Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálové premiéry: Říjen 2022


ikona
krauset
Amazonamerican horror storyApplebabylon Berlindel toroDisneyHBONetflixPremiérywalking deadwhite lotus
Walking Dead. Werewolf by Night. Babylon Berlin. American Horror Story. Kabinet kuriozit. White Lotus.  

Seriálový říjen bude ve znamení upírů a nemrtvých, jak se na halloweenský měsíc sluší. Nemrtvé jsme dostali už první víkend, mrtvolným tempem se přišourala třetí část finální jedenácté řady The Walking Dead (2. října, AMC). Pokud před zombies preferujete upíry, můžete vést Interview s upírem (2. října, AMC). V nové adaptaci románu Anne Rice se objeví Jacob Anderson neboli Grey Worm ze Hry o trůny. Srovnat skóre bude chtít ženská verze Denzela Washingtona v nové řadě seriálu The Equalizer (2. října, CBS). Dočkali jsme se i druhé řady hororu o panence Chucky (5. října, Syfy). Do doby mládí Batmanova sluhy Alfreda náš už potřetí vezme HBO v seriálu Pennyworth (6. října, HBO Max). 

Stanice CW vypadá, že W v jejím názvu znamená „walker“, protože stejný den vypustí dva seriály, a to Walker Independence (6. října, CW), western o pomstě vdovy v Texasu 19. století, a Walker (6. října, CW) o jistém texaském rangerovi. Oscarová Hillary Swank bude hrát zdiskreditovanou novinářku, která oputí své prestižíní místo v New Yorku a začne psát pro deník na Aljašce v seriálu Alaska Daily (6. října, ABC). Už počtvrté vstoupíme do Výmarské republiky na večírek, který špatně skončí, v báječném německém seriálu Babylon Berlin (7. října, HBO). Marvel si přichystal adaptaci komiksového vlkodlaka v hororovém černobílém televizním filmu Werewolf by Night (7. října, Disney+). Duchařské historky si bude vyprávět partička na smrt nemocných pacientů v novém hororovém seriálu Mikea Flanagana The Midnight Club (7. října, Netflix). Conversations With a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes (7. října, Netflix) je dokument navazující na nový úspěšný dramatický seriál Netflixu o masovém vrahovi, který zvaraždil sedmnáct mužů a chlapců. Život dvanáctileté Elanor se promění v seriálu Let the Right One In (9. října, Showtime), a to poté, co je proměněna v upírku. Nyní už je tomu deset let, a Elanor zůstává dvanáctiletou. 

Vrací se Iannucciho komediální sci-fi Avenue 5 (10. října, HBO). Satirik a moderátor John Stewart se bude opět strefovat do americké politiky ve své show pro Apple s názvem The Problem with John Stewart (11. října, Apple TV+). Do hororových dobrodružství se dostane mladý John Winchester v prequelu Lovců duchů s The Winchesters (11. října, CW). Hector opustí svůj nudný život a nešťastné manželství, aby se dal na dráhu soukromého očka v Mexiku 70. let v seriálu Belascoarán, PI (12. října, Netflix). Do svého vysněného domu v New Jersey (to zní jako oxymoron) se stěhuje manželský pár v podání Naomi Watts a Bobbyho Cannavaleho. Jejich idylku ovšem naruší dopisy neznámého stalkera v nové minisérii Ryana Murphyho The Watcher (13. října, Netflix).

Exception (13. října, Netflix) je animované sci-fi odehrávající se v budoucnosti, v níž budou lidé muset opustit planetu Zemi. Můj oblíbený Lars von Trier přichází téměř po třiceti letech se třetí řadou svého seriálu Království: Exodus (13. října, KVIFF.TV). V thrilleru Shantaram (14. října, Apple TV+) uprchne bankovní lupič Charlie Hunnam z rodné Austrálie do Indie. Nářadí si s sebou vezměte do dílny člena Top Gearu v Richard Hammond's Workshop (17. října, Discovery+). 

Už jedenáctou řadou diváky vystraší American Horror Story (19. října, FX), tentokrát s podtitutlem NYC. Mokumentární série Documentary Now! (19. října, IFC) parodující dokumentární postupy s hlasem Helen Mirren je tu už počtvrté. Gangs of London (20. října, Sky) se vrací ve druhé sérii, která bude opět sledovat zápolení o moc v londýnském podsvětí. Rezort v komedii Acapulco (21. října, Apple TV+) se otevře již podruhé. Blíží se druhý nájezd Barbarů (21. října, Netflix), i když si nemyslím, že by si chtěl někdo z Římanů dát opáčko Teutoburského lesa. From Scratch (21. října, Netflix) je romantické drama se Zoe Zaldanou v hlavní roli, o Američance, která se v Itálii zamiluje do sicilského šéfkuchaře. Tvůrci Westworldu Jonathan Nolan a Lisa Joy slouží jako výkonní producenti nové sci-fi The Peripheral (21. října, Amazon Prime) s Chloë Grace Moretz. 

Necelý týden před Halloweenem bude mít na Netflixu premiéru očekávaná hororová antologie mexického přeborníka v podivnosti Guillerma del Tora Cabinet of Curiosities (25. října, Netflix). Každá epizoda animovaných Star Wars: Tales of the Jedi (26. října, Disney+) se zaměří na jednoho rytíře Jedi v éře prequelů. Hororové vize budí Lucy každou noc přesně ve 3:33, tedy v takzvanou The Devil’s Hour (28. října, Amazon Prime). Cenami Emmy obdarovaná minisérie The White Lotus (30. října, HBO) obmění obsazení (objeví se Aubrey Plaza) i místo pobytu ve zcela novém příběhu. 

A který kabinet kuriozit otevřete v říjnu vy? 

 __

Autor: Tomáš Krause
Foto: AMC, FX, Disney+, HBO, Netflix, Mubi
Zdroje: Disney+, Netflix, Apple TV+, HBO, Amazon, AMC, FX, Marvel, Paramount

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace