Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Dračí fantasy Eragon dostane novou adaptaci


ikona
Sam.Vimes
disney+eragonchristopher paoliniodkaz dračích jezdcůthe inheritance cycle
Fanouškovská kampaň za remake Eragona, podporovaná i samotným autorem, se dočkala výsledku. 

Disney+ natočí novou adaptaci fantasy Eragon ve formě hraného seriálu. Stejně jako v případě tamtéž připravovaného Percyho Jacksona jde o druhou šanci pro oblíbenou knižní fantasy sérii pro mladší čtenáře, která to už jednou zkoušela v kinech a příliš to nevyšlo, a fanoušci volali po další a věrnější adaptaci. Autor knižního Eragona se bude podílet na psaní scénářů a dohlédne na seriál i z producentské pozice. Na projektu pracuje producent Bert Salke se svou produkční společností, která chystá i již zmíněného Percyho Jacksona.

Čtyřdílný cyklus Odkaz Dračích jezdců, jehož je Eragon prvním dílem, vypráví o mladém chlapci, kterému se dostane do rukou dračí vejce. On se pak vydá na cestu Dračího jezdce a bojuje spolu se vzbouřenci proti zlému vládci. Knihy nezastírají značnou inspiraci Hvězdnými válkami, Pánem prstenů a dalšími klasikami a zejména první dva díly naplňují jedno fantasy klišé za druhým. Přesto jim jejich čtivost a sympatické postavy přinesly miliony čtenářů. Filmová adaptace přišla v roce 2006, nedostalo se jí ale příliš kladného přijetí diváků a už vůbec ne kritiků a ani neoslnila tržbami. Christopher Paolini se k Eragonově světu později ještě vrátil v souboru povídek Poutník, čarodějnice a červ.

---

Autor: Ondřej Kubín
Foto: 20th Century Fox
Zdroj: Deadline Hollywood

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace