Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Trailer: Pán prstenů: Prsteny moci

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
Vyhodili Lore Experta, protože jim nešel na ruku a najmou Marianu Rios, která je " candidate in Comparative Literature at the School of Modern Languages and Cultures of the University of Glasgow with the research project ​“Ethics, Femininity and the Encounter with the Other in J.R.R. Tolkien’s Middle-earth Narratives and Equality and Diversity Officer for the University of Glasgow​’s Centre for Fantasy and the Fantastic". Super. A její Twitter obhajoba, že v Hobbitovi je Glum popsanej jako "as dark as darkness" tj může bejt klidně black je hodně olol. Takže v nový adaptaci Babičky bude hrát Viktorku herečka tmavý pleti, protože i Afroameričanky můžou bejt šílený.
255432
Vyhodili Lore Experta, protože jim nešel na ruku a najmou Marianu Rios, která je " candidate in Comparative Literature at the School of Modern Languages and Cultures of the [url=https://tolkienists.org/university-of-glasgow/]University of Glasgow[/url] with the research project ​“Ethics, Femininity and the Encounter with the Other in J.R.R. Tolkien’s Middle-earth Narratives and Equality and Diversity Officer for the [url=https://tolkienists.org/university-of-glasgow/]University of Glasgow[/url]​’s Centre for Fantasy and the Fantastic". Super. A její Twitter obhajoba, že v Hobbitovi je Glum popsanej jako "as dark as darkness" tj může bejt klidně black je hodně olol. Takže v nový adaptaci Babičky bude hrát Viktorku herečka tmavý pleti, protože i Afroameričanky můžou bejt šílený.
6 -1
reagovat
link

“We have the rights solely to The Fellowship of the RingThe Two TowersThe Return of the King, the appendices, and The Hobbit. And that is it. We do not have the rights to The SilmarillionUnfinished TalesThe History of Middle-earth, or any of those other books.”

Ehm :D
255429
https://boundingintocomics.com/2022/02/16/the-lord-of-the-rings-the-rings-of-power-showrunners-admit-they-dont-have-the-rights-to-the-silmarillion-or-unfinished-tales/ “We have the rights solely to [i]The Fellowship of the Ring[/i], [i]The Two Towers[/i], [i]The Return of the King[/i], the appendices, and [i]The Hobbit. [/i]And that is it. We do not have the rights to [i]The Silmarillion[/i], [i]Unfinished Tales[/i], [i]The History of Middle-earth[/i], or any of those other books.” Ehm *:D*
1 -1
reagovat
reaguje na: togusa-san
Opravdu nechápu výtku, že kolem feedbacku od fanoušků, chodíme "opatrně". To že člověk vokálně a slepě nevyvolává názory jednoho ze zmíněných táborů neznamená, že jsme všichni bezmezně spokojení nebo naštvaní. Ostatně si stačí přečíst text k traileru od krauseta, nebo si vyjádření lidí z redakce zde v diskuzi.

Vesměs se zde snažíme držet blíže seriálům jako takovým, o kterých celý náš web vlastně je, spíše než zabíhat do diskuzí, které jsou z větší částí živené spíše politickými či sociologickými názory.
255428
Opravdu nechápu výtku, že kolem feedbacku od fanoušků, chodíme "opatrně". To že člověk vokálně a slepě nevyvolává názory jednoho ze zmíněných táborů neznamená, že jsme všichni bezmezně spokojení nebo naštvaní. Ostatně si stačí přečíst text k traileru od krauseta, nebo si vyjádření lidí z redakce zde v diskuzi. Vesměs se zde snažíme držet blíže seriálům jako takovým, o kterých celý náš web vlastně je, spíše než zabíhat do diskuzí, které jsou z větší částí živené spíše politickými či sociologickými názory.
255425
3 0
reagovat
Jinak ohledně Prstenů v principu souhlasím s krausetem, ale líbí se mi to ještě míň než jemu. Velmi doufám, že delší ukázka bude vypadat líp, ale sám tomu nevěřím.
255427
Jinak ohledně Prstenů v principu souhlasím s krausetem, ale líbí se mi to ještě míň než jemu. Velmi doufám, že delší ukázka bude vypadat líp, ale sám tomu nevěřím.
3 -1
reagovat
reaguje na: togusa-san
recenze Reachera bude
255426
recenze Reachera bude
255425
1 -1
reagovat
reaguje na: krauset
Zrovna lidem z theonering.net bych to klidně řekl. Za jejich vyjádření, že současný hate je srovnatelný s tím, jak problematicky byl kdysi přijat Ian McKellen jako "gay" Gandalf.

Já osobně si absolutně nepamatuji, že by s tím tehdy měl někdo problém a vážně mě to štve. Středozemí žil celý svět a Gandalf byl pro mnohé ta nejlepší (a nejlépe zahraná) postava. Překrucování historie z ranku 1984. :-

Jinak nechci už tolik LoTRem ztrácet čas, ale esmův koment chápu. Kolem toho feedbacku jezdíte velice "opatrně"... Ale aspoň to není jako FilmToro, kde plácli na FB obrázky s tím, že to vypadá naprosto fantasticky.

Na druhou stranu uznávám, že to fanoušci na YT s tou kritikou dost hrotí. Myslím, že kdyby nám Amazon epičností a vizuálem poslal čelist k zemi, tak by rýpání bylo trochu méně. Uvidíme no. Zatím jdu dokoukat Reachera. To se jim celkem povedlo. Bude recenze?
255425
Zrovna lidem z theonering.net bych to klidně řekl. Za jejich vyjádření, že současný hate je srovnatelný s tím, jak problematicky byl kdysi přijat Ian McKellen jako "gay" Gandalf. Já osobně si absolutně nepamatuji, že by s tím tehdy měl někdo problém a vážně mě to štve. Středozemí žil celý svět a Gandalf byl pro mnohé ta nejlepší (a nejlépe zahraná) postava. Překrucování historie z ranku 1984. *:-* Jinak nechci už tolik LoTRem ztrácet čas, ale esmův koment chápu. Kolem toho feedbacku jezdíte velice "opatrně"... Ale aspoň to není jako FilmToro, kde plácli na FB obrázky s tím, že to vypadá naprosto fantasticky. Na druhou stranu uznávám, že to fanoušci na YT s tou kritikou dost hrotí. Myslím, že kdyby nám Amazon epičností a vizuálem poslal čelist k zemi, tak by rýpání bylo trochu méně. Uvidíme no. Zatím jdu dokoukat Reachera. To se jim celkem povedlo. Bude recenze?
255424
1 -1
reagují: Diego.Dorlan, Sam.Vimes
reagovat
reaguje na: esmo
lol
Máš problém s porozuměním psanému textu? Doslova píšu: „Prsteny moci mi tedy z prvního traileru dojem Středozemě nevdechly… Materiál zatím připomíná spíše než Pána prstenů seriálového Zaklínače či Kolo času, a tedy zaměnitelnou fantasy…. u mě opět převládla skepse… Zatím bychom tu ale vážnost a realističnost, kterou adaptaci Pána prstenů propůjčil Peter Jackson, hledali marně.“

Běž říct lidem z theonering.net, Coreymu Olsenovi (Tolkien Professor), Nerd of the Rings, Fellowship of Fans, že nejsou "skutečnými fanoušky Tolkiena". Nemusí se ti seriál líbit, mně se ostatně prezentovaný materiál taky nelíbí, ale hrát si na arbitra a rozhodovat o tom, kdo je a kdo není pravý fanoušek, to tu tedy dělat nebudeš. 
255424
lol Máš problém s porozuměním psanému textu? Doslova píšu: „Prsteny moci mi tedy z prvního traileru dojem Středozemě nevdechly… Materiál zatím připomíná spíše než Pána prstenů seriálového Zaklínače či Kolo času, a tedy zaměnitelnou fantasy…. u mě opět převládla skepse… Zatím bychom tu ale vážnost a realističnost, kterou adaptaci Pána prstenů propůjčil Peter Jackson, hledali marně.“ Běž říct lidem z theonering.net, Coreymu Olsenovi (Tolkien Professor), Nerd of the Rings, Fellowship of Fans, že nejsou "skutečnými fanoušky Tolkiena". Nemusí se ti seriál líbit, mně se ostatně prezentovaný materiál taky nelíbí, ale hrát si na arbitra a rozhodovat o tom, kdo je a kdo není pravý fanoušek, to tu tedy dělat nebudeš. 
255423
4 -2
reagují: togusa-san
reagovat
reaguje na: togusa-san
Kdyby vypiskovalo pár jedinců... ale tady si stěžují opravdu všichni diváci, napříč všema rasama. Neodkážu pochopit, že se s tím z redakce MZ/TZ nedokáže nikdo ztotožnit... je to jen naučená póza, nebo tu není žádný skutečný fanoušek původní trilogie a Tolkiena?
255423
Kdyby vypiskovalo pár jedinců... ale tady si stěžují opravdu všichni diváci, napříč všema rasama. Neodkážu pochopit, že se s tím z redakce MZ/TZ nedokáže nikdo ztotožnit... je to jen naučená póza, nebo tu není žádný skutečný fanoušek původní trilogie a Tolkiena?
255422
2 -6
reagují: krauset
reagovat
reaguje na: krauset
Jasně, souhlas v tomto s tebou a doodem. Pokud ten seriál bude dobře napsaný a natočený, tak se dá ledacos přehlédnout. Sám říkám, že na Witcherovi (2. sezóna) mi nejvíc vadí dementní scénář, béčkové dialogy, změny ve vyznění postav a nesmyslné "úpravy" vůči předloze. Obsazení je až druhořadé... i když ten casting je fakt tragický (motorkář Bodnia).

Lauren Hissrich si myslela, že píše lépe než Sapek. Oh wait... kde jsem to jen viděl: “Can we come up with the novel Tolkien never wrote and do it as the mega-event series that could only happen now?” (sorry za opakování)

Jinak myslím si, že většina fanoušků Tolkiena nerozporuje to, že v Ardě existují i PoC. Jak psal Mecano, pojďme si ověřit, jestli jsou Haradští opravdu zlí (to by bylo tak pěkné pokývnutí na původní trilogii).

Napišme super novou roli a obsaďme Mahershalu Aliho. Ehm... obecně by to chtělo do seriálu, do jehož produkce šla podle některých zdrojů 1 miliarda USD (250 na práva), obsadit trochu známější herce. A přizvat schopnější scénáristy a zvučnější jména režisérů. Ale to jen tak na okraj.

Ale proč je třeba zasahovat do ras kde - a zde s tebou nesouhlasím, i když jsem Silmarillion četl jen dvakrát - Tolkien byl u popisu celkem konzistentní (Elfové a Trpaslíci)? Jinak když se člověk podívá na YouTube, tak ten hejt fanoušků je neuvěřitelně jednolitý. A těch černých fanoušků, kterým se ty změny nelíbí je víc.

Jen namátkou aspoň dva:
link
link

No a z druhé strany opět zní: hejtuje nás malá, ale hlučná skupina bílých rasistů... hmm jasně. To jádro problému je v tom, že Amazon cpe do seriálu aktuální ideologii, oproti tomu Jacksonův přístup: Naše ideje necháme stranou, nechme naplno zaznít Tolkiena.
255422
Jasně, souhlas v tomto s tebou a doodem. Pokud ten seriál bude dobře napsaný a natočený, tak se dá ledacos přehlédnout. Sám říkám, že na Witcherovi (2. sezóna) mi nejvíc vadí dementní scénář, béčkové dialogy, změny ve vyznění postav a nesmyslné "úpravy" vůči předloze. Obsazení je až druhořadé... i když ten casting je fakt tragický (motorkář Bodnia). Lauren Hissrich si myslela, že píše lépe než Sapek. Oh wait... kde jsem to jen viděl: “Can we come up with the novel Tolkien never wrote and do it as the mega-event series that could only happen now?” (sorry za opakování) Jinak myslím si, že většina fanoušků Tolkiena nerozporuje to, že v Ardě existují i PoC. Jak psal Mecano, pojďme si ověřit, jestli jsou Haradští opravdu zlí (to by bylo tak pěkné pokývnutí na původní trilogii). Napišme super novou roli a obsaďme Mahershalu Aliho. Ehm... obecně by to chtělo do seriálu, do jehož produkce šla podle některých zdrojů 1 miliarda USD (250 na práva), obsadit trochu známější herce. A přizvat schopnější scénáristy a zvučnější jména režisérů. Ale to jen tak na okraj. Ale proč je třeba zasahovat do ras kde - a zde s tebou nesouhlasím, i když jsem Silmarillion četl jen dvakrát - Tolkien byl u popisu celkem konzistentní (Elfové a Trpaslíci)? Jinak když se člověk podívá na YouTube, tak ten hejt fanoušků je neuvěřitelně jednolitý. A těch černých fanoušků, kterým se ty změny nelíbí je víc. Jen namátkou aspoň dva: https://www.youtube.com/watch?v=CC5dhlb363A https://www.youtube.com/watch?v=gRy--1DqF-8 No a z druhé strany opět zní: hejtuje nás malá, ale hlučná skupina bílých rasistů... hmm jasně. To jádro problému je v tom, že Amazon cpe do seriálu aktuální ideologii, oproti tomu Jacksonův přístup: Naše ideje necháme stranou, nechme naplno zaznít Tolkiena.
255418
5 -1
reagují: esmo
reagovat
Párkrát jsem si ten teaser pustila, a strašně mě irituje jedna věc (OK, berte to s nadhledem :) Teď se na twitter dostala informace, že scéna s lezoucí Galadriel byla z velké části točená v reálu - měly opravdovou ledovou stěnu. Proč to ale proboha ve výsledku působí tak uměle, počítačově??? To samé třeba u záběru na dva poustevníky. Z fotek od Vanity fair víme, že to bylo točeno na reálných lokacích, a herci na zádech nesli ta obrovská paroží. Ale zase, ten přechod, kdy se za nimi objeví pozadí, je tak rozmázlý..... Srovnejte si to se záběry na Legolase, Gimliho a Aragorna, jak se ženou za skřety ve druhém díle... Nevím, asi se v tom šťourám... ale ten vizuál (který je podle u téhle značky velice důležitý) vypadá... ošklivě. Chlapci na tom pracovali asi tak dlouho, až to ve výsledku dojebali. Premiéra je v září, tak uvidíme, co s tím udělají.. 
255421
Párkrát jsem si ten teaser pustila, a strašně mě irituje jedna věc (OK, berte to s nadhledem :) Teď se na twitter dostala informace, že scéna s lezoucí Galadriel byla z velké části točená v reálu - měly opravdovou ledovou stěnu. Proč to ale proboha ve výsledku působí tak uměle, počítačově??? To samé třeba u záběru na dva poustevníky. Z fotek od Vanity fair víme, že to bylo točeno na reálných lokacích, a herci na zádech nesli ta obrovská paroží. Ale zase, ten přechod, kdy se za nimi objeví pozadí, je tak rozmázlý..... Srovnejte si to se záběry na Legolase, Gimliho a Aragorna, jak se ženou za skřety ve druhém díle... Nevím, asi se v tom šťourám... ale ten vizuál (který je podle u téhle značky velice důležitý) vypadá... ošklivě. Chlapci na tom pracovali asi tak dlouho, až to ve výsledku dojebali. Premiéra je v září, tak uvidíme, co s tím udělají.. 
8 -1
reagovat
Co se týče autorského zpracování seriálového příběhu, nutno dodat, že Jackson možná respektoval dílčí myšlenky Tolkienova díla, ale rozhodně ne příběhové linie postav. Ty naopak velmi měnil a vrcholem všeho je "alternativní" příběh celé hobití trilogie. 

Osobně říkám - Pán prstenů, Hobit a Prsteny moci nikdy nebyly, nejsou a nebudou Tolkien. 
255420
Co se týče autorského zpracování seriálového příběhu, nutno dodat, že Jackson možná respektoval dílčí myšlenky Tolkienova díla, ale rozhodně ne příběhové linie postav. Ty naopak velmi měnil a vrcholem všeho je "alternativní" příběh celé hobití trilogie.  Osobně říkám - Pán prstenů, Hobit a Prsteny moci nikdy nebyly, nejsou a nebudou Tolkien. 
0 -5
reagovat
Na tom traileru je divná jedna věc - hudba. Co se musí původní trilogii nechat, tak přes určité scénáristické a příběhové faily to má hrozně významný hudební podkres, který tomu hrozně moc dodává a mnohdy je velmi poetický, až vesmírně poetický. Howard Shore dokázal filmu dodat toho pravého ducha, ač se mu to už nepodařilo v Hobitovi (až na pár scén, jinak to působilo spíš infantilně). 

Já osobně jako nejlepší fantasy stále beru Nekonečný příběh, který měl svou atmosférou neuvěřitelný mysteriozní koule, což se Společenstvu prstenů podařilo jen ve dvou momentech - v sekvenci okolo Morie a při proplouvání kolem Argonathu (možná teda ještě na Větrově). 

Obávám se, že nový seriál v sobě nebude mít ten mysteriozní feeling kvůli velkému množství postav. U Společenstva si člověk pořád říkal - co a kdo všechno je v pozadí. Rozhodně neukázali celý svět, jen kousek a jen málo důležitých postav a proto to má člověk tak rád, protože si zbytek musel doplnit sám a domýšlet, nejlépe četbou. Takhle to ale vypadá na další Hru o trůny.  
255419
Na tom traileru je divná jedna věc - hudba. Co se musí původní trilogii nechat, tak přes určité scénáristické a příběhové faily to má hrozně významný hudební podkres, který tomu hrozně moc dodává a mnohdy je velmi poetický, až vesmírně poetický. Howard Shore dokázal filmu dodat toho pravého ducha, ač se mu to už nepodařilo v Hobitovi (až na pár scén, jinak to působilo spíš infantilně).  Já osobně jako nejlepší fantasy stále beru Nekonečný příběh, který měl svou atmosférou neuvěřitelný mysteriozní koule, což se Společenstvu prstenů podařilo jen ve dvou momentech - v sekvenci okolo Morie a při proplouvání kolem Argonathu (možná teda ještě na Větrově).  Obávám se, že nový seriál v sobě nebude mít ten mysteriozní feeling kvůli velkému množství postav. U Společenstva si člověk pořád říkal - co a kdo všechno je v pozadí. Rozhodně neukázali celý svět, jen kousek a jen málo důležitých postav a proto to má člověk tak rád, protože si zbytek musel doplnit sám a domýšlet, nejlépe četbou. Takhle to ale vypadá na další Hru o trůny.  
1 -1
reagovat
reaguje na: mecano
Ach, ona zlá nečtoucí mládež!

Mám dojem, že přispíváš v nějaké alternativní diskusi, a to v takové, kde tě všichni utlačují. Nikdo tě zde rasistou nenazval, přesto se předem a pro jistotu situuješ do pozice oběti a předjímáš, že se tak stane. 

Tak zaprvé, tohle je seriálový web. Často se tu k populárním seriálům stavíme negativně, namátkou jmenuji Zaklínače nebo druhou řadu Westworldu. A v popisku traileru, který jsem psal já, je naprosto zřejmá otrávenost z prezentovaného materiálu. Ta ovšem vychází z jiných věcí, než je barva kůže jednoho elfa. 

To, že vnímáš skupiny obyvatel jako monolit, je ve skutečnosti mnohem blíže rasistickému uvažování než tvoje výhrady ke castingu. Napsat, že jsi četl jednu reakci černocha (i kdyby deset nebo sto), a tedy víš, co si myslí „černí“ obecně, nebo „Asiaté“ obecně, je z kategorie: mám černého kamaráda, a proto vím, jak smýšlejí miliony. Žádná skupina lidí, jakkoliv homogenní, není zcela jednotná ve svých názorech. Já naopak zaznamenal reakce fanoušků, kteří jsou šťastní, že někdo, kdo vypadá jako oni, bude mít v jejich nejoblíbenějším fantasy světě reprezentaci. 

Ve Druhém věku tedy skutečně nejsou mraky pojmenovaných postav. V každé lokaci nanejvýš tři, Númenor vyjímaje. Například v Lindonu známe jménem jen Elronda, Gil-galada a Círdana. Je evidentní, že na open-space fantasy, o níž se tvůrci snaží, potřebuješ více postav a ideálně i takové, které nepatří mezi vůdce a aristokraty a na než ta politická rozhodnutí následně dopadají.

Tolkien o univerzální délce elfských vlasů nikde nepíše, obecně rasy charakterizuje spíše vágně (viz debaty o tvaru elfích uší a okřídlenosti balrogů) a jeho zmínky o světlosti jsou mnohem spíše světelné metafory, ve smyslu Světla a Tmy. A to píšu jako někdo, koho krátkovlasý Finrod nesmírně irituje a komu vadí, že Galadrieliny vlasy nezáří zlatem a stříbrem, jak by měly. O vousech trpaslic nemluvě. 

Sám tvrdíš, že je LotR jedna z nejprodávanějších knih všech dob, takže asi není jednoduché přijít s moderní fantasy, která by si rychle vydobyla podobnou reputaci a obsadila do hlavních rolí PoC. 

Ti, kdo mají pocit, že v evropských dějinách (a v mýtické předklasické době, kam Tolkien své příběhy zasazuje) nefigurovali lidé různé barvy pleti, se jednoduše mýlí. Stačí se podívat na dobové prameny. 

Nemohu si pomoct, v tom, co píšeš, vidím ukázku zkratkovitého myšlení. Vadí ti, že jsou fanoušci stěžující si na barvu pleti označováni za rasisty, ale zároveň automaticky označuješ každého, komu casting nevadí, za woke progresivisty. Stejně tak nadáváš progresivistům, že cenzurují knihy – ač jsou to mnohdy spíš konzervativci (viz komiks Maus, který byl v osnovách nahrazen knihou s mnohem líbeznější podobou nacismu) -, ale zároveň jsi volal po mazání komentářů v diskusi pod Star Wars. Je to přesně tenhle dvojí metr, tohle ustavičné dožadování se výjimky, co mě nutí konzervativcům oponovat (sám ses za něj označil, já bych si nedovolil tě škatulkovat). 

Já mám sice na adaptaci Tolkienova světa přísnější požadavky než do_Od, ale jeho komentář, že ve výsledku záleží na kvalitě vyprávění, je správný. A nechápu, proč tu z něj děláte bořiče soch, když se v téhle projevuje naprosto vlažně a umírněně. 
255418
Ach, ona zlá nečtoucí mládež! Mám dojem, že přispíváš v nějaké alternativní diskusi, a to v takové, kde tě všichni utlačují. Nikdo tě zde rasistou nenazval, přesto se předem a pro jistotu situuješ do pozice oběti a předjímáš, že se tak stane.  Tak zaprvé, tohle je seriálový web. Často se tu k populárním seriálům stavíme negativně, namátkou jmenuji Zaklínače nebo druhou řadu Westworldu. A v popisku traileru, který jsem psal já, je naprosto zřejmá otrávenost z prezentovaného materiálu. Ta ovšem vychází z jiných věcí, než je barva kůže jednoho elfa.  To, že vnímáš skupiny obyvatel jako monolit, je ve skutečnosti mnohem blíže rasistickému uvažování než tvoje výhrady ke castingu. Napsat, že jsi četl jednu reakci černocha (i kdyby deset nebo sto), a tedy víš, co si myslí „černí“ obecně, nebo „Asiaté“ obecně, je z kategorie: mám černého kamaráda, a proto vím, jak smýšlejí miliony. Žádná skupina lidí, jakkoliv homogenní, není zcela jednotná ve svých názorech. Já naopak zaznamenal reakce fanoušků, kteří jsou šťastní, že někdo, kdo vypadá jako oni, bude mít v jejich nejoblíbenějším fantasy světě reprezentaci.  Ve Druhém věku tedy skutečně nejsou mraky pojmenovaných postav. V každé lokaci nanejvýš tři, Númenor vyjímaje. Například v Lindonu známe jménem jen Elronda, Gil-galada a Círdana. Je evidentní, že na open-space fantasy, o níž se tvůrci snaží, potřebuješ více postav a ideálně i takové, které nepatří mezi vůdce a aristokraty a na než ta politická rozhodnutí následně dopadají. Tolkien o univerzální délce elfských vlasů nikde nepíše, obecně rasy charakterizuje spíše vágně (viz debaty o tvaru elfích uší a okřídlenosti balrogů) a jeho zmínky o světlosti jsou mnohem spíše světelné metafory, ve smyslu Světla a Tmy. A to píšu jako někdo, koho krátkovlasý Finrod nesmírně irituje a komu vadí, že Galadrieliny vlasy nezáří zlatem a stříbrem, jak by měly. O vousech trpaslic nemluvě.  Sám tvrdíš, že je LotR jedna z nejprodávanějších knih všech dob, takže asi není jednoduché přijít s moderní fantasy, která by si rychle vydobyla podobnou reputaci a obsadila do hlavních rolí PoC.  Ti, kdo mají pocit, že v evropských dějinách (a v mýtické předklasické době, kam Tolkien své příběhy zasazuje) nefigurovali lidé různé barvy pleti, se jednoduše mýlí. Stačí se podívat na dobové prameny.  Nemohu si pomoct, v tom, co píšeš, vidím ukázku zkratkovitého myšlení. Vadí ti, že jsou fanoušci stěžující si na barvu pleti označováni za rasisty, ale zároveň automaticky označuješ každého, komu casting nevadí, za woke progresivisty. Stejně tak nadáváš progresivistům, že cenzurují knihy – ač jsou to mnohdy spíš konzervativci (viz komiks Maus, který byl v osnovách nahrazen knihou s mnohem líbeznější podobou nacismu) -, ale zároveň jsi volal po mazání komentářů v diskusi pod Star Wars. Je to přesně tenhle dvojí metr, tohle ustavičné dožadování se výjimky, co mě nutí konzervativcům oponovat (sám ses za něj označil, já bych si nedovolil tě škatulkovat).  Já mám sice na adaptaci Tolkienova světa přísnější požadavky než do_Od, ale jeho komentář, že ve výsledku záleží na kvalitě vyprávění, je správný. A nechápu, proč tu z něj děláte bořiče soch, když se v téhle projevuje naprosto vlažně a umírněně. 
255388
8 -4
reagují: togusa-san
reagovat
V prvnich dilech pry Galadriel bude nekde ztroskotana s tim novym clovekem Halbardem. 
255416
V prvnich dilech pry [spoiler]Galadriel bude nekde ztroskotana s tim novym clovekem Halbardem. [/spoiler]
1 0
reagovat
Jako nevím, zatím to úplně dobře nevypadá. Poslední dobou mě ty adaptace slavných knižních ság jenom zklamávají (Foundation, Wheel of Time) se světlou výjimkou v případě The Expanse... i ta druhá série Zaklínače byla dost meh, tady se vážně moc bojím, že dostaneme CGI fest jako z Hobita + lame cast + povinnou dávku woke momentů, což úplně v mých očích není ta nejlepší kombinace, ale nechám se překvapit a šanci tomu rozhodně dám (Númenor "naživo" jsem si vždy přál vidět).
255415
Jako nevím, zatím to úplně dobře nevypadá. Poslední dobou mě ty adaptace slavných knižních ság jenom zklamávají (Foundation, Wheel of Time) se světlou výjimkou v případě The Expanse... i ta druhá série Zaklínače byla dost meh, tady se vážně moc bojím, že dostaneme CGI fest jako z Hobita + lame cast + povinnou dávku woke momentů, což úplně v mých očích není ta nejlepší kombinace, ale nechám se překvapit a šanci tomu rozhodně dám (Númenor "naživo" jsem si vždy přál vidět).
3 -1
reagovat
Seriálový Letopisy Narnie. To chceš. 
255414
Seriálový Letopisy Narnie. To chceš. 
0 -1
reagovat
Tak já to tak beru a souhlasím, že ty změny byly k lepšímu, ty filmy jsou geniální, nicméně moje pointa byla v tom, že pokud různé úpravy slouží ději a celkovému vyprávění, nemusí to být úplně na škodu. Od toho adaptace jsou.
Zatím o tom seriálu dějově víme kulový, ten hate je podle mě úplně mimo mísu kdy se nadává na úplně všechno. Obavy mám, ale dokud to neuvidím tak to hodnotit nebudu. 
255413
Tak já to tak beru a souhlasím, že ty změny byly k lepšímu, ty filmy jsou geniální, nicméně moje pointa byla v tom, že pokud různé úpravy slouží ději a celkovému vyprávění, nemusí to být úplně na škodu. Od toho adaptace jsou. Zatím o tom seriálu dějově víme kulový, ten hate je podle mě úplně mimo mísu kdy se nadává na úplně všechno. Obavy mám, ale dokud to neuvidím tak to hodnotit nebudu. 
2 -1
reagovat
reaguje na: Sweat55
Tak jsou změny a změny. Některé Jackson udělat prostě musel (film nelze vyprávět stránku od stránky jako knihu), některé udělal jednak proto, aby to fungovalo jako film pro diváky znalé předlohy, ale i jako film pro diváky Tolkienem dosud nezasažené. Doporučuju jeho komentář na téma kniha vs. film z bonusů Společenstva. Tehdy nebyl Facebook ani YouTube, ale na Tylerku a další věci se nadávalo na diskuzních fórech, ale časem se to nějak vsáklo, protože to prostě byly a jsou dobré filmy. Přes všechny změny a zkratky oproti knihám je z Jacksonovy trilogie cítit úcta k předloze a byl zachován duch díla (snad to nezní jako prázdná fráze).

Pokud tam nyní dají, když to trošku nadnesu, multikulturní vesnici a nijak to nebudou odůvodňovat, a bude to jen proto, aby si odškrtli checkbox za reprezentaci, a nebude to nijak mytologicky podchycené, tak to je prostě špatný postup. Já s tím nemám problém u určitých postav nebo společenství, které jsme dosud ve filmech neviděli, pokud to bude dávat smysl v rámci Tolkienova světa. Za mnohem lepší způsob, jak si odškrtnout checkboxy a udělat to zajímavé, bych viděl pustit se na Jih a na Východ a prozkoumat osudy dvou Modrých čarodějů a to, jak a proč padly mocné říše v dalekých krajích do područí temnoty. Pole působnosti obrovské, možnost zapojení PoC maximální a navíc šance na vyprávění a vysvětlení toho, co bylo před Bitvou na Pellenorských polích. Jinými slovy rozvinutí oné myšlenky Sama (ve filmu Faramira), zda byl ten mrtvý Jižan opravdu zlý člověk, nebo jen plnil svou povinnost a co za lži nebo pohrůžky ho vyhnaly z domova do války. Čili by ty kultury ani nemusely být vykresleny jako vyloženě záporné. :)
255412
Tak jsou změny a změny. Některé Jackson udělat prostě musel (film nelze vyprávět stránku od stránky jako knihu), některé udělal jednak proto, aby to fungovalo jako film pro diváky znalé předlohy, ale i jako film pro diváky Tolkienem dosud nezasažené. Doporučuju jeho komentář na téma kniha vs. film z bonusů Společenstva. Tehdy nebyl Facebook ani YouTube, ale na Tylerku a další věci se nadávalo na diskuzních fórech, ale časem se to nějak vsáklo, protože to prostě byly a jsou dobré filmy. Přes všechny změny a zkratky oproti knihám je z Jacksonovy trilogie cítit úcta k předloze a byl zachován duch díla (snad to nezní jako prázdná fráze). Pokud tam nyní dají, když to trošku nadnesu, multikulturní vesnici a nijak to nebudou odůvodňovat, a bude to jen proto, aby si odškrtli checkbox za reprezentaci, a nebude to nijak mytologicky podchycené, tak to je prostě špatný postup. Já s tím nemám problém u určitých postav nebo společenství, které jsme dosud ve filmech neviděli, pokud to bude dávat smysl v rámci Tolkienova světa. Za mnohem lepší způsob, jak si odškrtnout checkboxy a udělat to zajímavé, bych viděl pustit se na Jih a na Východ a prozkoumat osudy dvou Modrých čarodějů a to, jak a proč padly mocné říše v dalekých krajích do područí temnoty. Pole působnosti obrovské, možnost zapojení PoC maximální a navíc šance na vyprávění a vysvětlení toho, co bylo před Bitvou na Pellenorských polích. Jinými slovy rozvinutí oné myšlenky Sama (ve filmu Faramira), zda byl ten mrtvý Jižan opravdu zlý člověk, nebo jen plnil svou povinnost a co za lži nebo pohrůžky ho vyhnaly z domova do války. Čili by ty kultury ani nemusely být vykresleny jako vyloženě záporné. :)
255408
6 -1
reagovat
reaguje na: Sweat55
Bombadil by byl cool, ale děj nikam neposouvá, takže to vynechání je pochopitelné. Arwen - jasně trochu kalkul, aby tam byla romantika a víc zajímavých ženských postav v jinak pánském ansámblu. Ale Jackson prostě její story arc udělal dobře a posiluje to i příběh Aragorna. Takže jasně, debata o adaptacích - někdy jde udělat změny, které jsou k dobrému. Klíčem je to, že Jackson prostě byl fanoušek Tolkiena a láska k předloze je u něj hmatatelná.

Z přístupu Amazonu je ale cítit, že to nebude ten případ. Proč? Kromě citace, kterou jsem dával níže ještě toto:

“Can we come up with the novel Tolkien never wrote and do it as the mega-event series that could only happen now?”
255411
Bombadil by byl cool, ale děj nikam neposouvá, takže to vynechání je pochopitelné. Arwen - jasně trochu kalkul, aby tam byla romantika a víc zajímavých ženských postav v jinak pánském ansámblu. Ale Jackson prostě její story arc udělal dobře a posiluje to i příběh Aragorna. Takže jasně, debata o adaptacích - někdy jde udělat změny, které jsou k dobrému. Klíčem je to, že Jackson prostě byl fanoušek Tolkiena a láska k předloze je u něj hmatatelná. Z přístupu Amazonu je ale cítit, že to nebude ten případ. Proč? Kromě citace, kterou jsem dával níže ještě toto: “Can we come up with the novel Tolkien never wrote and do it as the mega-event series that could only happen now?”
255408
4 -1
reagovat
reaguje na: Sweat55
Spoustu??? Podívej se na jiné knižní adaptace, a uvidíš, co je to spousta změn. To, co je změneno v PP, jsou zpravidla minimální změny, oproti tomu, co se děje jinde. 
255409
Spoustu??? Podívej se na jiné knižní adaptace, a uvidíš, co je to spousta změn. To, co je změneno v PP, jsou zpravidla minimální změny, oproti tomu, co se děje jinde. 
255408
2 -1
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se