Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Pán prstenů: Prsteny moci: S01E06

příspěvky 41 - 60 Napsat příspěvek
reaguje na: togusa-san
"To, co zmiňoval je Helmův žleb"

NIE??? :-:-

On písal o Minas Tirith. A ja som písal o efloch v Dvoch Vežiach a Aragornovom príchode na poslednú chvílu pred Minas Tirith. Aspoň si to prosímťa poriadne prečítaj keď sa teda chceš zapojiť. Ja to tu nemôžem písať stále dokola.

Hoši prosím vás, ujasnite si to. To čo sa tu od začiatku kritzuje je že Númenorský jazdci prišli tak rýchlo a že sme nevideli medzitým s nimi žiadnu scénku a že to nesprávne buduje napätie. A ja som len napísal že podoných prekvapivých príchodov na poslednú chvílku bolo v celom LOTR a v Hobitovi viac ako dosť a že to nepovažujem až za tak veľkú chybu akú tu z toho robíte. Veď si spomeňme ako sa náhodne zrazu pred Ereborom stretlo dohromady 5 armád a to bolo prosím pekne aj v knihách. A nikde nebolo potrebné nejak okolo toho budovať napätie, proste prišli a dali si po držke. Dokonca si vo filmoch medzitým Bolg odbehol na ďaleký sever až do Gundabadu a bez problémov prišiel naspäť :D

"ROP? Totální nesmysl. Mrkněte na to znova..." Ja som to videl už trikrát :D:D Tak strašne sa mi to páčilo. A nejak nerozumiem prečo mi tu vypisuješ že celá tá bitka bola nezmysel keď debata sa tu točí výslovne len okolo toho príchodu jazdcov? Aký to má prosímťa spolu súvis?
256199
"To, co zmiňoval je Helmův žleb" NIE??? *:-**:-* On písal o Minas Tirith. A ja som písal o efloch v Dvoch Vežiach a Aragornovom príchode na poslednú chvílu pred Minas Tirith. Aspoň si to prosímťa poriadne prečítaj keď sa teda chceš zapojiť. Ja to tu nemôžem písať stále dokola. Hoši prosím vás, ujasnite si to. To čo sa tu od začiatku kritzuje je že Númenorský jazdci prišli tak rýchlo a že sme nevideli medzitým s nimi žiadnu scénku a že to nesprávne buduje napätie. A ja som len napísal že podoných prekvapivých príchodov na poslednú chvílku bolo v celom LOTR a v Hobitovi viac ako dosť a že to nepovažujem až za tak veľkú chybu akú tu z toho robíte. Veď si spomeňme ako sa náhodne zrazu pred Ereborom stretlo dohromady 5 armád a to bolo prosím pekne aj v knihách. A nikde nebolo potrebné nejak okolo toho budovať napätie, proste prišli a dali si po držke. Dokonca si vo filmoch medzitým Bolg odbehol na ďaleký sever až do Gundabadu a bez problémov prišiel naspäť *:D* "ROP? Totální nesmysl. Mrkněte na to znova..." Ja som to videl už trikrát *:D**:D* Tak strašne sa mi to páčilo. A nejak nerozumiem prečo mi tu vypisuješ že celá tá bitka bola nezmysel keď debata sa tu točí výslovne len okolo toho príchodu jazdcov? Aký to má prosímťa spolu súvis?
256196
0 -3
reagovat
reaguje na: FallenMaia
"Vlastne ani nechápem prečo si reagoval len na túto jednu bitku keď ja som už v reakcii na Krauseta spomínal omnoho viac scén."

Protože jsi dal za příklad dvě scény a já si z filmů pamatuju jen jednu z nich.

Navíc jsi ve své první reakci na moji otázku dosloval začal citací mého "nebylo to náhodou u Rohanských jezdců v trilogii takhle udělané úmyslně kvůli napětí a efektu?" - to jsi z toho opravdu nepochopil, že mluvím o Rohanských jezdcích? :)

Teď, když už to tedy chápeš, můžeš mi konečně napsat v čem je podle tebe to budování napětí provedené tady v té scéně v seriálu úplně stejné s tím jak to bylo ve scéně s Rohanskými jezdci ve filmu? Já to tam totiž upřímně nevidím a hned na začátku jsem ti napsal proč. Ty jsi mi na to ale doteď neodpověděl.
256198
[i]"Vlastne ani nechápem prečo si reagoval len na túto jednu bitku keď ja som už v reakcii na [b]Krauseta[/b] spomínal omnoho viac scén.[/i]" Protože jsi dal za příklad dvě scény a já si z filmů pamatuju jen jednu z nich. Navíc jsi ve své první reakci na moji otázku dosloval začal citací mého [b]"nebylo to náhodou u Rohanských jezdců v trilogii takhle udělané úmyslně kvůli napětí a efektu?" [/b]- to jsi z toho opravdu nepochopil, že mluvím o Rohanských jezdcích? *:)* Teď, když už to tedy chápeš, můžeš mi konečně napsat v čem je podle tebe to budování napětí provedené tady v té scéně v seriálu úplně stejné s tím jak to bylo ve scéně s Rohanskými jezdci ve filmu? Já to tam totiž upřímně nevidím a hned na začátku jsem ti napsal proč. Ty jsi mi na to ale doteď neodpověděl.
256195
1 0
reagují: FallenMaia, FallenMaia
reagovat
reaguje na: do_Od
“Stačí se povznést nad scenáristické berličky, které nejsou o moc horší než v jiných seriálech.”

Někteří z nás prostě mají rádi jeden takový malicherný koncept zvaný příčina a následek.

We are just weird that way. 
256197
“Stačí se povznést nad scenáristické berličky, které nejsou o moc horší než v jiných seriálech.” Někteří z nás prostě mají rádi jeden takový malicherný koncept zvaný příčina a následek. We are just weird that way. 
256187
11 0
reagovat
reaguje na: FallenMaia
HotShota naprosto chápu. To, co zmiňoval je Helmův žleb, který tady byl očividně inspirací. Naprosto chápu výhradu u nečekaného příchodu elfů. Vše ostatní ale PJ udělal líp. Je tam jasné, že se Rohan stáhne do Helmova žlebu. Gandalf bere nejrychlejšího koně, aby dostihl Eomérův oddíl. Začíná bitva, kde skřeti používají aspoň základy obléhací taktiky. Obránci pomalu ztrácejí části pevnosti a hraje se o čas... a je z toho jedna z nejlepších bitev.

ROP? Totální nesmysl. Mrkněte na to znova... už jen ta ohňová past. Bronwyn bodá skřeta do chodidla! její parťačka schytává meč do krku. Past nakonec sklapne, ale stačí, že jeden skřet kopne do místa, kde to nehoří a celá past je za pár sekund překonaná. Pak už jen ten trapný útěk do krčmy, kterou stačilo prostě podpálit, jak tu už někdo psal. To jak se tam vůbec dostali númenorejci fakt nechápu. Někdo tam měl asi schovanou mithrilem poháněnou vysílačku, kterou nám tvůrci neukázali. Místo toho ten nesmysl s jabkem - ne teď to chápu, to byla jemná narážka na Isuldorovo podlehnutí temnotě.

Stačí si pustit Dvě věže a člověk objektivně tomuhle fakt nemůže dát 4-5 hvězd... A přitom ten rozpočet tu měl být ne? Ve výsledku pak dostaneme pár desítek komparzistů a jednu vesnici. :D

PS: jinými slovy... je to zábava, jak moc je to špatný. Radši bych si dal seriál o tom, jak Durin a Disa prostě "dělaj věci" a žijí v Morii, než sledovat děj ROP.
256196
HotShota naprosto chápu. To, co zmiňoval je Helmův žleb, který tady byl očividně inspirací. Naprosto chápu výhradu u nečekaného příchodu elfů. Vše ostatní ale PJ udělal líp. Je tam jasné, že se Rohan stáhne do Helmova žlebu. Gandalf bere nejrychlejšího koně, aby dostihl Eomérův oddíl. Začíná bitva, kde skřeti používají aspoň základy obléhací taktiky. Obránci pomalu ztrácejí části pevnosti a hraje se o čas... a je z toho jedna z nejlepších bitev. ROP? Totální nesmysl. Mrkněte na to znova... už jen ta ohňová past. Bronwyn bodá skřeta do chodidla! její parťačka schytává meč do krku. Past nakonec sklapne, ale stačí, že jeden skřet kopne do místa, kde to nehoří a celá past je za pár sekund překonaná. Pak už jen ten trapný útěk do krčmy, kterou stačilo prostě podpálit, jak tu už někdo psal. To jak se tam vůbec dostali númenorejci fakt nechápu. Někdo tam měl asi schovanou mithrilem poháněnou vysílačku, kterou nám tvůrci neukázali. Místo toho ten nesmysl s jabkem - ne teď to chápu, to byla jemná narážka na Isuldorovo podlehnutí temnotě. Stačí si pustit Dvě věže a člověk objektivně tomuhle fakt nemůže dát 4-5 hvězd... A přitom ten rozpočet tu měl být ne? Ve výsledku pak dostaneme pár desítek komparzistů a jednu vesnici. *:D* PS: jinými slovy... je to zábava, jak moc je to špatný. Radši bych si dal seriál o tom, jak Durin a Disa prostě "dělaj věci" a žijí v Morii, než sledovat děj ROP.
256195
5 0
reagují: FallenMaia
reagovat
reaguje na: HotShot
Aha tak potom pardon, ja som hovoril celovo o presunoch armád a nečakaných prekvapivých príchodoch na poslednú chvíľu, nie len o Rohanských jazdcoch. Vlastne ani nechápem prečo si reagoval len na túto jednu bitku keď ja som už v reakcii na Krauseta spomínal omnoho viac scén. Ty si sa chytil jedného príchodu ale takýchto nečakaných záchran bolo v LOTR viac a všetky boli vporiadku. A pri každej jednej takejto scéne to slúžilo k budovaniu napätia, krásny príklad je presne ten Aragorn.
256195
Aha tak potom pardon, ja som hovoril celovo o presunoch armád a nečakaných prekvapivých príchodoch na poslednú chvíľu, nie len o Rohanských jazdcoch. Vlastne ani nechápem prečo si reagoval len na túto jednu bitku keď ja som už v reakcii na [b]Krauseta[/b] spomínal omnoho viac scén. Ty si sa chytil jedného príchodu ale takýchto nečakaných záchran bolo v LOTR viac a všetky boli vporiadku. A pri každej jednej takejto scéne to slúžilo k budovaniu napätia, krásny príklad je presne ten Aragorn.
256194
0 -3
reagují: HotShot, togusa-san
reagovat
reaguje na: FallenMaia
Promiň, ale od začátku tu reaguju na tvoje přirovnání k Rohanským jezdcům,  a to že jeho účelem bylo budování napětí (podle tebe úplně stejně jako v tomhle díle RoP) - což jsi ještě sám citoval na začátku svého předchozího příspěvku. O Aragornovi jsem nenapsal ani slovo. A ty mi na to odpovíš:

"Aragorn že bol v dojazdovej vzdialenosti????!"

"O elfov ktorí prišli do Helmovho žlabu zázračne [...]"

Prosím? Nic z toho se netýká scény s Rohanskými jezdci a tím, jak se tam budovalo napětí. O ničem z toho jsem nemluvil a nic z toho nijak nepodporuje tvoje tvrzení, že v tomhle díle to fungovalo pro budování napětí úplně stejně jako ve scéně s Rohanskými jezdci v Lotrovi.
256194
Promiň, ale od začátku tu reaguju na tvoje přirovnání k Rohanským jezdcům,  a to že jeho účelem bylo budování napětí (podle tebe úplně stejně jako v tomhle díle RoP) - což jsi ještě sám citoval na začátku svého předchozího příspěvku. O Aragornovi jsem nenapsal ani slovo. A ty mi na to odpovíš: [i]"Aragorn že bol v dojazdovej vzdialenosti????!"[/i] [i]"O elfov ktorí prišli do Helmovho žlabu zázračne [...]" [/i] Prosím? Nic z toho se netýká scény s Rohanskými jezdci a tím, jak se tam budovalo napětí. O ničem z toho jsem nemluvil a nic z toho nijak nepodporuje tvoje tvrzení, že v tomhle díle to fungovalo pro budování napětí úplně stejně jako ve scéně s Rohanskými jezdci v Lotrovi.
256191
3 0
reagují: FallenMaia
reagovat
reaguje na: Child
"Proč Númenor posílá neznámo kam "armádu" s 500 muži a koňmi v pěti malých lodičkách a královnou regentkou a náhodou narazí na vesnici, kde se místní blbci opevnili v hospodě, kterou šlo prostě a jednoduše... zapálit, zatímco dali všanc opevněnou elfskou pevnost? What the .... ?!"

Teraz neviem či mám tie tvoje otázky brať vážne alebo nie, či je to len sranda alebo či fakt toto kritizuješ. Keby si sledoval pozorne čo sa deje na obrazovke tak by si našiel minimálne na zopár z nich už dávno odpoveď. Veď ešte v Númenore Halbrand priamo na mape ukazoval kde bola jeho vesnica, a kde je tá veža elfov a presne tam mali namierené, čiže to nabola žiadna náhoda ale plán že tam pôjdu. Plus to nebola žiadna vybavená pevnost a už v minulej časti nám bolo povedané že tam nemali žiadne zásoby a Adarovi by stačilo ich tam držať a vyhladovať. Preto tam nechceli zostávať pretože ani netušili že sa blíži pomoc. Ak by si chcel odpoveď aj na iné otázky tak daj vedieť ;)
256193
"Proč Númenor posílá neznámo kam "armádu" s 500 muži a koňmi v pěti malých lodičkách a královnou regentkou a náhodou narazí na vesnici, kde se místní blbci opevnili v hospodě, kterou šlo prostě a jednoduše... zapálit, zatímco dali všanc opevněnou elfskou pevnost? What the .... ?!" Teraz neviem či mám tie tvoje otázky brať vážne alebo nie, či je to len sranda alebo či fakt toto kritizuješ. Keby si sledoval pozorne čo sa deje na obrazovke tak by si našiel minimálne na zopár z nich už dávno odpoveď. Veď ešte v Númenore Halbrand priamo na mape ukazoval kde bola jeho vesnica, a kde je tá veža elfov a presne tam mali namierené, čiže to nabola žiadna náhoda ale plán že tam pôjdu. Plus to nebola žiadna vybavená pevnost a už v minulej časti nám bolo povedané že tam nemali žiadne zásoby a Adarovi by stačilo ich tam držať a vyhladovať. Preto tam nechceli zostávať pretože ani netušili že sa blíži pomoc. Ak by si chcel odpoveď aj na iné otázky tak daj vedieť *;)*
256190
0 -7
reagovat
reaguje na: FallenMaia
A ešte by som doplnil, Théoden povedal že do Minas Tirith sú to 3 dni a následne vidíme že mesto padne behom jednej noci a na úsvite sa už na kopci objaví Rohanské vojsko? Dáva to zmysel? Tým chcem len povedať že tie časové skoky a cestovanie neboli v lotr filmoch ani v Hobitovi nikdy nejak zásadné a väčšinou nad tým ľudia len mávli rukou.
256192
A ešte by som doplnil, Théoden povedal že do Minas Tirith sú to 3 dni a následne vidíme že mesto padne behom jednej noci a na úsvite sa už na kopci objaví Rohanské vojsko? Dáva to zmysel? Tým chcem len povedať že tie časové skoky a cestovanie neboli v lotr filmoch ani v Hobitovi nikdy nejak zásadné a väčšinou nad tým ľudia len mávli rukou.
256191
0 -5
reagovat
reaguje na: HotShot
"V rámci toho filmu, ale bylo jasně zřetelné, že ta pomoc je v dojezdové vzdálenosti a ty postavy obránců o té pomoci, která by musí přijít včas vědí a mluví o ní a celou dobu v ní doufají a vlastně na ní spoléhají. Proto to buduje napětí."

Aragorn že bol v dojazdovej vzdialenosti???? Práve to bolo na tom najdivnejšie že sa vlastne behom pár dní dostal z kráľovstva mŕtvych do Minas Tirith bez toho aby sme vôbec poznali odpoveď ich kráľa či sa pridá do boja alebo nie. Veď taký Théoden vtedy hovoril že do Minas Tirith sú to 3 dni tryskom na koňoch. Ako to zvládol Aragorn bez koní? Cez hory a pláne Gondoru až k moru kde nasadol na lode? Ty ako divák nepotrebuješ aby tie postavy ktoré bojujú o život vedeli že sa blíži nejaká pomoc, stačí keď to vieš ty ako divák. Veď toto sa používa takmer vo všetkých bitkách ktoré sme na televíznej obrazovke videli. V Bitke Bastardov v GoT taktiež prišli rytieri z Údolia na poslednú chvíľku a nikto z hrdinov ich tam nečakal. A pritom je považovaná za jednu z najlepších seriálových bitiek vôbec.

O elfov ktorí prišli do Helmovho žlabu zázračne ešte pred vojskom Skurutov zo Železného Pasu sme tiež nevedeli vôbec nič až kým sa zrazu zjavili pred bránami, je to preto nejaká chyba ktorá kazí zážitok z udalostí ktoré vidíme? No nie. A len tak mimochodom Galadriel vtedy tiež vôbec nemohla vedieť že Théoden potrebuje pomoc, odkiaľ si to domyslela? Vyslala vojakov len tak pretože mala tušenie že sa blíži niečo zlé? Videla veci ktoré bežný smrteľník nevidí pretože je to magická elfská bytosť? Je to možné a preto je možné že rovnako v seriálovej podobe mala tušenie že ľudom v Mordore hrozí nebezpečie preto sa ponáhľali, veď je to elfka ktorá vidí míle a míle ďaleko. Všetko má jednoduché vysvetlenie keď človek to vysvetlenie chce poznať. Ale keď chce kritizovať a hejtovať tak samozrejme skritizovať sa dá všetko, aj taký Pán Prsteňov záleží od človeka ;)
256191
"V rámci toho filmu, ale bylo jasně zřetelné, že ta pomoc je v dojezdové vzdálenosti a ty postavy obránců o té pomoci, která by musí přijít včas vědí a mluví o ní a celou dobu v ní doufají a vlastně na ní spoléhají. Proto to buduje napětí." Aragorn že bol v dojazdovej vzdialenosti???? Práve to bolo na tom najdivnejšie že sa vlastne behom pár dní dostal z kráľovstva mŕtvych do Minas Tirith bez toho aby sme vôbec poznali odpoveď ich kráľa či sa pridá do boja alebo nie. Veď taký Théoden vtedy hovoril že do Minas Tirith sú to 3 dni tryskom na koňoch. Ako to zvládol Aragorn bez koní? Cez hory a pláne Gondoru až k moru kde nasadol na lode? Ty ako divák nepotrebuješ aby tie postavy ktoré bojujú o život vedeli že sa blíži nejaká pomoc, stačí keď to vieš ty ako divák. Veď toto sa používa takmer vo všetkých bitkách ktoré sme na televíznej obrazovke videli. V Bitke Bastardov v GoT taktiež prišli rytieri z Údolia na poslednú chvíľku a nikto z hrdinov ich tam nečakal. A pritom je považovaná za jednu z najlepších seriálových bitiek vôbec. O elfov ktorí prišli do Helmovho žlabu zázračne ešte pred vojskom Skurutov zo Železného Pasu sme tiež nevedeli vôbec nič až kým sa zrazu zjavili pred bránami, je to preto nejaká chyba ktorá kazí zážitok z udalostí ktoré vidíme? No nie. A len tak mimochodom Galadriel vtedy tiež vôbec nemohla vedieť že Théoden potrebuje pomoc, odkiaľ si to domyslela? Vyslala vojakov len tak pretože mala tušenie že sa blíži niečo zlé? Videla veci ktoré bežný smrteľník nevidí pretože je to magická elfská bytosť? Je to možné a preto je možné že rovnako v seriálovej podobe mala tušenie že ľudom v Mordore hrozí nebezpečie preto sa ponáhľali, veď je to elfka ktorá vidí míle a míle ďaleko. Všetko má jednoduché vysvetlenie keď človek to vysvetlenie chce poznať. Ale keď chce kritizovať a hejtovať tak samozrejme skritizovať sa dá všetko, aj taký Pán Prsteňov záleží od človeka *;)*
256188
0 -4
reagují: HotShot, FallenMaia
reagovat
Tak už jsem to viděl... bohužel. Shoduji se 100 % s recenzí. Proč Númenor posílá neznámo kam "armádu" s 500 muži a koňmi v pěti malých lodičkách a královnou regentkou a náhodou narazí na vesnici, kde se místní blbci opevnili v hospodě, kterou šlo prostě a jednoduše... zapálit, zatímco dali všanc opevněnou elfskou pevnost? What the .... ?!

Mimochodem, to ti skřeti včele s Adarem opravdu jen tak nakráčeli ke dveřím pevnosti, skoro až zaťukali a otevřeli dveře, přestože nevěděli, jestli tam někdo vůbec je? Haló, říká se tomu něco jako taktika obléhání?

Proč se dvě ženské schovávají za vozem se senem, který mají zapálit v těsné blízkosti procházející skřetí armády a přitom u sebe nemají žádné zbraně, kterými by se bránily a taky proto jednu z nich skřet celkem easy sejme?

Kde se vzala v té hoře, která nečoudí a je pokrytá sněhem, tak velká džuzna, aby tama protekla v jednom sloupci celá přehrada? Galadriel a sopka - když opomenu to, že jí fyzicky výbuch vůbec nic neudělal (asi se narodila na Kryptonu se Supermanem), tak pokud je známo, Galadriel je mocná čarodějka, která dokázala sama srovnat se zemí Dol Guldur, to nemohla vykouzlit něco, co by ty lidi ochránilo? 

Proč je Isildur, jeden z nejvýznamnějších vládců lidí ve Středozemi takový ňouma a kretén, který navíc vůbec není podobný svému otci a své sestře?
256190
Tak už jsem to viděl... bohužel. Shoduji se 100 % s recenzí. Proč Númenor posílá neznámo kam "armádu" s 500 muži a koňmi v pěti malých lodičkách a královnou regentkou a náhodou narazí na vesnici, kde se místní blbci opevnili v hospodě, kterou šlo prostě a jednoduše... zapálit, zatímco dali všanc opevněnou elfskou pevnost? What the .... ?! Mimochodem, to ti skřeti včele s Adarem opravdu jen tak nakráčeli ke dveřím pevnosti, skoro až zaťukali a otevřeli dveře, přestože nevěděli, jestli tam někdo vůbec je? Haló, říká se tomu něco jako taktika obléhání? Proč se dvě ženské schovávají za vozem se senem, který mají zapálit v těsné blízkosti procházející skřetí armády a přitom u sebe nemají žádné zbraně, kterými by se bránily a taky proto jednu z nich skřet celkem easy sejme? Kde se vzala v té hoře, která nečoudí a je pokrytá sněhem, tak velká džuzna, aby tama protekla v jednom sloupci celá přehrada? Galadriel a sopka - když opomenu to, že jí fyzicky výbuch vůbec nic neudělal (asi se narodila na Kryptonu se Supermanem), tak pokud je známo, Galadriel je mocná čarodějka, která dokázala sama srovnat se zemí Dol Guldur, to nemohla vykouzlit něco, co by ty lidi ochránilo?  Proč je Isildur, jeden z nejvýznamnějších vládců lidí ve Středozemi takový ňouma a kretén, který navíc vůbec není podobný svému otci a své sestře?
2 0
reagují: FallenMaia
reagovat
reaguje na: FallenMaia
Protože nemají vkusA bez takovejch bysme mohli mít lepší seriály 
256189
Protože nemají vkusA bez takovejch bysme mohli mít lepší seriály 
256183
1 -2
reagovat
reaguje na: FallenMaia
"No veď ano a presne z toho istého dôvodu to bolo rovnako urobené aj tu."

No podle mě to právě není vůbec stejné. V Pánovi prstenů to funguvalo a mělo smysl, protože oni jim poslali ty signály a doufali, ale vlastně nevěděli, jestli přijedou na pomoc nebo ne. V rámci toho filmu, ale bylo jasně zřetelné, že ta pomoc je v dojezdové vzdálenosti a ty postavy obránců o té pomoci, která by musí přijít včas vědí a mluví o ní a celou dobu v ní doufají a vlastně na ní spoléhají. Proto to buduje napětí. (Alespoň doufám, že to takhle bylo, už jsem to dlouho neviděl.)

Tady to absolutně nijak napětí nebuduje. Protože ukážou tu flotilu někde na moři, absolutně mimo dosah toho, co se děje v té vesnici. Ta flotila neví, co se děje v té vesnici a nejde jim o každou vteřinu. My vlastně ani nevíme, jestli oni mají namířeno přímo právě do té vesnice nebo, jestli jenom orientačně tím směrem, ale cestou projdou x jiných míst. Ani ty postavy ve vesnici nemají absolutně tušení o téhle pomoci a nesnaží se jen získat čas s tím, že čekají přavě na tuhle záchranu.
Prostě sledujeme vojsko někde na moři úplně mimo a pak bum a už je sledujeme jak upalují plným kvaltem k vesnici někde ve Středozemi, kde jsou zrovna pro příběh potřeba. To je asi jako, kdyby jsi sledoval tříhodinový trojboj a oni ti ukázali první polovinu první disciplíny a pak střih a vidíš posledních 5 vteřin celého závodu - kde se tam má stihnout vybudovat přirozeně nějaké napětí? A jak to může být úplně stejné jako u Rohanských jezdů v Lotrovi?

Ale možná si to celé pamatuju špatně a mluvím blbosti. Neviděl jsem to už asi 7 let, takže to není vyloučeno.
256188
"No veď ano a presne z toho istého dôvodu to bolo rovnako urobené aj tu." No podle mě to právě není vůbec stejné. V Pánovi prstenů to funguvalo a mělo smysl, protože oni jim poslali ty signály a doufali, ale vlastně nevěděli, jestli přijedou na pomoc nebo ne. V rámci toho filmu, ale bylo jasně zřetelné, že ta pomoc je v dojezdové vzdálenosti a ty postavy obránců o té pomoci, která by musí přijít včas vědí a mluví o ní a celou dobu v ní doufají a vlastně na ní spoléhají. Proto to buduje napětí. (Alespoň doufám, že to takhle bylo, už jsem to dlouho neviděl.) Tady to absolutně nijak napětí nebuduje. Protože ukážou tu flotilu někde na moři, absolutně mimo dosah toho, co se děje v té vesnici. Ta flotila neví, co se děje v té vesnici a nejde jim o každou vteřinu. My vlastně ani nevíme, jestli oni mají namířeno přímo právě do té vesnice nebo, jestli jenom orientačně tím směrem, ale cestou projdou x jiných míst. Ani ty postavy ve vesnici nemají absolutně tušení o téhle pomoci a nesnaží se jen získat čas s tím, že čekají přavě na tuhle záchranu. Prostě sledujeme vojsko někde na moři úplně mimo a pak bum a už je sledujeme jak upalují plným kvaltem k vesnici někde ve Středozemi, kde jsou zrovna pro příběh potřeba. To je asi jako, kdyby jsi sledoval tříhodinový trojboj a oni ti ukázali první polovinu první disciplíny a pak střih a vidíš posledních 5 vteřin celého závodu - kde se tam má stihnout vybudovat přirozeně nějaké napětí? A jak to může být úplně stejné jako u Rohanských jezdů v Lotrovi? Ale možná si to celé pamatuju špatně a mluvím blbosti. Neviděl jsem to už asi 7 let, takže to není vyloučeno.
256181
8 0
reagují: FallenMaia
reagovat
Jasně, koho to nebaví, tomu to nebude odsýpat. Já tady netvrdím, že to tak budou mít všichni, jen nabízím jiný úhel pohledu na ten seriál, protože se nejen tu, ale i na MZ někdo neustále diví, jak tomu můžou lidi dávat 4-5*. Jednoduše z těch důvodů popsaných níže. Stačí se povznést nad scenáristické berličky, které nejsou o moc horší než v jiných seriálech.
256187
Jasně, koho to nebaví, tomu to nebude odsýpat. Já tady netvrdím, že to tak budou mít všichni, jen nabízím jiný úhel pohledu na ten seriál, protože se nejen tu, ale i na MZ někdo neustále diví, jak tomu můžou lidi dávat 4-5*. Jednoduše z těch důvodů popsaných níže. Stačí se povznést nad scenáristické berličky, které nejsou o moc horší než v jiných seriálech.
3 -6
reagují: Xardas, krauset
reagovat
reaguje na: do_Od
No nevím jak ostatním, ale mě teda moc nepřijde, že by to zrovna dvakrát odsýpalo. U posledních 3 dílů jsem se několikrát přistihnul, že zjišťuju kolik ještě minut zbývá do konce (většinou jsem byl někde v půlce), což se mi u nějakýho seriálu nestalo už hodně dlouho.

Když to srovnám s Hrou o trůny, kde se paradoxně na rozdíl od Prstenů toho vizuálně tolik neděje, ale reálně se toho tam na poli několika místností stane neskutečně hodně a po skončení dílu chci vidět víc, tak tady se vizuálně děje něco pořád, ale reálně se toho moc nestane. A když už se blížíme ke konci první série a já 30 minut sleduju stále ty stejné lidi ve stejné vesnici jak jsou v ohrožení těch stejných orků jako na úplném začátku seriálu, tak si opravdu neříkám "wow, to byla teda jízda".

A díky přeskakování právě těch věcí, jako je putování těch lidí z Numenoru po Středozemi absolutně nemám pocit, že by ten svět byl nějaký zabydlený a nemám ani moc představu jeho velikosti. Spíš mám pocit, že tam jsou asi 4 místa, mezi kterýma se neustále teleportujeme a tomu odpovídá i ten střih.  
256186
No nevím jak ostatním, ale mě teda moc nepřijde, že by to zrovna dvakrát odsýpalo. U posledních 3 dílů jsem se několikrát přistihnul, že zjišťuju kolik ještě minut zbývá do konce (většinou jsem byl někde v půlce), což se mi u nějakýho seriálu nestalo už hodně dlouho. Když to srovnám s Hrou o trůny, kde se paradoxně na rozdíl od Prstenů toho vizuálně tolik neděje, ale reálně se toho tam na poli několika místností stane neskutečně hodně a po skončení dílu chci vidět víc, tak tady se vizuálně děje něco pořád, ale reálně se toho moc nestane. A když už se blížíme ke konci první série a já 30 minut sleduju stále ty stejné lidi ve stejné vesnici jak jsou v ohrožení těch stejných orků jako na úplném začátku seriálu, tak si opravdu neříkám "wow, to byla teda jízda". A díky přeskakování právě těch věcí, jako je putování těch lidí z Numenoru po Středozemi absolutně nemám pocit, že by ten svět byl nějaký zabydlený a nemám ani moc představu jeho velikosti. Spíš mám pocit, že tam jsou asi 4 místa, mezi kterýma se neustále teleportujeme a tomu odpovídá i ten střih.  
256184
4 -1
reagovat
reaguje na: do_Od
Jenže ono to neodsejpá, postavy nejsou sympatický a tak nám zbývá jen ten vizuál a to je sakra málo :-
256185
Jenže ono to neodsejpá, postavy nejsou sympatický a tak nám zbývá jen ten vizuál a to je sakra málo *:-*
256184
7 -1
reagovat
reaguje na: krauset
No mě ani tolik nezajímá význam putování a krajiny v Tolkienovi, jako význam putování a krajiny v tomhle seriálu. U přesunu hobitů, kde se ty postavy baví a jejich vztahy prohlubují, to oceňuju (nebo bych oceňoval, kdyby mě ta jejich linka bavila víc), u přesunu armády je mi to fuk, tam není co prohlubovat, prostě tyhle dvě linky spěly ke střetu a po nějakých pěti dílech se střetly. Co všechno musela ta jízda překonat, jak se vlastně vešlo tolik vojáků na tři malé lodě, a proč věděli přesně kam mají namířeno, by zvládlo kritizovat i tříleté děcko, protože jsou to tak nějak očividné věci, ale už jsem si dávno zvykl že, některé seriály (jako třeba pozdní Hra o trůny, Zaklínač, Rod draka ale i plno dalších) tyhle věci neřeší ve prospěch efektivity akce i vyprávění. Neměl jsem jim to za zlé předtím a nemám jim to za zlé teď. 

Když už, tak daleko větší prohřešek mi přijde přesun lidí z věže zpátky do vesnice tak, že je armáda skřetů nezpozorovala. A to samé následně Arondir, který jich pár uvězní v troskách, ale zbytku se pohodlně vyhne. Nehledě na to, že starej týpek s mečem pak nemá problém se vysápat za pár hodin zase zpátky nahoru, aby odemknul sopku. Ale furt jsou to věci, u kterých si poklepu na čelo a jedu dál, protože děj odsýpá, postavy jsou sympatický, akce ok a vizuál úchvatný. Jinými slovy je to... zábava.
256184
No mě ani tolik nezajímá význam putování a krajiny v Tolkienovi, jako význam putování a krajiny v tomhle seriálu. U přesunu hobitů, kde se ty postavy baví a jejich vztahy prohlubují, to oceňuju (nebo bych oceňoval, kdyby mě ta jejich linka bavila víc), u přesunu armády je mi to fuk, tam není co prohlubovat, prostě tyhle dvě linky spěly ke střetu a po nějakých pěti dílech se střetly. Co všechno musela ta jízda překonat, jak se vlastně vešlo tolik vojáků na tři malé lodě, a proč věděli přesně kam mají namířeno, by zvládlo kritizovat i tříleté děcko, protože jsou to tak nějak očividné věci, ale už jsem si dávno zvykl že, některé seriály (jako třeba pozdní Hra o trůny, Zaklínač, Rod draka ale i plno dalších) tyhle věci neřeší ve prospěch efektivity akce i vyprávění. Neměl jsem jim to za zlé předtím a nemám jim to za zlé teď.  Když už, tak daleko větší prohřešek mi přijde přesun lidí z věže zpátky do vesnice tak, že je armáda skřetů nezpozorovala. A to samé následně Arondir, který jich pár uvězní v troskách, ale zbytku se pohodlně vyhne. Nehledě na to, že starej týpek s mečem pak nemá problém se vysápat za pár hodin zase zpátky nahoru, aby odemknul sopku. Ale furt jsou to věci, u kterých si poklepu na čelo a jedu dál, protože děj odsýpá, postavy jsou sympatický, akce ok a vizuál úchvatný. Jinými slovy je to... [b]zábava[/b].
256173
1 -11
reagují: Sakull, HotShot, esmo
reagovat
reaguje na: MILFhunter69
Prečo ti nás je lúto? Ja som práve vždy rád keď niečo má svojich fanúšikov aj keď mne sa to nepáči.
256183
Prečo ti nás je lúto? Ja som práve vždy rád keď niečo má svojich fanúšikov aj keď mne sa to nepáči.
256182
1 -1
reagují: MILFhunter69
reagovat

Super napsané

Víc než seriál mě baví číst a sledovat ty negativní reakce :D

Je mi líto lidí, kterejm se to líbí a dávají tomu na ČSFD 4-5 hvězdiček :D
256182
Víc než seriál mě baví číst a sledovat ty negativní reakce *:D* Je mi líto lidí, kterejm se to líbí a dávají tomu na ČSFD 4-5 hvězdiček *:D*
Super napsané
4 -2
reagují: FallenMaia
reagovat
reaguje na: HotShot
"nebylo to náhodou u Rohanských jezdců v trilogii takhle udělané úmyslně kvůli napětí a efektu?"

No veď ano a presne z toho istého dôvodu to bolo rovnako urobené aj tu. Čomu by pomohlo že by tam urobili prestrih z bitky a ukázali ako sa vyloďujú. Ukazovali v Návrate Krála ako sa Aragorn naloďuje? Nie, videli sme ho naposledy s tými duchmi ešte v ich královstve a následne až vyskočil z lode pred Minas Tirith. A nikto s tým nemal problém. Až následne v rozšírenej verzi tam Jackson pridal tieto scénky, pretože ich ako nepotrebné z pôvodného filmu vystrihol a bolo to podľa mňa správne rozhodnutie. Zbytočne to ukazuje divákovi veci ktoré nepotrebuje vidieť, aby to potom na konci malo ten efekt.
256181
"nebylo to náhodou u Rohanských jezdců v trilogii takhle udělané úmyslně kvůli napětí a efektu?" No veď ano a presne z toho istého dôvodu to bolo rovnako urobené aj tu. Čomu by pomohlo že by tam urobili prestrih z bitky a ukázali ako sa vyloďujú. Ukazovali v Návrate Krála ako sa Aragorn naloďuje? Nie, videli sme ho naposledy s tými duchmi ešte v ich královstve a následne až vyskočil z lode pred Minas Tirith. A nikto s tým nemal problém. Až následne v rozšírenej verzi tam Jackson pridal tieto scénky, pretože ich ako nepotrebné z pôvodného filmu vystrihol a bolo to podľa mňa správne rozhodnutie. Zbytočne to ukazuje divákovi veci ktoré nepotrebuje vidieť, aby to potom na konci malo ten efekt.
256180
1 -3
reagují: HotShot
reagovat
reaguje na: FallenMaia
Nejsem expert na LotRa, ale nebylo to náhodou u Rohanských jezdců v trilogii takhle udělané úmyslně kvůli napětí a efektu? Nemluvě o tom, že oni se nikam neplavili, takže tam není ten disconnect, alespoň pro mě.

Ve chvíli, kdy ukazují jak se naloďují, jak plují po moři, jak poprvé spatří v dálce pevninu, tak imo většina lidí čeká na ten záběr, kdy se konečně vylodí, protože nám ukazují, že to je něco na co čekají vsechny ty postavy. Ve chvíli, kdy se tam tohle pak vůbec neukáže a misto toho je mega střih jak už jedou ve vnitrozemí k vesnici, kde je seriál zrovna potřebuje, to působí jako pěst na oko.
256180
Nejsem expert na LotRa, ale nebylo to náhodou u Rohanských jezdců v trilogii takhle udělané úmyslně kvůli napětí a efektu? Nemluvě o tom, že oni se nikam neplavili, takže tam není ten disconnect, alespoň pro mě. Ve chvíli, kdy ukazují jak se naloďují, jak plují po moři, jak poprvé spatří v dálce pevninu, tak imo většina lidí čeká na ten záběr, kdy se konečně vylodí, protože nám ukazují, že to je něco na co čekají vsechny ty postavy. Ve chvíli, kdy se tam tohle pak vůbec neukáže a misto toho je mega střih jak už jedou ve vnitrozemí k vesnici, kde je seriál zrovna potřebuje, to působí jako pěst na oko.
256178
3 0
reagují: FallenMaia
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se