Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Andor je nejlepším Star Wars seriálem


ikona
Spooner
andordisney+první reakcestar wars
Vyspělá pecka bez humoru a fan servisu? 

Už za pár dní vtrhne na streamovací platformu další seriál ze světa Star Wars, Andor. Prequel oblíbeného filmového spin-offu Star Wars: Rogue One nám ukáže nejen origin postavy Cassiana Andora, ale také počátky samotných Rebelů pět let před Novou nadějí. Tvůrce seriálu, uznávaný scenárista Tony Gilroy, pak sliboval podstatně dospělejší podívanou a pokračování ducha Rogue One. A parádní trailery tyto sliby pouze potvrzovaly. Dostaneme tedy konečně pořádný výživný Star Wars seriál, který dá zapomenout za zklamání v podobě Boby Fetta a bohužel i Obi-Wana Kenobiho? Po prvních reakcích se zdá, že rozhodně ano!

Na první zámořské recenze si kvůli embargu trvajícího do úterý musíme počkat, ohlasy na sociálních sítích jsou ale povoleny už teď. A tak už můžou recenzenti zejména na Twitteru hlásat, jak moc se úvodní čtyři epizody Andora povedly. Gilroy totiž evidentně splnil své sliby a servíruje podstatně jiné Star Wars, než na jaké jsme zvyklí. Zapomeňte na rod Skywalkerů, světelné meče, ohraný Tatooine či laciný fan servis. Zde se tvůrci o takové berličky neopírají a místo toho nám předkládají dospělejší, temnější a celkově drsnější Star Wars. 

Úvodní epizody jsou sice na Hvězdné války pomalejší, než byste tušili, a jsou prakticky „slow-burn“ dramatem, o to víc se nám ale špinavější svět zaryje pod kůži. Chválí se režie, kamera i výtečný vizuál a v neposlední řadě také práce s postavami. Kritici chválí zaměření na obyčejné lidi, kteří musí žít pod útlakem Impéria. Právě díky tomu působí postavy uvěřitelněji a propracovaněji, čemuž pomáhá také skvělé obsazení. Podle některých hlasů se pak jedná o zatím nejlepší hraný Star Wars seriál, co na Disney+ vznikl. Ne, že by tohle bylo na druhou stranu nějak těžké. Zda mají první reakce pravdu, zjistíte sami už za pár dní.

---
Zdroj: Milan Rozšafný
Foto: Disney+
Zdroj: Collider 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace