Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

King Kong míří na Disney+


ikona
Sam.Vimes
king kong
Velký lidoop se podívá na malou obrazovku. 

Gigantická gorila terorizuje stříbrná plátna již od třicátých let minulého století, nyní ale dostane svůj první hraný seriál. Pro Disney+ jej připravuje produkční společnost Jamese Wana, příhodně nazvaná Atomic Monster. Seriál s pracovním názvem King Kong píše Stephany Folsom, showrunnerka komiksové sci-fi adaptace Paper Girls a také scenáristka prvních dvou epizod seriálového Pána prstenů. Seriálový King Kong má vycházet z původního filmu i z nových románů od Joe DeVita a slibuje, že prozkoumá mytologii okolo Kongova původu i nadpřirozené záhady jeho domovského Ostrova Lebek.


Hraný seriál s King Kongem se připravoval již před pěti lety od jiného tvůrčího týmu, nakonec z toho ale nic nebylo. King Konga stvořil Merian C. Cooper, původně letec a později filmový režisér o producent, poté co se mu zdálo o obří gorile řádící v New Yorku. Již v prvním filmu v roce 1933 chtěl Cooper mít souboj Konga s obřím varanem komodským, muselo by se to ale natočit pomocí prokládání obrazu, což by nevypadalo dostatečně realisticky, a tak od toho Cooper upustil. Souboje s obřím plazem se Kong dočkal až o necelé tři dekády později ve filmu King Kong vs. Godzilla (1962). Celkem má King Kong na kontě dvanáct filmů, kromě původního především remake z roku 1976 od Johna Guillermina, staromilskou verzi z roku 2005 od Petera Jacksona a několik nedávných snímků z nového MonsterVerza, kde se objevuje i Godzilla. Vedle filmů měl Kong i tři animované seriály, až dosud ale žádný hraný.

---

Autor: Ondřej Kubín
Foto: Universal Pictures, Warner Bros.
Zdroj: Deadline Hollywood

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace