Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Seriálový Pán prstenů je filmovým zážitkem


ikona
Spooner
amazonlord of the ringspán prstenůprsteny mociprvní reakcerings of power
Že by to Amazon přeci jen dokázal? 

Ano, už se opravdu blíží. Již příští pátek dorazí na stream Amazonu nejdražší seriál všech dob a zároveň jeden z nejočekávanějších projektů letošního roku – seriál Pán prstenů: Prsteny moci, jemuž jsme nedávno věnovali i obří preview. Prequel legendární trilogie ze světa J. R. R. Tolkiena nás zavede do Druhého věku Středozemě a bude vyprávět nejspíše o kování Prstenů moci, dobrodružství mladé Galadriel a Sauronovu vzestupu. Jenže ani po mnoha trailerech a velkolepých digitálních výjevech vlastně moc nevíme, jestli se máme těšit, nebo spíš bát. Zejména zatraceně špatný finální trailer mě vrhnul zpátky do velkých obav. Ukázky i přes velký rozpočet prostě nedokáží vykouzlit atmosféru staré dobré Středozemě či zajímavě vypadající postavy. Zahraniční novináři už ale první dvě epizody viděli a dávají (asi nejen mně) naději, že bychom se zázraku dočkat přeci jen mohli.

Na Twitteru se totiž objevují první slova chvály a až nečekané spokojenosti. Prsteny moci jsou tak ve svém úvodu velkolepým, odvážným a zatraceně ambiciózním projektem, jenž vás od první minuty uchvátí svou velikostí a vizuální stránkou. Vizuál a některý záběry ze Středozemě prý berou dech a nabízejí seriálovým fajnšmekrům takřka filmový zážitek, co by si zasloužil velké plátno. Z hlediska atmosféry a stylu pak budou mít radost fanoušci Tolkiena i Petera Jacksona a zároveň se jedná o další svěží a nadějný pohled do oblíbeného světa.

Chválí se také herci v čele s představitelkou Galadriel, Morfydd Clark. Další lidé pak pějí ódy na načrtnutý příběh, naprosto odzbrojující prolog či skvělou práci s mytologií. Svou porci pozitiv pak přinesl i spisovatel a tvůrce Sandmana Neil Gaiman, jenž seriál označil za přesně ten prequel Pána prstenů, jaký si vždycky přál. Nejvíce se ovšem samozřejmě adoruje řemeslná stránka, na níž je obří rozpočet vidět zkrátka v každém záběru. A to není zase tak velké překvapení. Jako vždy však platí, že musíme úvodní ohlasy brát s malou rezervou. Stejně jako fakt, že první díly režíroval J. A. Bayona (druhý Jurský svět, Nic nás nerozdělí), jenž má řemeslo a atmosféru v malíku a až po něm přijdou na řadu jména televizních rutinérů. Budeme tedy věřit, že těmito ohlasy dobré zprávy zdaleka nekončí a my opravdu dostaneme vytoužený fantasy nářez.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace