Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Nadace: První dojmy

příspěvky 21 - 28 Napsat příspěvek
reaguje na: Jokolo
Promiň, ale nevěřím tomu, že atribut humoru je natolik důležitý pro udržitelnost série. To jestli diváci vydrží 8 sérií (mimochodem nevěřím, že jich natočí tolik) určitě ovlivňuje mnoho faktorů a pokud vůbec, humor může být maximálně jednou ze složek a rozhodně ne tou nejdůležitější.

Možná že množství filmů a seriálů, obsahující minimum nebo žádný humor, není velké, ale nesouvisí to s tím, že by tato díla byla utnuta proto, že se divákovi neservírují hloupoučké a stěží realné dialogy, spíše s faktem, že hláškující humor je dneska skoro ve všem. Mnozí si na to tolik zvykli, že když to dneska někde není, troubí na poplach. Ale neboj, dneska jde proti trendu málokdo a Nadace se svou nadmíru politický korektní strukturou určitě nebude někým, kdo by plaval proti proudu (určitě ne dlouho), takže až budou řešit příští Seldonovu krizi, určitě u toho bude dost hlášek a nějaký ten humor, aby znudění diváci náhodou nedostali depresi.

Apropo Apple určitě nevyšel vstříc fanouškům knižní série. Jestli máš ovšem na mysli fandy tohoto seriálu, respektive nevyhnutelně se tvořící základ fanbáze, kterému se vyhne málokterý seriál, film či knižní nebo herní série, věřím, že hlavní lákadla leží opravdu jinde.
255054
Promiň, ale nevěřím tomu, že atribut humoru je natolik důležitý pro udržitelnost série. To jestli diváci vydrží 8 sérií (mimochodem nevěřím, že jich natočí tolik) určitě ovlivňuje mnoho faktorů a pokud vůbec, humor může být maximálně jednou ze složek a rozhodně ne tou nejdůležitější. Možná že množství filmů a seriálů, obsahující minimum nebo žádný humor, není velké, ale nesouvisí to s tím, že by tato díla byla utnuta proto, že se divákovi neservírují hloupoučké a stěží realné dialogy, spíše s faktem, že hláškující humor je dneska skoro ve všem. Mnozí si na to tolik zvykli, že když to dneska někde není, troubí na poplach. Ale neboj, dneska jde proti trendu málokdo a Nadace se svou nadmíru politický korektní strukturou určitě nebude někým, kdo by plaval proti proudu (určitě ne dlouho), takže až budou řešit příští Seldonovu krizi, určitě u toho bude dost hlášek a nějaký ten humor, aby znudění diváci náhodou nedostali depresi. Apropo Apple určitě nevyšel vstříc fanouškům knižní série. Jestli máš ovšem na mysli fandy tohoto seriálu, respektive nevyhnutelně se tvořící základ fanbáze, kterému se vyhne málokterý seriál, film či knižní nebo herní série, věřím, že hlavní lákadla leží opravdu jinde.
255053
1 0
reagovat
reaguje na: max452
only a Sith deals in absolutes...;)
nepotřebuju hlášku za hláškou. Jen mě z hlavy nenapadá žádnej úspěšnej seriál, kde by totálně absentoval humor, odlehčenější linka nebo aspoň nějaká light-hearted postava. A když má Apple takhle megalomanský plány, myslím, že by měl jít naproti i lidem, kteří nejsou diehard fandi série. 
A vážnost pořád považuju za problém hlavně proto, že série je plánovaná na osm let dopředu. Nevím, jak si chtějí udržet ten punc osudovosti a vážnosti, když střílí takhle těžkou palbu už v prvních epizodách. Vede mě to k tomu, že mají možná fanoušci křičící o nezfilmovatelnosti díla jednou za čas pravdu. 
255053
only a Sith deals in absolutes...*;)* nepotřebuju hlášku za hláškou. Jen mě z hlavy nenapadá žádnej úspěšnej seriál, kde by totálně absentoval humor, odlehčenější linka nebo aspoň nějaká light-hearted postava. A když má Apple takhle megalomanský plány, myslím, že by měl jít naproti i lidem, kteří nejsou diehard fandi série.  A vážnost pořád považuju za problém hlavně proto, že série je plánovaná na osm let dopředu. Nevím, jak si chtějí udržet ten punc osudovosti a vážnosti, když střílí takhle těžkou palbu už v prvních epizodách. Vede mě to k tomu, že mají možná fanoušci křičící o nezfilmovatelnosti díla jednou za čas pravdu. 
255051
0 -4
reagují: max452
reagovat
reaguje na: max452
Asimov se buď obrací v hrobě, nebo se chechtá
255052
Asimov se buď obrací v hrobě, nebo se chechtá
255049
2 -1
reagovat
reaguje na: HAL
Absenci humoru mimochodem také považuji za klad.
Infantilního humoru máme všude nadbytek. Jestli chce někdo odlehčené postavy, sypající hlášku za hláškou a i v případech, kdy jde o osud světa jsou schopny solit dětinskou zábavu, ať si pustí cokoliv od Marvelu, tam jsou na to experti.
255051
Absenci humoru mimochodem také považuji za klad. Infantilního humoru máme všude nadbytek. Jestli chce někdo odlehčené postavy, sypající hlášku za hláškou a i v případech, kdy jde o osud světa jsou schopny solit dětinskou zábavu, ať si pustí cokoliv od Marvelu, tam jsou na to experti.
255050
4 0
reagují: Jokolo
reagovat
Ehm, nemohl by ty recenze psát třeba někdo kdo aspoň zhruba zná ty knihy, a nebude seriálu tak vyčítat úplně nesmyslné věci? (zatímco jiné jeho problémy zcela přejde) 

Btw "mrtvolně vážné postavy"? V prvním díle zařve 100 milionů lidí a pak se tomu vytkne vážnost? 
255050
Ehm, nemohl by ty recenze psát třeba někdo kdo aspoň zhruba zná ty knihy, a nebude seriálu tak vyčítat úplně nesmyslné věci? (zatímco jiné jeho problémy zcela přejde)  Btw "mrtvolně vážné postavy"? V prvním díle zařve 100 milionů lidí a pak se tomu vytkne vážnost? 
5 -1
reagují: max452
reagovat
Velice volná adaptace příběhu Nadace, s filozofickým podtextem, který je přímo obrácený myšlenkám, které Isaac Asimov ve svých dílech propagoval.

Politická korektnost na svém vrcholu, kdy postavy v první epizodě jsou téměř výhradně tmavé pleti, bílé postavy slouží jako záporáci (s vyjímkou Hariho Seldona). A spousta kladných postav, opět s vyjímkou Seldona, jsou navíc ženy. Gaal Dornick, Salvor Hardin, Demerzel. Ale má to i světlou stránku, pokud se dočkáme Mezka, ten určitě zůstane bílým mužem, protože je to záporák a vše bílé je přece zlé.

Z kladů bych zmínil velice působivý vizuál a hudbu a Jareda Harrise.

P.S.- Soupeřem Anacreonu byla planeta Smirno, jsem jediný, kdo nechápe rozhodnutí autorů seriálu ji nahradit planetou Thespis, která v Asimoversu vůbec není? Nechci znít jako hnidopich, jenom mně zaráží tato změna, která podle mně nemá žádný mnou myslitelný prospěch a jejíž jediný efekt může být zdvižené obočí těch, co četli Nadaci (a pamatují si ji).
255049
Velice volná adaptace příběhu Nadace, s filozofickým podtextem, který je přímo obrácený myšlenkám, které Isaac Asimov ve svých dílech propagoval. Politická korektnost na svém vrcholu, kdy postavy v první epizodě jsou téměř výhradně tmavé pleti, bílé postavy slouží jako záporáci (s vyjímkou Hariho Seldona). A spousta kladných postav, opět s vyjímkou Seldona, jsou navíc ženy. Gaal Dornick, Salvor Hardin, Demerzel. Ale má to i světlou stránku, pokud se dočkáme Mezka, ten určitě zůstane bílým mužem, protože je to záporák a vše bílé je přece zlé. Z kladů bych zmínil velice působivý vizuál a hudbu a Jareda Harrise. P.S.- Soupeřem Anacreonu byla planeta Smirno, jsem jediný, kdo nechápe rozhodnutí autorů seriálu ji nahradit planetou Thespis, která v Asimoversu vůbec není? Nechci znít jako hnidopich, jenom mně zaráží tato změna, která podle mně nemá žádný mnou myslitelný prospěch a jejíž jediný efekt může být zdvižené obočí těch, co četli Nadaci (a pamatují si ji).
5 -2
reagují: Diwrnach
reagovat
reaguje na: peterel
no, zatím to vypadá, že se to bohužel potvrzuje. Ale uvidíme, planujou osmdesát dílů, to je dost času na zlepšení :D
255048
no, zatím to vypadá, že se to bohužel potvrzuje. Ale uvidíme, planujou osmdesát dílů, to je dost času na zlepšení *:D*
255047
3 0
reagovat
Já si prostě nemyslím že David S. Goyer byl dobrou volbou pro tento seriál.
255047
Já si prostě nemyslím že David S. Goyer byl dobrou volbou pro tento seriál.
3 0
reagují: Jokolo
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se