Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Marvel si vyzkouší horor


ikona
Ojik
Disney+Gael García BernalhororMarvelWerewolf by Night
Marvel se chystá zfilmovat strašidelný komiks a začíná kolem něho být rušno. Po oznámení podoby připravované adaptace už rovněž víme, kdo si komiksového vlkodlaka zahraje.  

Zatímco fanoušci Star Wars si po dvou letech od startu Disneyho streamovací platformy musejí vystačit s Mandalorianem a dvěma animáky, s marvelovským světem při své seriálové expanzi pracuje zábavní gigant naplno. Nákladné seriály produkované Marvel Studios vtrhly na Disney+ teprve letos v lednu a služba již stačila uvést čtyři, přičemž za dva týdny nás čeká ještě Hawkeye. Disney však do budoucna nehodlá v tomto tempu vůbec polevit. Kromě pokračování Lokiho a What if…? se oficiálně připravuje deset dalších nových sérií a k tomu ještě vánoční speciál Strážců galaxie. A právě tento nový formát bude vytěžen ještě jednou. 

Marvel totiž též chystá adaptaci svého komiksu Werewolf by Night, jenž vypráví o antihrdinovi, který se umí na povel proměnit ve vlkodlaka. V komisech často v rámci týmu Midnight Sons spolupracuje s dalšími nadpřirozenými (anti)hrdiny, jako je Doctor Strange, Moon Knight, Ghost Rider, Blade či Morbius. O projektu se proslýchalo již před dvěma lety, teprve letos však kolem něj začalo být v kuloárech více živo. Spolehlivé zdroje přinesly informaci, že hororová látka nebude zpracována ani jako film, ani jako seriál, nýbrž jako halloweenský speciál ne nepodobný tomu vánočnímu, který se svými vesmírnými vyvrheli chystá James Gunn. Středometrážní snímek by měl mít stopáž kolem tři čtvrtě hodiny a natáčet by se mělo začít zkraje příštího roku. S premiérou bychom tak mohli počítat již na příští Halloween. 

 

Stylově jen pár dnů po letošním strašidelném svátku pak přišla rovnou informace o obsazení hlavní role. Marvelovským vlkodlakem se stane Gael García Bernal. Mexického rodáka netřeba dlouze představovat; proslavil se na počátku milénia v oceňovaných dramatech Amores perros: Láska je kurva a Mexická jízda, které z něho učinily oblíbence především nezávislých režisérů. Známe ho jako hlavního tahouna seriálu Mozart in the Jungle a naposledy předvedl svůj dramatický talent letos v létě v Shyamalanově hororu Čas. 

Není zřejmé, zda Bernal ztvární původní postavu Jacka Russella, která se v komiksech objevovala již od roku 1972, nebo novou inkarnaci Jakea Gomeze, příslušníka indiánského kmene stiženého lykantropickým prokletím, který byl čtenářům představen loni. Dost možná Marvel pro filmové účely vymyslí úplně novou postavu. Bernal by však měl být spolehlivou volbou a nejspíše další z mnoha castingových tref, kterou si komiksový moloch připíše. Marvelovská hororová jednohubka tak začíná vypadat rázem zajímavě. 

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace