Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Flanagan adaptuje Kingovu Temnou věž


ikona
Sam.Vimes
mike flanaganstephen kingtemná věžthe dark tower
Mike Flanagan se v rozhovoru pro Deadline Hollywood podělil o zajímavé novinky.  

Nedávno jsme psali, že tvůrce Domu na kopci nebo Půlnoční mše Mike Flanagan opouští svůj dosavadní streamovací domov na Netflixu a přesouvá se se svým parťákem producentem Trevorem Macym a jejich produkční společností na Amazon Prime. Nyní se oba pánové podrobněji rozpovídali o svých dalších plánech, především o tom, že chystají adaptaci Temné věže od Stephena Kinga. Co je zajímavé, tak práva má přímo jejich produkční společnost Intrepid Pictures a tento projekt je výslovně vyjmut z jejich smlouvy s Amazonem. Je sice pravděpodobné, že Temná věž stejně skončí na Amazon Prime, nicméně kdyby některý jiný hráč na poli streamů nabídnul Flanaganovi lepší podmínky pro adaptaci Kingova opusu, dveře má otevřené.

Temnou věž sám Flanagan označuje jako projekt svých snů a má ji ambiciózně rozplánovanou na pět řad seriálu a následně dva celovečerní filmy. Specialista na hororové seriály již má napsaný scénář pilotní epizody a nástřel celé adaptace, což měl dokonce ještě před zajištěním práv na knihy. Právě v reakci na zaslání těchto podkladů prý Stephen King souhlasil s dalším prodejem práv a obecně si s Flanaganem v plánech na novou adaptaci pěkně notují. Temná věž je sedmidílnou knižní sérií, která v sobě kombinuje fantasy, western i horor. Pokusů o adaptace bylo již několik, včetně plánovaného seriálu přímo u Amazonu. Projekt tehdy ztroskotal ve fázi pilotu a práva se vrátila zpátky Kingovi. V roce 2017 vznikl kvalitativně i finančně neúspěšný film s Idrisem Elbou a Matthew MacConaugheym.

---

Autor: Ondřej Kubín
Foto: Columbia Pictures
Zdroj: Deadline Hollywood

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace