Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jaké další příběhy ze světa Hry o trůny nás čekají?


ikona
Jokolo
game of throneshbohbo maxhouse of the dragonhra o trůnyrod drakatargaryen
Se Západozemím se jen tak nerozloučíme. 

Streamovací služby potřebují své vlajkové lodě. A v HBO tuší, že jejich nejsilnější značkou je v současnosti stále nevytěžený svět George R. R. Martina, kde stovky let trvající historie skýtá mnoho příběhů, jež by mohly najít své diváky. A mezi tyto doposud neviděné historické události patří i ta, která měla na nám známou podobu sedmi království ten největší vliv – Aegonovo dobývání.

Právě historii plavovlasých Targaryenů, kterak poprvé z Dračího kamene vkročili na západní kontinent a jali se jej dobýt, by údajně mělo HBO prozkoumávat v rámci jednoho ze svých příštích projektů. Nic zatím není oficiálně odklepnuto, ale zdroje blízké společnosti tvrdí, že se momentálně pro daný příběh shánějí scenáristé a hlavní tvůrci. S jistotou nelze tvrdit ani to, že půjde o seriálový spin-off, jako je tomu u Rodu draka. Údajně se zvažuje i doposud neprobádaný koncept celovečerního filmu, na nějž by posléze seriál navazoval. A jistě je co vyprávět, dobývání Západozemí a doprovázející bitvy dosahují obrovských měřítek. Obří armády versus draci budou sexy vždy. Je ale otázkou, jestli by takový příběh nabídl to, co máme na Martinově světě nejradši – rodinné tragédie, politické půtky a vytříbené dialogy. V rámci historie bylo totiž dobytí téměř celého kontinentu (vyjma Dorne) až překvapivě snadné. A byť je popsáno zevrubně, předloha, ze které čerpá i Rod draka, se až překvapivě málo věnuje samotnému Aegonovi, jeho osobnosti a vztahu s jeho sestrami. Věřme však, že by si s prázdnými místy tvůrci poradili stejně šikovně, jako u Rodu draka.

 

V mezičase můžou chtiví fanoušci lačnit i po informacích ohledně jiného projektu, jimž je dříve oznámený spin-off o Jonovi s údajným podtitulem Snow. O něm víme pouze to, že s konceptem za Martinem, který má stále vše pod palcem, přišel samotný Kit Harington, jenž měl nápad na další vývoj oblíbené postavy. Sám prý Jona nepovažuje za hotového ani po jeho odchodu na Zeď po nevábně přijaté osmé řadě. Při odpovídání na dotaz, jak to vypadá s vývojem očekávaného projektu, nesdělil nic konkrétního. Sdílel ale svou představu o tom, že Jon je stále neuzavřená postava, jež se pravděpodobně užírá pocity viny. Ono kuchnout svou tetu/královnu/milenku/sokyni, mít v náručí svou umírající lásku nebo zabít malého kluka asi není jen tak. A v tomto duchu by se měl údajně další příběh odvíjet, byť zatím oficiálně zelenou nemá.

 

Nejinak je tomu u dalších projektů ze Západozemí, o nichž se pouze mluví bez oficiálního potvrzení alespoň preprodukce. Už několik let Martin uvádí, že v přípravných fázích je příběh sera Duncana a jeho pážete Egga, z nějž se posléze vylíhne král Aegon V., a kterýžto příběh by tak časově spadal mezi Rod draka a Hru o trůny a inspiraci by bral z Martinových novel. Svůj spin-off by údajně měl dostat i Mořský had Corlys Velaryon. O jeho bohatém pozadí jsme psali již v tematickém článku a poutavý příběh charismatického námořníka by navíc mohl přenést příběh i daleko za hranice Západozemí do končin, kam jsme se doposud v seriálech nevydali. Totéž lze ale tvrdit i o poslední seriálové odnoži z milovaného světa, o níž se mluví, a tou je Deset tisíc lodí. Tento spin-off by se měl věnovat legendární válečnici Nymerii z rodu Rhoynů, která byla velkou inspirací pro Aryu. Příběh princezny by nás měl zavést nejdál do minulosti, kdy ještě existovala Valyrie, s níž Nymeriin rod válčil a pod tíhou těchto bojů byl nucen na oněch deseti tisících lodích emigrovat do Dorne. Poutavý příběh, jenž je nicméně opředen spoustou mýtů, legend a stále není definitivně odklepnutý.

 

S absolutní jistotou tak můžeme spoléhat pouze na to, že příští rok nalezneme útěchu ve druhé řadě Rodu draka, která však bude mít pouze osm epizod. Jasné je ale i to, že HBO nechce nechat vyhasnout obrovský zájem o Západozemí, přičemž obrovský úspěch i nepopiratelné kvality nedávného spin-offu jim v tom vydatně pomáhají. Měli byste zájem o seriál o Aegonovi a jeho sestrách? Nebo vás zaujal úplně jiný příběh?

---

Autor: Marek Mičke
Zdroj: Variety
Foto: HBO Max
 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace