Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Stmívání dostane seriál


ikona
Sam.Vimes
stmívánítwilight
Recyklace pokračuje. 

Zpráva o nové, seriálové adaptaci Harryho Pottera je ještě čerstvá a už tady máme další remake oblíbené fantasy ságy z nultých let. Tentokrát dojde na Stmívání, nebo Twilight ságu, chcete-li se držet titulů pozdějších filmů. Na novém seriálu pracuje Lionsgate, která vlastní práva na adaptace knih (resp. Lionsgate Television, abychom byli přesní) a do projektu je zapojena i autorka románových předloh Stephanie Meyer. Zatím není potvrzeno ani komu Lionsgate seriál přeprodá k vysílání ani kdo se ujme pozic showrunnera a scenáristů, natož hlavních hereckých rolí. Co se týče streamovací platformy, tak by se dalo spekulovat o Peacocku, jelikož právě tam se nedávno přesunula filmová série Stmívání z Netflixu.

Stmívání se točí okolo středoškolačky Belly a jejího milostného trojúhelníku s upírem a vlkodlakem. Bestsellerová série o čtyřech románech vyšla mezi roky 2005 a 2008, autorka ji později doplnila i o alternativní verzi příběhu s prohozeným pohlavím hlavních postav (mladík a upírka) a o převyprávění prvního dílu z pohledu Edwarda. Jinými slovy, aktuální počínání studia Lionsgate je ještě nic proti tomu, jak tuhle značku ždíme samotná Stephanie Meyer. První sady filmových adaptací se série dočkala v letech 2008 až 2012 ve formě pěti snímků, přičemž závěrečná čtvrtá kniha byla po vzoru Harryho Pottera rozdělena na dva filmy. Série vystřelila ke slávě herce Kristen Stewart a Roberta Pattinsona, ať už si o jejích kvalitách mysleli cokoliv, což zejména Pattinson u pozdějších dílů zastíral čím dál laxněji. Oba se poté objevovali převážně v menších filmech, kde se (úspěšně) snažili dokázat, že přece jen umějí i hrát, Pattison si pak v posledních pár letech zahrál i u Nolana a obléknul netopýří kostým.

---

Autor: Ondřej Kubín
Foto: Lionsgate
Zdroj: Deadline Hollywood

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace