Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Tomb Raider se dočká seriálu


ikona
Spooner
amazonlara croftPhoebe Waller-Bridgetomb raider
Lara Croft se zase vrací. A tentokrát by to mělo být ve velkém stylu. 

Dobrodružství Lary Croft v legendární videoherní sérii Tomb Raider bude filmové tvůrce evidentně lákat ještě hodně dlouho. Na celovečerním rybníčku se však slavné hrdince zatím moc nedařilo. Dva filmy s Angelinou Jolie nikoho moc neoslnily a reboot s Alicií Vikander byl sice fajn, po komerční stránce se však také nejednalo o žádnou velkou bombu. A studio MGM na dvojce pracovalo tak dlouho, až na další filmy ztratilo práva. Ty ovšem nakonec zase tak daleko neodešly. Celou značku Tomb Raider totiž získal Amazon, pod něhož aktuálně spadá i MGM, a streamovací služba má s franšízou obrovské plány.

U Amazonu totiž nechystají pouze filmy s novou představitelkou, ale také nové hry a v neposlední řadě i seriál. Všechny tyto kousky by pak měly tvořit propojené univerzum, v něž se producenti chtějí evidentně hodně inspirovat Marvelem. Ještě před filmy se však dočkáme právě oné seriálové verze, která už vyfasovala i scenáristku. Projekt si totiž bere na starosti oblíbená autorka i herečka Phoebe Waller-Bridge, která má na triku oceňovanou Potvoru, scénář k bondovce Není čas zemřít a letos si zkusí dobrodružný žánr i v pátém Indiana Jonesovi. 

Zatím není jisté, o čem seriálový Tomb Raider bude či jako se ho podaří propojit s případnými filmy či hrami. Ani se ostatně neví, zda se v seriálu ukáže samotná Lara Croft s novou hereckou tváří, nebo si ji budou producenti šetřit do filmů. Jisté ale víceméně je, že Bridge se v hlavní roli neobjeví a její zapojení bude nejspíš pouze na scenáristické a producentské úrovni. Tak uvidíme, jak Amazonu sázka na tuhle značku, jenž má být údajně jejich druhým největším finančním závazkem (hned po koupi Pána prstenů), nakonec vyplatí.

---

Autor: Milan Rozšafný
Foto: MGM, Amazon Prime
Zdroj: The Hollywood Reporter 


© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace