Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Cool video: Eddie se chystá na kytarovou scénu ve Stranger Things


ikona
Sam.Vimes
cool videoeddie munsonjoseph quinnmetallicanetflixstranger things
Eddie Munson je to nejmetalovější, co kdy svět Vzhůru nohama viděl, Stevenovo kousání netopýrů nevyjímaje.  

Jedním z vrcholů finále čtvrté řady Stranger Things bezpochyby byl (bez žádných zásadních spoilerů) Eddieho výstup s kytarou na střeše karavanu ve světě Vzhůru nohama. Pecka Master of Puppets vyšla na stejnojmenném albu od Metallicy začátkem března 1986, takže v době děje seriálu měl Eddie sotva pár týdnů na to, aby se ji naučil, ve volném čase když zrovna nebyl ve škole, nehrál Dračák nebo nedealoval drogy. A to prosím včetně sóla a bez internetu, tabů a instruktážních videí, pěkně po sluchu! 

Eddieho herecký představitel Joseph Quinn sice na kytaru hraje už od dětství, podle vlastních slov ale není žádný virtuóz. A tak poctivě cvičil, jak je vidět i na prvním videu níže, a na většině záběrů ve výsledné epizodě skutečně vidíme Quinna. Přesto potřeboval trochu pomoct, takže se scéna natočila i s dublem, s kytaristou Aidanem Fischerem, a z toho se použily detaily na Eddieho ruce u sóla. V mnoha článcích se uvádí, že jde o Tye Trujilla, syna baskytaristy Metallicy Roberta Trujilla, protože Tye je uvedený v titulcích u "additional guitar tracks". Tye je ale zodpovědný opravdu jen za zvuk, s jeho pomocí se doplňovaly nebo přímo nahrazovaly náběry zvuku z natáčení. V druhém videu si pak samotní členové Metallicy střihnou Master of Puppets společně s Eddiem.

P.S. Ještě někdo je mírně zklamaný, že Quinn má ve skutečnosti krátké vlasy?

 ---

Autor: Ondřej Kubín
Foto: Netflix
Zdroj: Independent, Deadline Hollywood, Variety

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace