mají jednoduchou animaci, ale zato nadmíru zábavné, podvratné scénáře, které těží jak z komiksových klišé, tak ze života a díla skutečných předobrazů svých postav.

Na co kouká Diego.Dorlan

Od posledního článku u mě dominovalo na plné čáře Community. Od premiéry finálové epizody v roce 2015 jsem se k seriálu vrátil poprvé, narozdíl od mnoha jiných oblíbenců. Díky zařazení partičky z Greendale do nabídky Netflixu jsem si připomněl jak vtipný, šílený i inteligentní tento seriál umí být. Samozřejmě je tedy vhodné oživit starou tradici: #sixseasonsandamovie. Kromě tohoto maratonu jsem se věnoval spíše dohánění restů. Jedním velkým jsou Tales from the Loop. Recenzi pro vás chystám na příští týden.

Z novinek jsem se dostal hlavně k Tiger King a musím říct, že popis z recenze o "antropologické studii" je opravdu dokonalý. Po nastřádání dalších několika dílů jsem pak strávil také kvalitní čas s Brooklyn Nine-Nine, kde jsme se v jednom z posledních dílů dostali konečně k ikonické halloweenské loupeži. Poslední seriál, který stojí za zmínku, je One Punch Man. Obě řady sice mám již dlouho za sebou, ale kvůli nudě doma jsem si vzpomněl na protagonistu Saitamu a jeho pocit znudění plynoucí z přílišné síly. Pokud jste o tomto anime nikdy neslyšeli a myslíte si, že parodie jak na velké množství jiných anime, tak i západní superhrdinské tvorby, by vás bavila, tak mohu toto anime jednoznačně doporučit.

Na co kouká krauset

Já momentálně prožívám americké noci, poněvadž mám rozsledované jak Spiknutí proti Americe, tak Mrs. America. V obou případech jde o špičkové drama. Spiknutí je adaptací knihy Philipa Rotha (autora nedávno zfilmovaných Pražských orgií), která vypráví o tom, co by se asi přihodilo, kdyby se stal Charles Lindbergh, slavný letec a oponent americké účasti ve druhé světové válce, prezidentem. Na seriálu pracuje David Simon (The Wire, The Deuce, Najděte mi hrdinu), což je zárukou hutného sociálního dramatu. Mrs. America je pak politické drama o boji proti přijetí ústavního dodatku o rovnosti pohlaví, v němž exceluje nejen Cate Blanchett.

Nedávno jsem dokoukal Freuda, kterého spoluprodukoval Netflix. A moje záliba ve Vídni 19. století je asi jediný důvod, proč jsem vydržel koukat až do konce. To i nijak převratná Vienna Blood dopadla o dost lépe. Naopak druhá série Geniální přítelkyně předstihla tu velmi povedenou první. Dále držím krok se třetí sérií Westworldu. Právě se těším na Vidu (dnes startuje třetí a poslední série), na minisérii Hollywood a na to, že dokoukám finální řadu The Good Place

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace